DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Ny institutdirektør for DTU Fødevareinstituttet

Del

DTU Fødevareinstituttets nye institutdirektør kan både kalde sig forsker, forfatter og Ridder af Dannebrog.

Foto: Mikal Schlosser

Tine Rask Licht er ny institutdirektør på DTU Fødevareinstituttet, som hun har været konstitueret for siden 1. januar.

Tine Rask Licht har været på DTU siden 1999, hvor hun primært har forsket i tarmbakterier og sundhed og haft en række stillinger, lige fra postdoc til seniorforsker, professor, forskningsgruppeleder og viceinstitutdirektør.

”Sundhed, sygdom og bæredygtige fødevarer er alle forskningsområder, der er vigtige for DTU, så jeg er glad for at Tine Rask Licht også vil stå i spidsen for DTU Fødevareinstituttet fremover. Ikke nok med, at hun har en enorm erfaring at trække på og er bredt anerkendt for sin forskning, som endda har indbragt hende Ridderkorset, men hun kender også DTU og Fødevareinstituttet indgående,” siger DTU’s rektor Anders Bjarklev.

Mangeartede opgaver

Tine Rask Licht har en stærk forskningsfaglig profil og skal lede DTU Fødevareinstituttet, et institut der, ud over at forske og undervise, også yder forskningsbaseret rådgivning til myndighederne. Visionen er fortsat, at DTU Fødevareinstituttet skal være med til at forebygge sygdom, fremme sundhed, udvikle nye og bedre fødevarer til den voksende befolkning og skabe bæredygtige teknologiske løsninger.

”Jeg er glad for tilliden og glæder mig rigtig meget til at fortsætte med at stå i spidsen for en spændende arbejdsplads med utroligt dygtige medarbejdere, som bidrager med vigtig viden især inden for fødevarer og bæredygtighed,” siger Tine Rask Licht.

”I mit halve år som konstitueret direktør har jeg lært endnu mere om, hvor fantastisk mangeartede opgaver instituttet varetager og hvor mange dagsordener, vi har fat i.”

Fortsat forskningsaktiviteter

Tine Rask Licht vil fortsat have enkelte forskningsaktiviteter, da hun bl.a. skal være co-lead på det virtuelle forskningscenter Microbiome Health Initiative, som netop er blevet støttet med en bevilling på 150 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at afdække mulige sammenhænge mellem tarmbakterier og svær overvægt, type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme, ligesom hun fortsætter som leder af samarbejdsprojektet PRIMA, hvor forskerne undersøger tarmbakteriernes rolle i kostens betydning for vores individuelle sundhed.

”Jeg håber og tror, at det kan komme instituttet til gavn, at jeg forbliver tæt på forskningsopgaverne, selv om jeg selvfølgelig kommer til at have mit største fokus på direktørrollen,” siger hun.

Blå bog – Tine Rask Licht

  • Uddannet civilingeniør i kemi fra DTU
  • Har været ansat i DTU Fødevareinstituttet siden 1999
  • Professor siden 2009 og forskningsgruppeleder siden 2004
  • Viceinstitutdirektør siden 2022
  • Konstitueret institutdirektør siden januar 2024
  • Ridder af Dannebrog i 2020
  • Har siddet i Danmarks Frie Forskningsfonds faglige råd (teknologi og produktion) og i adskillige nationale og internationale paneler, som uddeler forskningsmidler
  • Medlem af Akademisk Råd på DTU i flere perioder
  • Har for nylig udgivet bogen ”Mavefornemmelser og mikrobiologi”, der handler om sammenhængen mellem kost, sundhed og tarmbakterier

Kontakter

DTU - Danmarks tekniske universitet

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye