Industriens Fond

73 procent stigning: Danske virksomheder søger mod mærkningsordning for at styrke it-sikkerheden

Del

Cybersikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen i flere danske virksomheder. Det viser den seneste opgørelse over registreringerne hos mærkningsordningen for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse D-mærket. I årets første halve år er der sket en mærkbar stigning i antallet af virksomheder der registrerer sig sammenlignet med sidste år.

Flere virksomheder styrker nu cybersikkerheden med D-mærket
Flere virksomheder styrker nu cybersikkerheden med D-mærket

Cybertruslerne tager til i styrke og antal, ny EU-lovgivning om cybersikkerhed venter efter årsskiftet, og så er cybersikkerhed lig med konkurrencefordele og større tillid hos kunder og samarbejdspartnere. Årsagerne til at tage sin cybersikkerhed seriøst og styrke den er mange, og det får danske virksomheder i stigende grad øjnene op for.

Det oplever man hos D-mærket, Danmarks mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, som Industriens Fond står bag sammen med Dansk Erhverv, Dansk Industri, Forbrugerrådet Tænk og SMVdanmark.

Alene i årets første seks måneder har 339 virksomheder registreret sig i D-mærkets selvevaluering. Det er 73 procent flere end samme periode året før og en klar indikation på, at flere virksomheder og organisationer sætter handling bag intentionerne om at blive mere cybersikre.

1300 virksomheder er i gang 

”I en tid, hvor trusselsbilledet konstant tager til, er det opløftende at opleve, at danske virksomheder i stigende grad ønsker at styrke it-sikkerheden. Samtidig vidner den store interesse for D-mærket om, at flere ønsker et synligt bevis for deres arbejde, fordi det styrker konkurrenceevnen med øget tillid fra interessenter,” siger Mikael Jensen, direktør i D-mærket.

Lige nu er der knap 1300 virksomheder, som er i gang med processen henimod at blive D-mærket, men stigningen det sidste halve år af nye virksomheder viser, at behovet og potentialet for en løsning, der hjælper virksomheder i gang og i mål med at efterleve væsentlige krav til it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse er stort og stigende.

Den lokale slagter, hoteller og privathospitaler

Med registreringen tilmelder organisationer sig en selvevaluering til at kortlægge indsatser og initiativer for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Det gælder alt fra privathospitaler og hoteller over store industrivirksomheder til lokale slagtere. På den baggrund kan de se, hvilke indsatser de skal iværksætte for at styrke cybersikkerheden og i sidste ende bestå et tilsyn og modtage D-Mærket.

I takt med at antallet af registreringer stiger, går flere virksomheder også videre i processen med tilsyn og får tildelt D-mærket. Og det glæder Malene Stidsen, der er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond. For it-sikkerhed vedrører i dag virksomheder af alle størrelser og brancher.

”Alle virksomheder bruger i dag digitale tjenester til forretningskritiske opgaver som fx bogføring og lagerstyring. Ens egen it-sikkerhed afhænger derfor også af underleverandørens, og dermed er det naturligt at stille krav og ønske vished om, at ens leverandører har styr på sikkerheden – og her ser flere og flere værdien i en mærkningsordning som D-mærket. Med D-mærket er virksomhederne nemlig både mere robuste overfor hackerangreb og mere attraktive overfor kunder og andre samarbejdspartnere. ” siger Malene Stidsen.

Om D-mærket

D-mærket er den første mærkningsordning, der med afsæt i internationale standarder og reguleringsrammer kombinerer databeskyttelse, datasikkerhed og dataetik i ét mærke. D-mærket hjælper virksomheder af alle typer og størrelser med at arbejde aktivt med og tydeliggøre deres digitale ansvarlighed. Ambitionen er at skabe et stærkt digitalt Danmark – på sigt Europa – hvor det er nemmere for borgere, virksomheder og det offentlige at se, hvilke organisationer der handler digitalt ansvarligt. Bag D-mærket står Industriens Fond i samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk.

Kontakter

Billeder

Malene Stidsen er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond
Malene Stidsen er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond
Download

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Angella Invest lancerer nu Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd, muligheder og barrierer. Studiet, der er udarbejdet i samarbejde med Tænketanken EQUALIS og støttet af Industriens Fond, har til formål at skabe viden og identificere mulige tiltag, der kan fremme antallet af kvindelige angel investorer. I dag er 9/10 angel investorer mænd.

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen27.5.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye