Fiskeristyrelsen

Fiskerikontrollen bjærger syv ulovlige garn på i alt 420 meter i Aarhus Bugten

Del

Fiskerikontrollen faldt for nylig over syv ulovlige garn i Aarhus Bugten. De ulovlige redskaber blev taget i bevaring, og fangsten blev genudsat.

Bjærgningen af de ulovlige garn tog næsten to timer.
Bjærgningen af de ulovlige garn tog næsten to timer. Foto: Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen modtog for nylig en anmeldelse om ulovligt garn i Aarhus Bugten. Fiskerikontrolskibet Havørnen var i nærheden og sejlede ud til området. Her bjærgede fiskerikontrollørerne i alt syv ulovlige garn med 15 sorthummere og 11 taskekrabber.

Garnene var markeret med fiskekugler og dunke, hvilket er i strid med gældende regler. Ifølge reglerne skal garn nemlig være markeret med vager (bøjer med flag i toppen, red.). Derudover manglede der mærkning med ID og fiskerinummer, hvilket er lovpligtigt.

Redskaberne blev derfor bjærget, og de 15 hummere – hvoraf flere var med rogn – samt de 11 taskekrabber blev genudsat.

Overstyrmand Rolf Erick Hougaard Fejerskov fortæller:

- Fundet af ulovlige garn i Aarhus Bugten er meget bekymrende. Ulovlige garn har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø. Mejl Flak er et område med høj biodiversitet og blandt andet en bestand af marsvin. Reglerne er til for at beskytte vores ressourcer og bidrage til at sikre, at der også er fisk i havene i fremtiden.

Bjærgningen af de ulovlige garn tog næsten to timer. I alt blev syv garn med en samlet længde på ca. 420 meter bjærget.

De ulovlige redskaber blev taget i bevaring. Finder fiskerikontrollen frem til ejeren, vil vedkommende få en bøde for det ulovlige fiskeri.

Kontrollen af fiskeredskaber sikrer, at fiskeriet udøves korrekt, og at det foregår i lovlige områder. Hvis man har mistet sine fiskeredskaber, skal det anmeldes til Fiskeristyrelsen. Ulovlige garn kan have alvorlige konsekvenser for havmiljøet.

Om fritidsfiskeri af hummer

  • Du skal have et fisketegn for at fiske hummer.
  • Er du fritidsfisker, må du kun sætte maks. seks redskaber pr. person. Ét garn på op til 135 meter tæller for tre redskaber, mens en almindelig tejne tæller for ét redskab.
  • Fisker du med multitejner på op til 10 meter, skal de have to udslipshuller i hvert kammer, og du må kun fiske med én enkelt multitejne.
  • Får du en rognhummer i redskabet, skal den genudsættes.
  • Fisker du med garn, skal du huske at røgte (tømme, red.) det med jævne mellemrum. Ligger det for længe uden at blive røgtet, anses det for efterladt – eller såkaldt ’spøgelsesgarn’.
  • Læs mere om regler for tabte redskaber her.
  • Anmeldelse af ulovligt fiskeri kan ske på Fiskeristyrelsens side for anmeldelser.
  • Læs mere om reglerne for fiskeri i Danmark på fiskeristyrelsen.dk.

Nøgleord

Om Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.

Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen

30 ulovlige fiskeredskaber konfiskeret ved Livø stenrev12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Under en kontrolsejlads ved Livø stenrev fandt Fiskeristyrelsens fiskerikontrol en stor mængde ulovlige erhvervsfiskeredskaber. Livø stenrev er et lukket område, hvor fiskeri er forbudt for at beskytte havmiljøet. De ulovlige redskaber bestod af tre rækker ulovlige multitejner, i alt 30 tejner, som derfor blev konfiskeret. Fiskeredskaberne var udsat med henblik på fangst af Sorthummer. Vicefiskeriinspektør Tim Rasmussen Schjoldager fortæller: - Fundet af 30 ulovlige tejner i det lukkede område ved Livø stenrev er meget bekymrende. Ulovlige redskaber har alvorlige konsekvenser for fisk og havmiljø og vi opfordrer alle fiskere til at overholde reglerne for at beskytte vores ressourcer og sikre en fremtidig bestand. Området ved Livø er lukket, da der er er genopbygget et naturligt stenrev, der skal skabe et yngleområde. Kontrollen omfattede også en inspektion ved Ejerslev, hvor et fiskefartøj og dets redskaber blev inspiceret. Denne indsats sikrer, at fiskeredskaber anvendes på en måde, d

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye