Esbjerg Kommune

Nu åbner wakeboardbanen på Esbjerg Strand

Del

Lørdag den 13. juli kl. 11 – 17 er alle velkomne, når Aqtiv Esbjerg Strands nye wakeboardbane åbner. Seje wakeboardere vil på åbningsdagen vise deres sport på banen, og derefter bliver det muligt for interesserede selv at komme på vandet og prøve banen efter først til mølle-princippet.

Wakeboardbanen er en ny, spændende aktivitet på Aqtiv Esbjerg Strand. Foreningen Esbjerg Cable Park står for at drive banen og glæder sig til at møde nye medlemmer og brugere. Foto: Esbjerg Cable Park.
Wakeboardbanen er en ny, spændende aktivitet på Aqtiv Esbjerg Strand. Foreningen Esbjerg Cable Park står for at drive banen og glæder sig til at møde nye medlemmer og brugere. Foto: Esbjerg Cable Park.

I løbet af de sidste par uger har lagunen på Esbjerg Strand fået tilføjet både en kabelbane, en ny startbro og obstacles på vandet. Tilsammen udgør de Esbjergs nye wakeboardbane. Her kan alle, som er til fart, sjov og kan lide at være aktive på vandet få mulighed for at udfolde sig.

Banen åbnes lørdag den 13. juli 2024 kl. 11 – 17 med en opvisning, hvor seje wakeboardere viser deres kunnen på banen. Derefter bliver det muligt for interesserede selv at komme på vandet og gratis prøve en kort tur efter først til mølle-princippet.

Wakeboardbanen er en del af anden fase af projektet Aqtiv Esbjerg Strand, som realiseres med støtte på 12,2 mio. kr. fra Nordea-fonden og i alt 3,4 mio. kr. fra en række andre fonde og virksomheder. Banen vil til dagligt blive drevet af frivillige fra foreningen Esbjerg Cable Park.

Formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose, glæder sig over den nye vandsportsfacilitet og samarbejdet med foreningen:

- Allerede da første fase af Aqtiv Esbjerg Strand stod klar sidste sommer, fik stedet hurtigt mange brugere. Med den nye wakeboardbane får det populære sted endnu en attraktiv facilitet, som giver mulighed for at være aktiv på vandet sammen med andre. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, som har støttet økonomisk, og til foreningen Esbjerg Cable Park, som har sagt ja til at drive banen. Jeg er sikker på, at både kommunens borgere og nye tilflyttere vil få glæde af den, siger Jakob Lose.

Også Rasmus Olsen fra bestyrelsen i Esbjerg Cable Park glæder sig over samarbejdet:

- Vi vil gerne sige stor tak for det gode samarbejde med Esbjerg Kommune. Gennem hele processen har arbejdet mellem de forskellige parter været fastsat på at få projektet til at lykkedes. Det gode samarbejde resulterer nu i at, vi, Esbjerg Cable Park, kan byde borgerne i Esbjerg velkommen til en bane, som mange kun tør drømme om, siger Rasmus Olsen.

Kom med på vandet og leg

Efter åbningen den 13. juli vil wakeboardbanen indtil videre være åben hver lørdag kl. 10-13 og 13-16. Søndag den 14. juli vil banen også holde ekstraordinært åbent for betalende gæster kl. 10-13 og 13-16, så flere kan få mulighed for at prøve banen.

For at bruge banen skal man booke tid og betale hos foreningen Esbjerg Cable Park. Det er muligt at booke en tid for såvel medlemmer som ikke-medlemmer. Se mere på: facebook.com/EsbjergCablePark.

Program for åbningen

Mødested: Aqtiv Esbjerg Strand, Esbjerg Strand 101, 6700 Esbjerg.

Kl. 11.00 – 13.00

Opvisning. Seje wakeboardere demonstrerer deres kunnen på banen.

Kl. 13.00 – 17.00

Kom med på vandet og leg. Gratis prøvning ca. 5 minutter pr. person efter først til mølle-princippet. Mød foreningen Esbjerg Cable Park, og hør mere om muligheden for at booke tider på banen og blive medlem.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 26 74 40 53

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Rasmus Olsen, Esbjerg Cable Park, tlf. 21 73 59 82

Billeder

Sej wakeboarder i aktion på vandet. Foto: Esbjerg Cable Park
Sej wakeboarder i aktion på vandet. Foto: Esbjerg Cable Park
Download
Den nye wakeboardbane ved Aqtiv Esbjerg Strand. Foto: Privat
Den nye wakeboardbane ved Aqtiv Esbjerg Strand. Foto: Privat
Download

Links

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye