Billund Kommune

International dartskole i Billund tiltrækker udsatte unge

Del

For mange udsatte unge er sommerferie desværre ikke lig med ferieoplevelser. Men i år kan unge medlemmer af Landsforeningen af Væresteder som noget nyt deltage i en international dartskole, som er støttet med midler fra Billund Kommune.

Når Dansk Dart Union i juli afholder dartskole i Billund Idrætscenter, er udsatte unge fra Landsforeningen af Væresteder inviteret med. Foto: Billund Kommune.
Når Dansk Dart Union i juli afholder dartskole i Billund Idrætscenter, er udsatte unge fra Landsforeningen af Væresteder inviteret med. Foto: Billund Kommune. Billund Kommune

Sidste år indgik Dansk Dart Union et samarbejde med Landsforeningen af Væresteder, som betyder, at foreningens unge medlemmer bliver inviteret med til en international dartskole for unge til og med 25 år, som afholdes i Billund Idrætscenter i juli.

For at støtte events, der sikrer liv, aktivitet og besøgende i Billund og Grindsted, har Billund Kommunes Økonomiudvalg besluttet at støtte dartskolen med 50.000kr.

”Som hjemsted for Børnenes Hovedstad vil vi gerne være med til at understøtte aktiviteter, som tilgodeser alle børn og unge – uanset deres forudsætninger. Derfor glæder vi os rigtig meget til at byde dartskolen og alle deltagerne velkommen til Billund,” udtaler Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune. 

Tæt samarbejde med den lokale dartklub

Dansk Dart Union afholdt den første dartskole på Samsø i 2003, og siden er arrangementet vokset. I år ventes op mod 60 unge mennesker fra hele verden at deltage i dartskolen, som afrundes med en international ungdomsturnering med omkring 100 deltagere. Begge events arrangeres i samarbejde med Hejnsvig Dartklub.

Vi har lavet sommer-dartskole i mange år, og vi følte, at tiden var inde til at tage et større socialt ansvar ved at invitere udsatte unge med. På den her måde får de en unik sommeroplevelse, hvor de bliver en del af et stærkt fællesskab gennem sport, som forhåbentlig vil leve videre bagefter ude i vores lokale klubber,” udtaler Henrik Vestbo, der er formand for Dansk Dart Union.

Fællesskab gennem sport

Landsforeningen af Væresteder blev stiftet i 1998, og kerneopgaven for foreningen er at styrke landets væresteder i at hjælpe socialt udsatte mennesker til et vendepunkt gennem aktiviteter, der skaber fællesskab.

Det gør de bl.a. gennem programmerne Sport for livet og Konstruktive fællesskaber.

”Dart og sport generelt er et fantastisk middel til at samle folk og skabe fællesskaber. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med Dansk Dart Union, som giver vores medlemmer mulighed for at blive en del af fællesskabet i de lokale dartklubber, samtidig med at vores unge medlemmer får mulighed for en unik oplevelse på dartskolen i Billund,” udtaler Nico Hansen, der er programleder for Sport for Livet hos Landsforeningen af Væresteder.

Dartskolen afholdes den 22.-25. juli i Billund Idrætscenter. Den 27.-28. juli afholdes det internationale ungdomsstævne International Youth Challenge, IYC, for alle spillere til og med 23 år. Stævnet giver point til verdensranglisten.

Kontakter

Billeder

Når Dansk Dart Union i juli afholder dartskole i Billund Idrætscenter, er udsatte unge fra Landsforeningen af Væresteder inviteret med. Foto: Billund Kommune.
Når Dansk Dart Union i juli afholder dartskole i Billund Idrætscenter, er udsatte unge fra Landsforeningen af Væresteder inviteret med. Foto: Billund Kommune.
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye