Aalborg Universitet

Aalborg Universitet vil uddanne flere uundværlige specialister i cybersikkerhed og kunstig intelligens

Del

Aalborg Universitet har i 2024 et stabilt optag og kan i år tilbyde endnu flere studiepladser til ansøgere på samfundskritiske IT og AI-uddannelser, der skal styrke erhvervslivet og Danmarks infrastruktur.

Studiestart på Aalborg Universitet i 2023.
Studiestart på Aalborg Universitet i 2023. Foto: Lasse Møller Badstue/AAU

Aalborg Universitet (AAU) er i fremtiden endnu mere leveringsdygtige i studerende med efterspurgte IT-kompetencer, hvor uddannelserne i bl.a. Cyber- og computerteknologi, Software og Datavidenskab & Machine Learning nu får endnu flere studerende.

Især Cyber- og computerteknologi i København og Computerteknologi i Aalborg bliver oprustet af flere studerende med stigninger på hhv. 38,1 procent og 52,9 procent – og det er særdeles godt nyt for erhvervslivet og dansk infrastruktur.

”Vi har set, hvor store samfundsmæssige konsekvenser det kan få, når der er problemer med IT-systemer. Senest var det flytrafikken, der blev lammet totalt. Derfor er vi enormt glade for at uddanne endnu flere ambitiøse mennesker til samfundskritiske stillinger, som danske og internationale virksomheder hungrer efter at få besat, og med en AAU-uddannelse så er de godt klædt på, når de efterfølgende vil specialisere sig med en kandidat i f.eks. Cybersikkerhed,” siger prorektor fra Aalborg Universitet, Anne Marie Kanstrup.

Erhvervslivet hungrer efter en bred vifte af IT-kompetente kandidater

Det digitale Danmark har brug for en så bred palette af IT-ingeniører som muligt, og derfor er det også positivt, at AAU i år kan tilbyde ingeniørstudiepladser til flere kvinder, hvor Software i København og Diplomingeniøruddannelsen i Design og Anvendelse af Kunstig Intelligens er blandt højdespringerne med stigninger i optagelse af kvinder på hhv. 14,5 procent og 11,5 procent sammenlignet med sidste års optag.

”Det er virkelig positivt, at vi er lykkedes med at få flere kvinder på uddannelser, som beskæftiger sig med kunstig intelligens, sikkerhed og IT generelt. Det har vi arbejdet på i mange år, og det arbejde fortsætter vi med,” siger Anne Marie Kanstrup.

Fordelt over alle ingeniøruddannelserne ses en stigning i antallet af pladser udbudt til kvinder på 8 procent.

Stabil fordeling med klassiske højdespringere

Aalborg Universitet kan i år tilbyde studiepladser til 3733, hvoraf 1755 er inden for de såkaldte STEM-fag.

Årets ansøgningshøjdespringere er de velkendte uddannelser Medicin, Psykologi og Jura med hhv. 1.982, 1.596 og 1.025 ansøgninger og årets adgangskvotienter er på hhv. 9,9, 9,9 og 8,5.

På landsplan har 85.152 søgt ind på en videregående uddannelse – en stigning på 1,3% set i forhold til sidste år. Der er i år 61.351, der har fået tilbudt en studieplads den 26. juli. I 2023 var der 61.382, der fik tilbudt en studieplads, hvilket betyder, at 31 færre har fået tilbudt en studieplads i 2024 (0,05%). Ud af de 61.351 er 30.569 tilbudt optagelse på et af landets 8 universiteter.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.

Kulturtilbud forbedrer sårbare unges mentale helbred og får dem i gang med uddannelse eller job9.4.2025 13:02:35 CEST | Pressemeddelelse

En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at projektet 'Kulturvitaminer for Unge' i Aalborg Kommune har forbedret de unges oplevelse af egen mental sundhed og givet dem mod på uddannelse eller arbejde. Hvis man skal lykkes med kulturtilbud til unge, er det vigtigt at have fokus på deres motivation og at skabe sociale fællesskaber for dem, siger forskeren bag undersøgelsen.

Patienter og sundhedspersonale efterlyser ikke-religiøse samtaler om sorg og tab - forsker og chefjordemoder har udviklet filosofisk dialogværktøj7.4.2025 10:34:09 CEST | Pressemeddelelse

Patienter og pårørende har ofte brug for eksistentielle samtaler om meningen med livet, når de oplever spædbarnsdød eller skal forberede sig på at sige farvel til et familiemedlem. Nu har en forsker på Aalborg Universitet sammen med chefjordemoderen fra Aalborg Universitetshospital udviklet et dialogværktøj til dem, som ikke nødvendigvis ønsker at tale med en præst eller psykolog.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye