Aalborg Universitet vil uddanne flere uundværlige specialister i cybersikkerhed og kunstig intelligens
Aalborg Universitet har i 2024 et stabilt optag og kan i år tilbyde endnu flere studiepladser til ansøgere på samfundskritiske IT og AI-uddannelser, der skal styrke erhvervslivet og Danmarks infrastruktur.
Aalborg Universitet (AAU) er i fremtiden endnu mere leveringsdygtige i studerende med efterspurgte IT-kompetencer, hvor uddannelserne i bl.a. Cyber- og computerteknologi, Software og Datavidenskab & Machine Learning nu får endnu flere studerende.
Især Cyber- og computerteknologi i København og Computerteknologi i Aalborg bliver oprustet af flere studerende med stigninger på hhv. 38,1 procent og 52,9 procent – og det er særdeles godt nyt for erhvervslivet og dansk infrastruktur.
”Vi har set, hvor store samfundsmæssige konsekvenser det kan få, når der er problemer med IT-systemer. Senest var det flytrafikken, der blev lammet totalt. Derfor er vi enormt glade for at uddanne endnu flere ambitiøse mennesker til samfundskritiske stillinger, som danske og internationale virksomheder hungrer efter at få besat, og med en AAU-uddannelse så er de godt klædt på, når de efterfølgende vil specialisere sig med en kandidat i f.eks. Cybersikkerhed,” siger prorektor fra Aalborg Universitet, Anne Marie Kanstrup.
Erhvervslivet hungrer efter en bred vifte af IT-kompetente kandidater
Det digitale Danmark har brug for en så bred palette af IT-ingeniører som muligt, og derfor er det også positivt, at AAU i år kan tilbyde ingeniørstudiepladser til flere kvinder, hvor Software i København og Diplomingeniøruddannelsen i Design og Anvendelse af Kunstig Intelligens er blandt højdespringerne med stigninger i optagelse af kvinder på hhv. 14,5 procent og 11,5 procent sammenlignet med sidste års optag.
”Det er virkelig positivt, at vi er lykkedes med at få flere kvinder på uddannelser, som beskæftiger sig med kunstig intelligens, sikkerhed og IT generelt. Det har vi arbejdet på i mange år, og det arbejde fortsætter vi med,” siger Anne Marie Kanstrup.
Fordelt over alle ingeniøruddannelserne ses en stigning i antallet af pladser udbudt til kvinder på 8 procent.
Stabil fordeling med klassiske højdespringere
Aalborg Universitet kan i år tilbyde studiepladser til 3733, hvoraf 1755 er inden for de såkaldte STEM-fag.
Årets ansøgningshøjdespringere er de velkendte uddannelser Medicin, Psykologi og Jura med hhv. 1.982, 1.596 og 1.025 ansøgninger og årets adgangskvotienter er på hhv. 9,9, 9,9 og 8,5.
På landsplan har 85.152 søgt ind på en videregående uddannelse – en stigning på 1,3% set i forhold til sidste år. Der er i år 61.351, der har fået tilbudt en studieplads den 26. juli. I 2023 var der 61.382, der fik tilbudt en studieplads, hvilket betyder, at 31 færre har fået tilbudt en studieplads i 2024 (0,05%). Ud af de 61.351 er 30.569 tilbudt optagelse på et af landets 8 universiteter.
Kontakter
Jane Grønning JohansenPresserådgiver, Aalborg Universitet
Tlf:93562377janegj@adm.aau.dkMads Sejer NielsenJournalist og presserådgiver ved AAU Kommunikation
Tlf:29644981sejer@adm.aau.dkFølg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Euro-millioner til Danmark: Fremtidens elnet skal udvikles i Aalborg5.11.2024 12:05:00 CET | Pressemeddelelse
De største bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd er i dag blevet annonceret, og det sætter gang i arbejdet med at udvikle fremtidens klimavenlige udbygninger af elnettet i et samarbejde mellem Aalborg Universitet og RWTH Aachen University i Tyskland.
Mikroboliger udfordrer traditionelle boligformer4.11.2024 13:44:31 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet har undersøgt, hvordan mikroboliger kan bidrage til at løse aktuelle udfordringer inden for bæredygtighed, byudvikling og et presset boligmarked. Interessen for den nye boligform er øget, men der mangler fleksibel lovgivning og mere viden, før tiny houses, mikrolejligheder og micro living for alvor kan få fodfæste i Danmark.
Danskernes adfærd under energikrisen kan drive grøn omstilling31.10.2024 21:37:30 CET | Pressemeddelelse
Danskernes evne til at tilpasse sig hurtigt og ændre adfærd og vaner i en krisesituation kan være et nyttigt redskab, når politikerne skal sikre den grønne omstilling. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet af danskernes adfærd under energikrisen i 2022.
Pindsvinet er nu officielt i voldsom tilbagegang i Europa28.10.2024 21:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mistanken har været der længe, men nu er danske og internationale forskere ikke længere i tvivl. Det europæiske pindsvin er truet i så høj en grad, at den fra i dag ændrer status på IUCN’s rødliste over truede dyr. Flere lande i Europa har oplevet en tilbagegang på mere end 30 procent de seneste 10 år.
Fremtidens materialer kan udvindes fra spildevand18.10.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En gruppe forskere er på vej til at revolutionere, hvad man kan bruge biomasse fra renseanlæg til. Biopolymerer fra bakterier kan blive et bæredygtigt alternativ en række til oliebaserede produkter, og der kan samtidig høstes fosfor og andre mineraler fra spildevandet. En ny videnskabelig artikel fortæller, at forskningen nu er så langt, at man er klar til industriel produktion og udbredelse i praksis.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum