Nu uddeles 376,1 mio. kroner til faste teams i ældreplejen
Kommunerne får mellem 229.000 kroner og 20,4 mio. kroner alt afhængigt af antallet af ældre. Midlerne skal hjælpe kommunerne med omstillingen til faste teams i ældreplejen som led i ældrereformen.
Regeringen og aftalepartierne bag ældrereformen har ønsket at hjælpe kommunerne med omstillingen til faste teams i ældreplejen, så den ældre møder kendte ansigter i eget hjem. Faste teams kan både give bedre pleje og større arbejdsglæde, hvilket en evaluering fra VIVE for nylig har bekræftet.
Kommuner får midlerne som direkte tilskud, så de kan anvendes allerede fra i år og frem til 2027. Midlerne er fordelt på basis af den demografiske sammensætning i kommunerne, så den tager højde for antallet af ældre i de enkelte kommuner.
Ældreminister Mette Kierkgaard (M) siger:
- Nogle kommuner er allerede i gang med omstillingen til faste teams til glæde for både borgere og medarbejdere, mens andre kommuner først skal til at tage hul på opgaven. Det er vores ønske, at omstillingshjælpen betyder, at kommunerne hurtigere vil kunne nå i mål, og at de tager ved lære af de kommuner, som allerede har opnået gode resultater.
Ældreordfører Maria Durhuus (S), siger:
- De ældres hjem skal ikke være en banegård. Derfor er jeg også meget glad for, at vi i dag giver penge til faste teams i ældreplejen, så den ældre får hjælp af kendte ansigter i sit hjem. Det skal sikre tryghed, høj faglighed og kontinuitet for den ældre samtidig med, at vi skaber rammerne for, at plejepersonalet i dialog med den ældre får større frihed til at bruge sin faglighed til at yde den omsorg, der passer til den enkelte.
Hans Chr. Schmidt (V) siger:
- Omstillingen til faste teams kan være omvæltende og svær at gennemføre. Derfor er det afgørende, at der tages ved lære fra de kommuner, som har påbegyndt omstillingen, og at der bygges videre på deres erfaringer. Det er derfor glædeligt, at vi nu giver en økonomisk håndsrækning til kommunerne. Vi ved fra erfaringerne, at faste teams kan både give bedre pleje og større arbejdsglæde. Faste teams er derfor et skridt på vejen, for at vi kan lykkes med vores ambitioner om helhedspleje, hvor vi sætter den ældre i centrum.
Ældreordfører Marlene Harpsøe (DD) siger:
- De ældres hjem skal ikke være en banegård. Vi ved, at kendte ansigter i plejen skaber mere tryghed og kvalitet for de ældre, men også et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Derfor er vi glade for, at kommunerne nu får flere muskler til aktivt at arbejde med at udbrede faste teams i ældreplejen i hele landet.
Ældreordfører Kirsten Normann Andersen (SF) siger:
- Faste teams forbedrer både kvaliteten for de ældre - og arbejdsmiljøet for de ansatte. Derfor er det afgørende, at vi nu sender penge ud til kommunerne, øremærket specifikt til faste teams. SF har i mange år kæmpet for, at de ældre skal møde velkendte ansigter i ældreplejen. Nu tager vi et skridt i den helt rigtige retning.
Ældreordfører Pernille Vermund (LA) siger:
- Jeg er glad for, at vi som følge af ældrereformen nu giver kommunerne midler til at skabe kontinuitet og ro for borgerne. Evalueringen af forsøget med faste teams i 25 kommuner har vist, at borgerne har været meget tilfredse med at møde de samme ansigter i det daglige, og derfor er det glædeligt, at vi nu gør mere af det, borgerne oplever som værdifuldt.
Ældreordfører Per Larsen (K) siger:
- Det har været prioritet for K, at der fulgte penge med indsatsen, så udfordringerne også er finansieret. Det er vigtigt ift at forebygge dårlig kultur i hjemmeplejen - og skaber tryghed for de ældre, hvilket kræver dygtig ledelse.
Kontakter
Henrik MeinickePresserådgiver
Tlf:20158299heme@sm.dkVedhæftede filer
Følg pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Social- og Boligministeriet
Bred aftale fordeler 850 millioner kroner til udsatte borgere14.11.2024 19:47:21 CET | Pressemeddelelse
Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet har indgået en aftale om fordelingen af reserven på social-, sundheds-og arbejdsmarkedsområdet. Der er midler til blandt andet hjemløse, mennesker udsat for vold, handicapområdet, øget sundhed i almene boligområder og adoptionsområdet.
Danmark stopper adoptioner fra Sydafrika24.10.2024 14:30:05 CEST | Pressemeddelelse
Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen har efter indstilling fra Ankestyrelsen valgt at tilbagekalde tilladelsen til at yde adoptionshjælp for børn fra Sydafrika.
Nu begynder forhandlingerne om at fordele 850 mio. til social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet23.10.2024 05:58:54 CEST | Pressemeddelelse
Pengene fra SSA-reserven skal komme samfundets allermest udsatte til gavn. Social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen står i spidsen for forhandlingerne, der begynder nu.
Ny aftale sikrer bedre rammer for ungekrisecentret Joannahuset4.10.2024 10:02:36 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen og alle Folketingets partier er enige om en aftale, der skal sikre bedre rammer for ungekrisecentret Joannahuset. Aftalen betyder blandt andet, at der fremover vil være børnefagligt uddannet personale til stede døgnet rundt.
Arbejdsgruppe skal som følge af branden på Børsen undersøge brandsikring i særligt vigtige historiske bygninger26.9.2024 09:05:17 CEST | Pressemeddelelse
Efter branden på Børsen nedsætter social- og boligministeren nu en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan man bedst sikrer Danmarks vigtige historiske bygninger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum