Finans Danmark

Danskere opretter aktiesparekonti i rekordantal efter forhøjelse af indskudsloft

Del

I løbet af 1. halvår af 2024 steg antallet af danskere med en aktiesparekonto med 71.000. Det er den største stigning på seks måneder siden ordningens etablering i 2019. Stigningen kommer i kølvandet på, at aktiesparekontoens indskudsloft blev hævet med knap 30.000 kr. ved årsskiftet til 2024. De mange indehavere af en aktiesparekonto kan se frem til, at indskudsloftet hæves igen i 2025.

Aktiesparekontoen er en særlig investeringskonto, der gør det skattemæssigt nemmere og billigere for danskere at investere i aktier og aktiebaserede investeringsforeninger. Ved årsskiftet til 2024 blev aktiesparekontoens politisk fastsatte indskudsloft hævet fra 106.600 kr. til 135.900 kr. - og det har danskerne taget rigtig godt imod. I de første seks måneder af 2024 voksede antallet af danskere med en aktiesparekonto nemlig med 71.000. Det er den største halvårlige stigning siden aktiesparekontoens etablering i 2019, som overgår den hidtidige rekord fra det andet halvår af 2021 med 9.000 flere konti. Den store stigning i det første halvår af 2024 betyder samtidig, at der nu er 427.000 danskere, der har en aktiesparekonto.  

”Over det seneste år er inflationen i Danmark kommet under kontrol, og mange danskeres realløn er steget betydeligt. Samtidig har aktiemarkederne leveret flotte afkast, og det har alt sammen en positiv indvirkning på investeringslysten. At danskerne opretter aktiesparekonti i rekordantal så kort tid efter, at vi har været igennem en økonomisk svær periode, er dog overraskende. Det peger på, at forhøjelsen af indskudsloftet har været med til at drive udbredelsen af aktiesparekontoen det sidste halve år. Og det understreger også, at aktiesparekontoens potentiale for at styrke den danske investorkultur er tæt knyttet til indskudsloftets størrelse, som fortsat er forholdsvis lavt,” siger Kåre Valgreen, investeringschef i Finans Danmark. 

Indskudsloftet hæves igen næste år 

De mange indehavere af en aktiesparekonto kan se frem til en ny forhøjelse af indskudsloftet i 2025. Med vedtagelsen af Iværksætterpakken i juni i år besluttede et bredt flertal af Folketingets partier nemlig at forhøje aktiesparekontoens indskudsloft til 160.000 kr. fra og med 2025. Selv med den kommende forhøjelse har danskerne dog ikke mulighed for at investere for nær så stort et beløb som deres nordiske naboer gennem lignende ordninger i deres lande. I Sverige og Norge er der intet loft over, hvor meget man må investere via deres ordninger, mens loftet i Finland er på 100.000 euro, som svarer til ca. 750.000 kr. 

”Det er godt for både den enkelte dansker og den danske investorkultur generelt, at flere partier på Christiansborg har fokus på at gøre det mere attraktivt for danskerne at investere - blandt andet ved at hæve loftet for aktiesparekontoen. Og vi håber, at de også er klar til at tage de næste skridt og lade sig inspirere yderligere af regeringens virksomhedsforum for globale risici, som i juni anbefalede at hæve aktiesparekontoens loft til mindst 300.000 kr. Vi skal nok op i det niveau, hvis vi skal kunne tælle brugerne af den danske aktiesparekonto i millioner, ligesom det i dag er tilfældet for ordningerne i Norge og Sverige,” siger Kåre Valgreen.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Nu går den svære boligjagt i gang for de kommende studerende17.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når de kommende studerende i næste uge får at vide, om de er optaget på deres drømmestudie, bliver det for mange også startskuddet til jagten efter et nyt hjem. Og det kan være svært. Lejeboligmarkedet er præget af lange ventelister og høje lejepriser. Og selvom der er kommet flere mindre ejerlejligheder til salg i studiebyerne end sidste sommer, kan det være svært at få råd til at købe. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye