Guldborgsund Kommune har forbedret kvaliteten i sagsbehandlingen på børne- og familieområdet

Del

Børne- og familieafdelingen i Guldborgsund Kommune har deltaget i et toårigt udviklingsforløb for at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen. Socialudvalget er på sit seneste møde blevet præsenteret for den afsluttende rapport. Udvalget glæder sig over, at kvaliteten af sagsbehandlingen generelt set er forbedret.

Kvaliteten i sagsbehandlingen i Børn og Familie, som holder til på rådhuset i Nykøbing Falster, er blevet forbedret efter et Task Force-forløb. Foto: Guldborgsund Kommune
Kvaliteten i sagsbehandlingen i Børn og Familie, som holder til på rådhuset i Nykøbing Falster, er blevet forbedret efter et Task Force-forløb. Foto: Guldborgsund Kommune

Kvaliteten i sagsbehandlingen i børne- og familieafdelingen i Guldborgsund Kommune er generelt set blevet styrket. Det fastslår ny rapport fra et såkaldt Task Force-forløb.

I begyndelsen af 2022 tog børne- og familieafdelingen i Guldborgsund Kommune selv kontakt til Social- og Boligstyrelsen og Ankestyrelsen med et ønske om at deltage i Task Force-forløb for at få rådgivning til at styrke sagsbehandlingen gennem kompetenceudvikling, sparring og viden.

Børne- og familieafdelingens ansøgning om at blive koblet på et toårigt udviklingsforløb blev godkendt, og siden da er der blevet arbejdet intenst med udviklingsforløbet fra alle parters side.

Nu har Socialudvalget på seneste møde fået præsenteret den afsluttende rapport. I rapportens konklusion står blandt andet, at ”Guldborgsund Kommune overordnet set har forbedret kvaliteten af selve sagsbehandlingen samt de rammer, der er forudsætninger for, at kvaliteten fortsat kan højnes og fastholdes”.

Det er sket forbedringer på flere parametre af sagsbehandlingen. Samtidig er der fortsat udviklingspunkter, som området arbejder videre med.

Udvalg glæder sig over fremgang

Britta Lange, formand for Socialudvalget i Guldborgsund Kommune, glæder sig over udviklingen og rapportens resultater:

”Rapporten viser, at vi er godt på vej, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for i udvalget. Alt bliver ikke fikset på et øjeblik, men vi har taget vigtige skidt i den rigtige retning på baggrund af en systematisk og intensiv indsats. Vi har skabt et solidt fundament ved blandt andet at styrke rammerne og arbejdsgangene, så medarbejderne har bedre forudsætninger til løbende at arbejde med udviklingen. Det er afgørende, at vi fortsætter med at lære og udvikle os, og dermed opnå endnu højere faglighed i sagsbehandlingen, til glæde for børnene og familierne,” fastslår Britta Lange. 

Bente Lerche-Thomsen, næstformand i Socialudvalget i Guldborgsund Kommune, supplerer:

”Det er glædeligt, at det store, stykke arbejde, der er blevet lagt for dagen i børn- og familieafdelingen, rent faktisk har båret frugt. Rapporten viser, at både rammerne og sagsbehandlingen generel set er blevet forbedret, og vi har dermed fået støbt et solidt fundament, der kan bygges videre på i fremtiden. Vi skal derfor bruge al den nyttige viden, de gode erfaringer og konkrete anbefalinger, vi har fået ved at være med i udviklingsforløbet, til at forbedre os yderligere i fremtiden, så familierne oplever en god og kvalificeret sagsbehandling,” udtaler Bente Lerche-Thomsen. 

Vil fortsætte det gode arbejde

Bodil Pedersen, centerchef for Trivsel & Social Indsats i Guldborgsund Kommune, fortæller, at administrationen har et stort fokus på at fortsætte det gode arbejde i børn- og familieafdelingen, som også indbefatter at arbejde videre med anbefalingerne i den afsluttende rapport.

”Fra centerledelsens side er der stor anerkendelse til medarbejderne og den lokale ledelse over den kæmpe indsats og dedikation, som ligger til grund for fremgangen, og vi er meget optaget af, at vi skal fortsætte den positive udvikling. Vi har i hele forløbet arbejdet med en konkret udviklingsplan, som vi naturligt arbejder videre med sammen med de anbefalinger, som Task Force-rapporten peger på. Det er et langt, sejt træk, og vi vil fortsætte vores målrettede og dedikerede indsats for at sikre det gode niveau af faglighed i sagsbehandlingen,” siger Bodil Pedersen.

Task Forcens afsluttende rapport er offentliggjort under Socialudvalgets referat på Guldborgsund Kommunes hjemmeside, hvor alle har mulighed for at læse den.

For yderligere information:

Britta Lange, formand for Socialudvalget i Guldborgsund Kommune: 25 18 18 29

Bente Lerche-Thomsen, næstformand i Socialudvalget i Guldborgsund Kommune: 25 18 18 03

Bodil Pedersen, centerchef for Trivsel & Social Indsats i Guldborgsund Kommune: 25 18 25 60

Emil Andersen, presse- og kommunikationskonsulent i Guldborgsund Kommune: 25 18 01 73

Billeder

Kvaliteten i sagsbehandlingen i Børn og Familie, som holder til på rådhuset i Nykøbing Falster, er blevet forbedret efter et Task Force-forløb. Foto: Guldborgsund Kommune
Kvaliteten i sagsbehandlingen i Børn og Familie, som holder til på rådhuset i Nykøbing Falster, er blevet forbedret efter et Task Force-forløb. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Ny handleplan for landdistriktsudvikling: forsøgsordning i Eskilstrup10.7.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Guldborgsund Kommune er i gang med at udvikle en ny handleplan for landdistriktsudvikling, der skal give retning til kommunens strategiske arbejde med at fremme udviklingen i landdistrikterne. Samarbejdet omkring landdistriktsudvikling involverer både Center for Teknik & Miljø og Center for Borger & Branding, og målet er at styrke livskvaliteten og borgernes muligheder for at bo og arbejde i landdistrikterne. Derudover lægges der vægt på inddragelse af lokale foreninger, virksomheder og borgere i udviklingsprocessen.

Udvalg genovervejer bevarende lokalplaner for Nysted27.6.2024 11:38:46 CEST | Pressemeddelelse

De to lokalplaner, der gælder for Nysted, er i øjeblikket til politisk genovervejelse. Politisk peger man på, at planerne er for detaljerede og restriktive. En løsning kan være at ændre på administrationsgrundlaget, så borgerne får friere rammer til for eksempel energirenovering. Sagen har netop været på dagsordenen hos Teknik, Klima og Miljøudvalget, og den kommer igen for udvalget til august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye