Cabi

Nyt projekt skal bremse mistrivsel og frafald blandt unge anlægsgartnere

Del

Cabi står i spidsen for et nyt treårigt projekt, der har til formål at styrke trivslen blandt unge anlægsgartnere og lærlinge i branchen. 

To unge anlægsgartnere
12 anlægsgartnervirksomheder deltager i treårigt projekt, der vil fremme trivslen blandt de unge i branchen.Videnshuset Cabi står i spidsen for projektet.

Flere end hver fjerde anlægsgartnerlæring dropper ud af uddannelsen. Desuden tilkendegiver mange unge i branchen, at deres mentale sundhed er udfordret.

Det skal det treårige projekt ”Styrket trivsel blandt unge anlægsgartnere og deres virksomheder” med start fra august være med til at ændre. Projektet har til formål at afprøve, implementere og udbrede konkrete tiltag, der modvirker mistrivsel og frafald hos unge lærlinge i anlægsgartnerbranchen. Tiltag, som kan understøtte den mentale sundhed på den samlede arbejdsplads.

12 anlægsgartnervirksomheder deltager i projektet. Desuden deltager brancheorganisationen Danske Anlægsgartnere, 3F og 3F Ungdom i Aarhus, Jordbrugets UddannelsesCenter i Aarhus, AMU Nordjylland Sandmoseskolen og ungdomsforsker Mette Lykke Nielsen fra CeFU på AAU.

Videnshuset Cabi leder og udfører projektet, som er støttet af Velliv Foreningen.

Behov for nye tiltag
Projektet har både fokus på de unge lærlinge og på anlægsgartnervirksomhederne, og bygger oven på viden fra forprojektet ”Ung trivsel som anlægsgartner” fra foråret 2023, som også var støttet af Velliv Foreningen og udført af Cabi og konsulenthuset PrimusMotor.

Her gav 12 unge lærlinge deres input til et godt arbejdsliv. En af foranalysens konklusioner var, at anlægsgartnervirksomhederne har behov for nye tiltag for at sikre en god start og varig ansættelse af de unge lærlinge.

”Forprojektet viste, at der i anlægsgartnervirksomhederne er stor velvilje til at gøre en stor indsats, når den yngre generation skal hjælpes godt i gang med arbejdslivet eller når en lærling mistrives, men arbejdsgiverne savner viden om, hvad der er det rigtige at gøre. Det skal det treårige projekt identificere og være med til at implementere ude i virksomhederne”, siger Birgitte Poulsen, chefkonsulent i Cabi.

De 12 medvirkende virksomheder er parate til at prøve nye tiltag af og dermed tage et ekstra skridt for at fremme trivslen blandt medarbejderne.

Om målsætningen for det treårige projekt siger Birgitte Poulsen:

”Vi kommer til at afprøve nogle af de tiltag, som vi i forprojektet har identificeret kan være med til at styrke kollegaskabet og fællesskabet både hos de unge lærlinge og de øvrige ansatte. Derudover er det ambitionen, at landets øvrige anlægsgartnervirksomheder og de omkringliggende brancher vil kunne hente inspiration i erfaringerne fra projektet, og at projektet dermed kan være med til at løse udfordringerne med at tiltrække og fastholde de unge i anlægsgartnerbranchen.”

Projektet løber frem til udgangen af juli 2027.

Nøgleord

Kontakter

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye