Københavns Museum

Sommer på Københavns Museum: Spændende historier – hjemmelavede lækkerier

Del

Kender du København? Vær ”turist i egen hovedstad” og oplev Københavns historie på Københavns Museum. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden, længe før byens “grundlægger” biskop Absalon. Over pest og brande til nutidens Christiania. Oplev det 600 år gamle skibsvrag, kom tæt på et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe store nøgle til Vesterport. Og se flotte fotos fra Alices Hundesalon på den nye udstilling "Min butik!" om byens små, finurlige butikker.
Et besøg i Københavns Museums smukke bygning er som en vandring gennem byen og historien. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen fra Slotsholmen til Bispebjerg. De mange nøje udvalgte historier, ting fra fortiden og interaktive installationer gør, at du kommer tæt på både nutiden og fortiden. 

Deltag også i museets sommeraktiviteter, bl.a. ”Gå til arkæologi” for børn, børnebrunch og byvandring i Christian 4. fodspor for hele familien. Rund besøget af i museets Café Spirrevippen, og lad dig friste af hjemmebagte kager, sunde sandwicher og den lækre morgenmadstallerken. Find den originale københavnergave i museumsbutikken. Så er du klar til at tage ud og opleve København på egen hånd 😊

Bord dækket med mad og bøger i gårdhaven på Københavns Museum
Hyggeligt bord i gårdhaven på Københavns Museum Foto Københavns Museum

 Det kan du bl.a. deltage i:

  • I juli kan børn blive arkæolog for en dag hvor vi vasker og nærstuderer flere hundrede år gamle potteskår.
  • Med den gratis ”Børneguide” i hånden kan du opleve udstillingen af Københavns historie set med børns øjne – og det er ikke kedeligt at høre deres kommentarer til ældgamle ting som en paryk fra 1700-tallet, et drikkehorn og en drejeskive-telefon…
  • Alle kan komme med på en byvandring rundt til hovedstadens flotte torve og smalle gader i Christian 4.s fodspor, hvor vi bl.a. hører historien om Rundetårn og den nu nedbrændte Børs.

Læs mere her: www.copenhagen.dk

Mere om aktiviteter over sommeren 


Mest for børn:

Workshop for børn: Gå til arkæologi – begrænset antal pladser!

Onsdag og torsdag i juli (uge 27-30) kl. 10-14

Gå på opdagelse i fortiden og slip sanserne løs i Arkæologisk Værksted, når Københavns Museum inviterer til arkæologisk dags-workshop for de 8-12-årige.

Med afsæt i de spor, som arkæologerne finder i jorden under byens fortove, gader og pladser, skal vi i løbet af en dag i Arkæologisk Værksted undersøge, hvordan vi mennesker sætter os spor i verden, og hvordan vores spor får betydning for dem, der kommer efter os. Vær med til at udforske, hvad 2-300 år gamle potteskår, kridtpiber, knogler og skosåler kan fortælle om os byens historie. Hvad er arkæologi, og hvordan arbejder arkæologerne? Hvad finder de, og hvad sker der med de fund, de graver op af jorden? Og hvad kan fundene fortælle os om de mennesker, der levede i byen før os?

Vær med til at rense og vaske, analysere og registrere fundene, og bliv klogere på, hvad de kan fortælle om byen og dens beboere for flere hundrede af år siden.

NB! Workshoppen starter forfra hver dag, men du er selvfølgelig velkommen til at deltage over flere dage.

Læs mere her: Workshop: Gå til arkæologi i sommerferien - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)

Nyhed: Arkæologi & børnebrunch – Copenhagen Cooking

Søndag 25. august kl. 9.30-10.30 i Arkæologisk Værksted efterfulgt af børnebrunch i Café Spirrevippen på Københavns Museum

Københavns Museum inviterer til børneevent med fokus på arkæologi. I Arkæologisk Værksted kan børn i alle aldre møde arkæologen og være med til at undersøge de mange spændende fund, som hver dag bliver gravet frem fra jorden under byens gader og fortove. Her kan du komme helt tæt på flere hundrede år gamle potteskår og kridtpiber, lædersko og dyreknogler.

Efter besøget i Arkæologisk Værksted inviterer museets café Spirrevippen på en lækker børnebrunch, hvor der også bliver mulighed for at stille yderligere spørgsmål til arkæologen.

Arrangementet afholdes som del af Copenhagen Cooking. Det er for børn i alle aldre i selskab med deres voksne.

Billetter til salg via Copenhagen Cooking: Arkæologi & Børnebrunch (madbillet.dk)

GRATIS BØRNEGUIDE

Med vores nye, trykte ”Børneguide” – skabt af børn, til børn – kan du nu som familie gå på opdagelse på museet og følge et spor, som børn har valgt rundt i udstillingerne. Der er lagt op til fælles oplevelser og undren, og sikkert også nye perspektiver på historien, når den gode museumsoplevelse bliver udforsket i børnehøjde

Det har børn sagt om:

- De gamle telefoner i rummet om husets historie: ”Det er ret sjovt, at der nogle, der tager telefonen, når man ringer op”

- Parykken fra 1600-tallet i Amalienborg-rummet: ”Det er også her den klamme, indespærrede, sorte og crusty paryk er”

- Synstavlen med figurer i stedet for tal og bogstaver i Bispebjerg-rummet: ”Der er også nogle børn, der har lavet deres egen synstest. Hvor godt ser du?”

Guiden henvender sig primært til de 7-12 årige og deres voksne.

Få vores ”børneguide” gratis i vores billetsalg, og husk, at voksne skal betale entré til museet, mens børn og unge under 18 år kommer gratis ind. Guiden findes også i en engelsk version ”Children’s Guide – Museum of Copenhagen is for everyone”

For hele familien:

Byvandring: Christian 4.s København

Kom med på byvandring og oplev Christian 4.s fodspor gennem renæssancens København.

Hver lørdag og søndag kl. 13 i juni måned 2024 og lørdage i juli måned 2024 kl. 13

Christian 4. er en af en de mest kendte og omdiskuterede danske konger. Gå med i hans fodspor og se eksempler på, hvordan han udvidede, ændrede og moderniserede København fra middelalderby til kongestad. Hør om Christian 4.s mange sider som konge, bygherre og renæssancemenneske, og se hvordan han har sat sit særlige præg på København. Byvandringen tager dig med forbi Gråbrødretorv, Børsen, Nytorv, Rundetårn og andre af renæssancens huse, torvepladser, kirker og bydele, der giver os et indtryk af bylivet tilbage i 1500- og 1600-tallet.

Læs mere om byvandringen her: Byvandring: Christian 4.s København (kk.dk)

Byvandringen til børnepris: Byvandring: Christian d. 4.s København (børnebillet) - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)

Særudstilling: Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens

Byens små nichebutikker bliver ofte udråbt som udrydningstruede i kampen mod kædebutikker og storcentre. Men hvem er de, og hvordan går det egentlig med dem?

Fotografen Ulf Svane og historikeren Mathias Kobberrød Rasmussen tager os med rundt til hundesalonen, petroleumslampeforhandleren, persiennevaskeriet (!) og mange flere i København og giver et levende øjebliksbillede af stederne og deres indehavere. Kom med på en tour de force i en broget verden af karismatiske ekspedienter, et virvar af stilarter og en lokal ånd et stykke væk fra byens hovedstrøg.

Udstillingen på Københavns Museum, Stormgade 20, 1555 København V åbnede 1. maj og kan ses indtil 20. oktober 2024. Mandag-fredag kl. 10-17 og torsdag helt til kl. 20. I weekenden kl. 11-17.

Læs mere her: Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens | Københavns Museum (kk.dk)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Indehaver af Alices Hundesalon taler i telefon mens hvid puddelhund venter
Indehaver af Alices Hundesalon i Nordvest
Download
Københavns Museum set gennem porten
Københavns Museum set gennem porten
Download
Forside af gratis børneguide fra Københavns Museum
Forside af gratis børneguide.
Download
Udsnit af skattekort fra børneguide
Udsnit af skattekort fra børneguide
Download
Gå til arkæologi - Underviser og børn vasker fund
Underviser og børn vasker fund i Arkæologisk Værksted
Download
Bord dækket med mad og bøger i gårdhaven på Københavns Museum
Hyggeligt bord i gårdhaven på Københavns Museum
Download
Rundetårn set nedefra
Rundetårn
Download
Ungt par ser på historiske cykler på Københavns Museum
Ungt par ser på historiske cykler
Download
Skibsvrag fra 1400-tallet med familie
Skibsvrag fra 1400-tallet med familie
Download
Udstillingsrum på Københavns Museum med gæster
Amalienborgrummet med gæster
Download
Bord set oppe fra i gårdhaven på Københavns Museum
Bord set oppe fra i gårdhaven på Københavns Museum
Download

Links

Om Københavns Museum:

Besøg Københavns Museum og bliv klogere på hovedstadens historie. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden. Over pest og brande til nutidens Christiania. Se det 600 år gamle skibsvrag, et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe nøgle til Vesterport. Få overblik over byen på den nye interaktive bymodel. 

Stormgade 18
1555 København V

Åbent alle dage:
Mandag-onsdag kl. 10-17
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

www.copenhagen.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Museum

Tidligste gengivelse af Absalon fundet i København27.6.2024 07:56:42 CEST | Pressemeddelelse

På Gammeltorv midt i København har arkæologer fra Københavns Museum for nyligt gjort et fund med en helt særlig betydning for byen. I en arkæologisk udgravning dybt nede under pladsen har arkæologerne fundet en mønt, der viser kammeraterne kong Valdemar den store og biskop Absalon - én på hver sin side. Mønten er fremstillet i perioden 1158-1182 og lå oven på en brolægning fra 1100-tallet. Alt tyder på, at den blev tabt mens Absalon var lyslevende.

Pressevisning: Se fotoudstillingen "Min butik!" før den åbner!24.4.2024 06:14:44 CEST | Presseinvitation

Pressen har mulighed for at se udstillingen fra onsdag 24. april 2024 på Københavns Museum. For yderligere oplysninger samt fotos kontakt: Regitze Westergaard, EZ4F@kk.dk eller 4042 6458 "Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens" kan ses af alle 1. maj – 20. oktober 2024, mens den officielle åbning finder sted 29. april kl. 16-19 Byens små nichebutikker bliver ofte udråbt som udrydningstruede i kampen mod kædebutikker og storcentre. Men hvem er de, og hvordan går det egentlig med dem? Fotograf Ulf Svane og historiker Mathias Kobberrød Rasmussen tager os med rundt til hundesalonen, petroleumslampeforhandleren, persiennevaskeriet (!) og mange flere i København for at give et levende øjebliksbillede af stederne og deres indehavere. Kom med på en tour de force i en broget verden af karismatiske ekspedienter, et virvar af stilarter og en lokal ånd et stykke væk fra byens hovedstrøg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye