Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om rejseforsikringen dækker, hvis man bliver syg på grund af hedebølge? Hvordan man sikrer sig mod vandskade, når man ikke er hjemme? Og hvordan man forbereder sig bedst på en bilferie ned gennem Europa?

Colourbox - by #5711
Colourbox - by #5711

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen et hav af danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. I er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

 

Brevkasse for juli:

Spørgsmål - Vi skal på ferie til Grækenland. Hvad nu hvis vi bliver syge pga. hedebølge. Dækker rejseforsikringen det?

Kære Forsikringsoplysningen

Vi skal holde sommerferie i Grækenland, hvor der jo allerede er varslet hedebølge.

Hvad nu, hvis man bliver syg på grund af varmen og har brug for lægehjælp? Vil rejseforsikringen dække det, eller kan man risikere, at de siger, at man ikke har været påpasselig nok i forhold til at opholde sig i skyggen, drikke nok væske mv.?

Og skal man kontakte forsikringsselskabet eller gå direkte til en lokal læge og benytte det blå sygesikringskort?

Hilsen

Den bekymrede

Svar:

Kære Bekymrede

Som udgangspunkt dækker rejseforsikringen, hvis man bliver akut syg på rejsen – også hvis det er på grund af varmen.

Hvis det skulle gå så galt, vil jeg anbefale, at I kontakter jeres forsikringsselskab, og så kan de guide jer til den bedste løsning i forhold til behandlingen.

God rejse.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Vi er nervøse for, om der kommer skybrud, mens vi er på ferie og ikke er hjemme. Hvordan sikrer vi os bedst muligt?

Hej Brevkasse

Vi skal afsted på sommerferie om lidt og er lidt nervøse for, om vi kan risikere at blive ramt af skybrud og vand i kælderen, mens vi ikke er hjemme.

Hvordan forbereder vi os bedst? Og dækker forsikringen, hvis kælderen har stået under vand i en uge?

Hilsen

De nervøse

Svar:

Hej Nervøse

Som udgangspunkt dækker forsikringen, hvis definitionen for skybrud er opfyldt. Det er enten 15 mm regn i løbet af 30 min eller 40 mm (nogle selskaber 30 mm) i løbet af 24 timer. Man har dog altid pligt til at begrænse eventuelle skader, i det omfang det er muligt.

Jeg vil derfor anbefale, at I inden ferien tjekker, at tagrender er fri for snavs, at udendørs afløb ikke er blokeret af blade og skidt, og at alle døre og vinduer er lukkede. 

Og så er det en rigtig god idé at alliere sig med en nabo, som har en nøgle, og som kan tjekke, om der er kommet vand ind og kontakte jer, hvis uheldet skulle være ude. 

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Vi skal på bilferie ned gennem Europa. Hvad skal vi være særligt opmærksomme på?

Hej

Vi skal på bilferie i Europa i sommerferien. Planen er, at vi starter med at køre til Italien igennem Tyskland og Østrig, og så tager vi måske over Kroatien på vej hjem.

Sidste sommer var der jo det der vanvittige haglvejr i Italien. Hvordan er vi sikre på at få hjælp, hvis det skulle ske igen?

Og er der specielle regler man skal være opmærksom på i de forskellige lande?

Hilsen

De undrende

Svar:

Hej Undrende

Når din bil er kaskoforsikret, er der også automatisk redningshjælp i udlandet tilknyttet. Det betyder, at du fx kan få hjælp, hvis bilen bliver skadet, eller du får motorproblemer på rejsen. Hvem, der administrerer vejhjælpen, afhænger af, hvilket forsikringsselskab du har, og du kan se det i dine vilkår, eller få det oplyst ved at kontakte selskabet.

Det er en rigtig god idé at sætte sig ind i reglerne for det land, man skal køre gennem eller holde ferie i. Fx er der i Tyskland regler om, at der skal være refleksveste til alle passagerer i bilen, og i Østrig skal du købe en vignette (vejafgift), inden du kører ind i landet.

FDM har samlet en række gode råd og overblik over reglerne i forskellige europæiske lande - dem finder du her

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Pressefoto - Anne Garde Slothuus
Download
Colourbox - by #5711
Colourbox - by #5711
Download

Links

Fakta om Forsikringsoplysningen

Forsikringsoplysningen har i 90 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 tirsdag – torsdag 9.00-11.30 og 12.30-15.00,  eller via på vores hjemmeside https://forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Nu må private køre taxi på små øer – så husk forsikring1.7.2024 13:45:41 CEST | Pressemeddelelse

RETTELSE FRA TIDLIGERE UDSENDT PRESSEMEDDELELSE: FORELØBIGT FIRE ØER, OG IKKE 27, ER FRA I DAG UNDTAGET TAXILOVEN. FLERE KAN ANSØGE OM UNDTAGELSE. 4 danske småøer er nu undtaget fra taxiloven, så privatpersoner kan bruge deres private bil til at transportere passagerer mod betaling. God ide, mener Forsikringsoplysningen. Men sørg for at have forsikringen i orden, inden du bruger din bil som taxi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye