VisitDenmark

Oplevelser i Den danske pavillon i Paris

Del

Gå ikke glip af en perlerække af danske oplevelser i Paris under OL.

'Let Your Voice be Heard', et digital lydværk af DR Pigekoret, bliver vist i Den danske pavillon i Paris under OL.
'Let Your Voice be Heard', et digital lydværk af DR Pigekoret, bliver vist i Den danske pavillon i Paris under OL. Foto: DR/Emilia Therese

Et lille stykke af Danmark er flyttet til Champs-Élysées i Paris under OL. I Den danske pavillon er der oplevelser for hele familien med spændende talks, koncerter, fællessang og gratis forfriskninger. Pavillonen kan findes ved Danmarkshuset, 142 Av. des Champs-Élysées. Den er åben dagligt kl. 11-22 fra den 26. juli til 11. august. Der er gratis adgang for alle.

TALKS

Food Talk den 27. juli kl. 09.15
Mød stjernekokkene bag den danske og franske gastronomiske succes.

Spændende gæster vil bl.a. diskutere, hvordan nye produkter og løsninger ændrer high end-gastronomien i både Danmark og Frankrig.

I panelet deltager: Morten Bødskov, Danmarks erhvervsminister, Brian Mark Hansen, dansk kok og vinder af Bocuse d'Or 2023, Paul Marcon, Bocuse d'Or-kandidat (Frankrig) og kok på Maison Marcon, Flemming Nør-Pedersen, direktør for medlemmer og markeder, Landbrug & Fødevarer, Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør for Wonderful Copenhagen, og Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger af Mikkeller.

Der serveres desuden en let morgenmad sammensat af Paul Marcon og Sebastian Holberg Svensgaard.

(OBS: Denne talk er kun åben for pressen og branchefolk – tilmelding kan ske til Anne Villemoes på annvil@visitdenmark.com)

Tourism Talk den 27. juli kl. 17.30
Turisme og autenticitet

Turister flokkes som regel til de samme steder. Alligevel leder vi i stigende grad efter en oplevelse af autenticitet, når vi rejser. Følelsen af at have opdaget en perle, ingen vidste fandtes - eller netop den gemte restaurant, som kun lokale kender. Men som alligevel er en stor succes. Hvordan påvirker den efterspørgsel turisme-erhvervet? Og hvordan kan man bevare autenticiteten i en verden, hvor vi alle rejser til de samme steder? Mød to stærke aktører i turismen i hhv. Danmark og Frankrig diskutere ægthed og turisme i Den danske pavillon, når CEO for VisitDenmark Katja Moesgaard sætter Michael Dodds fra Normandie Tourisme stævne til en samtale.

Ministerbesøg den 28. juli kl. 14

Erhvervsminister Morten Bødskov får en rundtur i pavillonen sammen med VisitDenmarks CEO, Katja Moesgaard. Her vil de bl.a. snakke om, hvordan innovation kan bane vejen til et bedre liv.

Creative Talk den 2. august kl. 15.45
Mød udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i samtale med LEGO Group

Danmark er et lille land med plads til store idéer. Nogle af dem har skabt grundlaget for globale virksomheder med produkter kendt over hele kloden. LEGO Group er det perfekte eksempel på legende innovation, der er blevet til et internationalt brand med forbindelse til generationer af både børn og voksne.

Men hvordan opretholder man den legende tankegang i en seriøs forretningsverden? Hvordan forbliver man på toppen af det innovative spil, når ens kerneprodukt har en levetid på årtier? Og hvad betyder det at være forankret i danske værdier, når man opererer på et globalt marked? Giver det en fordel – eller er det en barriere?

I Danmark Pavillonen møder Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen LEGO Groups Chief Product & Marketing Officer Julia Goldin til en samtale om innovation, leg og hvad det vil sige at være dansk.

FÆLLESSANG

Operasanger Jens-Christian Wandt synger for til fællessang i Den danske pavillon den 29. og 30. juli kl. 11.30. Findes der noget mere dansk end fællessang med sange fra vores højtelskede højskolesangbog? Syng med på dansk – uanset om det er dit modersmål eller ej.

KONCERTER

Fem artister giver i alt 30 koncerter i løbet af Den danske pavillons åbningstid. Der er koncerter hver eftermiddag og aften – undtagen den 1. august, hvor pavillonen lukker kl. 16. Her er de fem artister, man kan opleve:

DAYYANI er den dansk-iranske sensation, der har skabt bølger på popscenen med sin dybtgående og energiske musik. Med hits som ‘Blink Twice’, som var den 10. mest spillede sang på P3 i 2023, har Dayyani markeret sig som en af de mest lovende nye kunstnere i Danmark. Med optrædener på store festivaler som Roskilde og tyske Reeperbahn har hun også tiltrukket international opmærksomhed, især i Tyskland.

Dayyani præsenteres i samarbejde med Aarhus Kommune og  spiller den 26. (kl. 17 og 18), 27. og 28. juli kl. 17 og 19.

JJ PAULO har med sin energiske poppede afrobeat cementeret sig i den danske musikbranche som et sprudlende musikalsk bidrag. Hans musik og kendskab breder sig langt ud over Danmarks grænser, og flere internationale festivaler har allerede booket ham i 2024.

I 2023 har JJ Paulo spillet mere end 75 koncerter i bl.a. Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien, og er blevet tildelt prisen for ”Årets Koncertoplevelse” af Danish Music Award Roots.

JJ Paulo lover, at ingen kommer til at stå stille i Frederikskirken, når han giver koncert den 29., 30. og 31. juli – alle dage kl. 17 og kl. 19.

BRIMHEIM repræsenterer et af de mest iøjnefaldende talenter på den alternative pop- og rockscene. Hun har modtaget lovprisninger fra både danske og internationale kritikere, herunder fire Faroese Music Awards og Carl Prisen som "Årets Talent" i 2022.

Sangerinden er allerede ved at etablere sig på det franske marked, og hendes showcase vil være et springbræt for eksponering i det franske musikmarked.

Brimheim spiller i den danske pavillon den 2., 3. og 4. august – alle dage kl. 17 og kl. 19.

LYDMOR har brugt årene før og efter udgivelsen af sit anmelderroste album "I Told You I’d Tell Them Our Story" fra 2018 på intense turnéer i Europa, UK, USA, Latinamerika og Asien. Hun har tidligere spillet flere koncerter og festivaler i Frankrig og vil med denne showcase statuere sin stærke genkomst i det franske musikmarked.

Hun er kendt for at levere en magisk cocktail af udfordrende visuelle shows og fortryllende konceptuel elektropop.

Lydmor spiller i den danske pavillon den 5., 6. og 7. august – alle dage kl. 17 og kl. 19.

TEITUR er en erfaren artist på den nordiske musikscene med to Danske Grammy Awards, over 1000 koncerter og 8 studiealbums. Han har spillet over 400 koncerter alene i Nordamerika og har haft TV-optrædener på bl.a. MTV og VH1.

Teitur debuterede i 2003 med albummet “Poetry & Aeroplanes”, som blev et kult-hit i Frankrig. Han har også samarbejdet med flere franske artister, såsom Nolwenn Leroy, der har solgt Guld med Teitur som co-producer og -writer.

Teitur spiller i den danske pavillon den 8., 9. og 10. august – alle dage kl. 17 og kl. 19.

DIGITAL KUNST

I samarbejde med nogle af Danmarks mest anerkendte museer og kulturinstitutioner kan besøgende opeleve digitale kunstværker i Frederikskirken, der er lavet om til et kulturelt rum i perioden. 

Letter to a Cycad

Tag på en visuel rejse med 'Letter to a Cycad,' en prisvindende dokumentar produceret af Statens Naturhistoriske Museum. Dyk ned i den botaniske ekspedition af Københavns ældste levende plante, fortalt poetisk for at udforske evolution og menneskets indflydelse på naturen. Oplev skønheden og dybden i denne film, der er internationalt rost for sin fængslende fortælling.

Let Your Voice be Heard

Oplev 'Let Your Voice be Heard' af DR Pigekoret, der fejrer den menneskelige stemmes dybe indvirkning og hylder N.F.S. Grundtvigs arv. Denne fængslende optræden blander traditionel dansk salme med nutidige kompositioner og styrker unge kvinder gennem sang. Koret, som er grundlagt i 1938, inkarnerer Grundtvigs idealer og viser den vedvarende indflydelse af ungdommens stemmer i formningen af fremtiden.

Enter the Fairytale

'Enter the Fairytale' er en hyldest til vores verdenskendte eventyrforfatter, H.C. Andersen, og hans evne til at forstå og fortælle om verdenen i al dens skønhed og brutalitet. Oplev verden fra perspektivet af den standhaftige tinsoldat. Han er standhaftig og står gennem alt på sin lange rejse, men uden mulighed for at udtrykke sig og sit indre liv til verden. Dette digitale kunstværk er leveret af H.C. Andersens Hus i Odense.

Gymnopedie af Ying-Hsueh Chen

'Gymnopedie' er et lydkunstværk af percussionist og komponist Ying-Hsueh Chen. Dette fortryllende værk, inspireret af Erik Satie, sammenfletter temaer om tid, arkitektur og miljøbevidsthed og byder på en nærmest meditativ rejse. Chens brug af marimbaen bringer bygninger til live og forvandler et forladt vandtårn til en syngende struktur.

FORFRISKNINGER OG KREATIVITET

Hver dag er der mulighed for at dykke ned i historier om danske idéer, der er nået langt ud over vores lille lands grænser i udstillingen i Den danske pavillon.

Der er samtidig gratis forfriskninger fra danske virksomheder som Mikkeller, Faxe Kondi, Sun Lolly og Iskilde. Gæster kan bygge deres egen LEGO-blomst, tage en høretest fra GN Hearing, prøve VR-briller fra HekaVR eller spille brætspil fra Nordisk eller SproutWorld. Find det fulde program her.

Kort om Den danske pavillon i Paris 

Under OL i Paris kan gæster fra hele verden gratis besøge et lille stykke Danmark ved Danmarkshuset på Champs-Élysées. Her kan man møde danske ideer, som bidrager til at skabe et bedre liv og en bedre verden. VisitDenmark står sammen med Erhvervsministeriet i spidsen for fremstødet, der blandt andet støttes af Realdania, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og The Trade Council. Alle er velkomne, og der vil være gratis adgang alle dage fra kl. 11.00 til 22.00. 

_____________________________________

Til pressen:

Når du har brug for historier, der ikke handler om sport, så kig forbi Den danske pavillon for at lave interviews med gæster, optrædende eller andre interessante personligheder. Du er velkommen til at dukke op når som helst, men hvis du vil være sikker på hurtig adgang til pavillonen, så send en mail til Lasse Emil Kristiansen (laekri@visitdenmark.com) og Anne Villemoes (annvil@visitdenmark.com) inden din ankomst, så du kan modtage et Press Priority Pass, som du kan vise på din telefon ved indgangen til pavillonen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mikkeller har lavet deres første 0,0 % øl med VisitDenmark for at fejre OL. Få en gratis alkoholfri øl, når Den danske pavillon holder åbent i Paris fra den 26. juli til 11. august.
Mikkeller har lavet deres første 0,0 % øl med VisitDenmark for at fejre OL. Få en gratis alkoholfri øl, når Den danske pavillon holder åbent i Paris fra den 26. juli til 11. august.
Download
Den danske musiker Lydmor er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Den danske musiker Lydmor er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Download
Den færøske musiker Teitur er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Den færøske musiker Teitur er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Download
Den danske musiker JJ Paulo er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Den danske musiker JJ Paulo er én af fem artister, der giver gratis koncerter i Den danske pavillon i Paris under OL.
Download

Links

Om VisitDenmark:

VisitDenmark er Danmarks nationale turismeorganisation, der markedsfører Danmark i udlandet for at tiltrække ferie- og mødeturister med det mål at bidrage til at skabe udvikling, velfærd og vækst i hele landet. Den internationale markedsføring sker i tæt samarbejde med destinationsselskaber, udviklingsselskaber, virksomheder og andre centrale aktører i både ind- og udland. VisitDenmark har hovedkontor i København samt otte markedskontorer i Europa, USA og Asien og er certificeret Green Tourism Organisation. 

Følg pressemeddelelser fra VisitDenmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VisitDenmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye