Ingen grund til bekymring: Mågeungerne klarer sig selv
Når mågeungerne over sommeren forlader reden, får det mange til at kontakte Dyrenes Beskyttelse. Ungerne kan nemlig ikke flyve endnu, men det er helt normalt.
Mange bekymrede borgere har grebet telefonen den seneste tid og kontaktet Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, fordi de har oplevet mågeunger, der befandt sig på jorden. Alene i den seneste uge var der 173 opkald, der vedrørte de små, dunede størrelser.
Selvom omsorgen for deres ve og vel er værdsat, er der ikke i sig selv noget galt, blot fordi man ser en mågeunge på jorden.
- Det er især omkring juni og juli, at mågeunger forlader reden og begiver sig rundt på egen hånd. Det er helt naturligt for dem at have en periode, hvor de befinder sig alene på jorden, fordi de ikke kan flyve endnu, siger Peter Gravlund Nielsen, der er biolog hos Dyrenes Beskyttelse.
Hjælpen er i nærheden
Det kan for de fleste se ud som om, at ungen er kommet galt afsted og har brug for hjælp, når den befinder sig alene på jorden. Men hjælpen er allerede i nærheden.
- Ungerne er ikke alene, selvom det kan se sådan ud. Mågeforældrene vil blive i nærheden og komme med føde, indtil ungen er kommet på vingerne og kan klare sig selv. Desuden er forældrene meget beskyttende af natur, og derfor skal man også passe på med at nærme sig mågeunger uden grund, for det kan få forældrene til at føle sig truet, og i sidste ende gøre dem aggressive, forklarer Peter Gravlund Nielsen.
Derfor er rådet ganske klart: Ser ungen frisk og uskadt ud, vil den med al sandsynlighed kunne klare sig selv og have bedst af, at man lader den være i fred.
Fakta: Det gør du, hvis du ser en mågeunge
1: Hold dig på afstand
Det er helt normalt, at en mågeunge opholder sig alene på jorden, selvom den ikke er flyveklar. Derfor skal du bare lade den være, hvis den ellers virker frisk.
2: Se efter synlige skader
Hvis mågeungen har synlige skader eller er blevet bragt hjem af hunden eller katten, skal du ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 og få vejledning.
3: Tag den aldrig med hjem
Hvis du er kommet til at tage mågeungen op eller med hjem, selv om den ingenting fejler, skal du sætte den ud igen så tæt på stedet, hvor den blev fundet, som muligt.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
Organisationer i opråb: Stenbideren skal fredes nu27.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
For andet år i streg anbefaler DTU Aqua, at fiskeriet efter stenbidere stoppes. Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Naturfredningsforening og WWF står samlet om at kræve, at fødevareministeren i år følger anbefalingen, så de truede danske bestande får en chance for at genetablere sig.
Regeringen dropper besparelser på dyrepolitiet efter massivt pres22.11.2024 10:34:23 CET | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelse glæder sig over, at regeringen har valgt at trække de planlagte besparelser på dyrepolitiet tilbage. Det står klart efter, at regeringen sammen med SF og Radikale Venstre har præsenteret finansloven for 2025.
Hunde overdraget til dyreinternat for sidste gang21.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fem hunde er overdraget til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Hundene kommer fra et hjem, hvor organisationen tidligere har overtaget hunde fra, men da den tidligere ejer nu er på plejehjem, kommer der ikke flere hunde fra dette hjem.
Pas på hundepoterne, når vejene saltes20.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum