Torben Bjerregaard Larsen udnævnt til klinisk professor i translationel medicin og innovation
Der er tale om et nyoprettet professorat med ansvar for translationel medicin og innovation ved Sygehus Lillebælt og Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS) på SDU.
Med en fremtrædende karriere inden for klinisk biokemi, kardiologi, epidemiologi og translationel medicin bringer Torben Bjerregaard Larsen en stor erfaring og en solid baggrund af akademisk og klinisk ekspertise til Syddansk Universitet. Han kommer således også fra et professorat på Aalborg Universitet, som han tiltrådte i 2018.
I sin nye rolle skal han lede Sygehus Lillebælts initiativer inden for translationel medicin (det vil sige forskning, der hurtigt kan omsættes til behandling af patienterne) med fokus på den datadrevne forskning og bygge bro mellem forskning og klinisk anvendelse. Hans arbejde vil være afgørende for at forbedre mulighederne inden for innovative behandlingsmetoder og forbedringer i patientplejen. Udnævnelsen af Torben Bjerregaard Larsen understreger Sygehus Lillebælts engagement i at føre den medicinske forskning og kliniske praksis fremad. Stærke forskningsmiljøer på Sygehus Lillebælt er et vigtigt element i rekruttering, fastholdelse af forskningstalenter og i at øge eller fastholde de specialiserede funktioner.
Udnævnelsen af Torben Bjerregaard Larsen kommer på et tidspunkt, hvor Sygehus Lillebælt, IRS, og Syddansk Universitet, satser stort på translationel forskning og innovative sundhedsløsninger. Hans samarbejde på tværs af disse institutioner forventes at kunne styrke forskningen indenfor translationel medicin og innovation.
”Jeg kom til Sygehus Lillebælt oktober 2023, og vi har allerede omfattende samarbejder om forskning med kolleger fra specialerne Klinisk Biokemi, Onkologi, Intern Medicin, Kardiologi, Nuklearmedicin, Radiologi og Karkirurgi. Der er således allerede tale om en ret bred forskningsportefølje, primært med udgangspunkt i udnyttelse af lokale og regionale data, der kan bidrage til forskning på et højt internationalt niveau,” fortæller Bjerregaard Larsen.
Professor ph.d. Torben Bjerregaard Larsen har en baggrund både inden for akademia og klinisk praksis. Han færdiggjorde sin lægeuddannelse fra Aarhus Universitet i 1993 og specialiserede sig senere i klinisk biokemi med speciale inden for Trombose og Hæmostase. Som yngre læge har han haft ansættelse i almen praksis, på Øre-, Næse- Hals afdeling, Pædiatrisk Afdeling, Afdeling for Klinisk Genetik og forskellige kirurgiske og medicinske specialer. Klinisk har han arbejdet med trombose og hæmostase gennem hele sit lægeliv. Hans omfattende forskning, især inden for trombose, kardiovaskulær medicin, farmakoterapi og diagnostiske metoder, har væsentligt bidraget til forståelse og behandling af kardiovaskulære sygdomme.
Professor Larsen har tætte samarbejder med institutioner som Brigham & Womans Hospital (Boston, US), Harvard Medical School, University of Connecticut (US), Birmingham University (UK), Liverpool University (UK), University of Mainz (DE), Hamburg University (DE) og Cardiff University (UK). Disse kontakter har gjort det muligt at en stor del af hans ph.d.-studerende har været på udveksling på disse institutioner. Han er således også forfatter på mere en 250 videnskabelige publikationer med et H-index på over 60.
Torben Bjerregaard Larsen er født i Aarhus, er gift og har tre voksne børn. Han bor i dag på Mols, og er storforbruger af natur og litteratur. Hans største passion er dog gastronomi og det gode liv sammen med venner og familie.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
Gode nyheder: Størstedelen af børn og unge synes, det er nemt at sortere plastikaffald10.12.2024 09:58:20 CET | Pressemeddelelse
Resultater fra dette års Masseeksperiment viser, at kun 13 procent af de adspurgte børn og unge finder det svært at affaldssortere plastik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum