Finans Danmark

Flere, men dyrere muligheder til sommerens boligkøbere

Del

Årets første sommermåned bragte både gode og mindre gode nyheder til dem, der er på jagt efter deres drømmebolig. Boligkøberne har nu flere boliger at vælge imellem, men til højere priser. Samtidig skal de også være lidt hurtigere til at træffe en beslutning om at købe. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Der er gode nyheder for dem, der er på jagt efter deres nye drømmebolig. I løbet af juni måned blev der sat til salg-skilte i vinduerne på 8.454 nye boliger, hvilket er næsten 1.100 flere end på samme tidspunkt sidste år. Ved udgangen af juni i år var der derfor 41.121 boliger til salg, hvilket svarer til en stigning på 15 pct. sammenlignet med sidste år.

”Vi har set en stigning i udbuddet af boliger siden begyndelsen af 2022, og vi nærmer os nu det niveau, vi så før corona. Det er godt nyt for dem, der gerne vil bruge sommermånederne på at finde et nyt hjem,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Men selv om udvalget er større, er udbudspriserne på boliger højere end for et år siden. Ved udgangen af juni blev et typisk hus på 140 kvm udbudt til salg for næsten 2,8 mio. kr. Det er en stigning på næsten 120.000 kr. En typisk ejerlejlighed på 85 kvm bliver nu sat til salg til 3,5 mio. kr. Det er en stigning på knap150.000 kr. mere end for et år siden.

Samtidig skal man som køber være klar til lidt hurtigere at skrive under på en købsaftale, når drømmeboligen er fundet. Udbudstiden for huse er faldet med en uge sammenlignet med juni sidste år, og de er nu i gennemsnit til salg i lidt over 6 måneder. For dem, der er på udkig efter en lejlighed, er beslutningstiden blevet to uger kortere. Ved udgangen af juni var udbudstiden for ejerlejligheder på knap 5 måneder.

”Vi ser hvert år, at der kommer mere gang i boligmarkedet i løbet af foråret og forsommeren. Desuden har vi set, at renterne i de seneste måneder er faldet en smule, flere er kommet i arbejde, og en del danskere har fået lønstigninger. Det kan bidrage til at øge optimismen hos køberne og dermed skubbe priserne opad,” siger Peter Jayaswal, og kommer afslutningsvis med et råd til de potentielle boligkøberne:

”Før man begynder at lede efter sin næste drømmebolig, er det altid en god idé, at man på forhånd har afklaret med sin bank, hvor meget man har råd til at købe for.”

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye