Langelands Museum

Stærk profil til museumsråd

Del

Museumsrådet for Langelands Museum bliver styrket, når nyt medlem med stor erfaring fra kulturområdet tiltræder. Rådet består i dag blandt andet af borgmester Tonni Hansen, Folketingets formand Søren Gade, tidligere chef for Hjemmeværnet Finn Winkler og Christian Ahlefeldt-Laurvig.

Da biolog og ekspeditionsleder Cecilia Vanman i foråret 2024 meddelte, at hun grundet øget arbejdsmængde i andet regi ønskede at udtræde af museumsrådet for Langelands Museum, skulle der findes et nyt medlem. Valget faldt på arkitekt og tidligere kontorchef i Slots- og Kulturstyrelsen, Annette Straagaard.  Hun tiltæder Langelands Museums Rådgivende Museumsråd den 1. juli 2024, og hun glæder sig til opgaven: 

”Langeland er et fantastisk sted, som jeg på kort tid er kommet til at holde rigtig meget af, og derfor blev jeg også rigtig glad over henvendelsen og ser frem til at kunne bidrage til, at Langelands Museum bliver endnu bedre i fremtiden.”

Også museumsleder Peer Henrik Hansen er glad for udpegningen: 

”Annette kommer med kompetencer til museumsrådet, som vi i dag ikke har, og hun har mangeårig erfaring fra Slots- og Kulturstyrelsen. Og så er hun endog lokalt forankret. Jeg glæder mig meget til, at hun bliver en del af museets sparringsrum i det rådgivende museumsråd”. 

Annette Straagaard er oprindeligt uddannet på KADK, Kunstakademiets Arkitektskole. Hun var i 1992 til 2003 indehaver af egen tegnestue, hvorefter hun var projektleder i Albertslund Kommune i 2 år. Derefter har hun være projektleder i Slots- og Ejendomsstyrelsen fra 2005 til 2009. I 2009-23 var hun kontorchef for Restaurering og Projekter i Slots- og Kulturstyrelsen. Hun har også skrevet bogen ”Eremitageslottet” og er medforfatter til bogen ”Liv og Rum – en inspirationsbog om pædagogiske visioner og fysiske rammer” om indretning og etablering af en børnehave.

Annette Straagaard er flyttet til Nordlangeland og arbejder sammen med Nordlangeland Lokalråd om udvikling af Bøstrup Skole. Hun er i dag beskæftiget hos Charlottenlund & Nedergård Godser A/S samt Tranekær Gods A/S.

 

For yderligere information:

Museumsleder Peer Henrik Hansen tlf. 61 10 38 50

Annette Straagaard tlf. 21 43 05 61

For mere om museets bestyrelse og museumsråd:

Medarbejdere og kontaktinfo - Langelandsmuseum

Billeder

Langelands Museum

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye