45 partnere på tre måneder: Kæmpe opbakning til Bælgfrugtspartnerskabet
Selvom danskerne lige nu spiser forsvindende små mængder bælgfrugter, er fødevareerhvervet stadig meget investeret. En stor opbakning – næsten en partner hver anden dag – sikrer luft under det forpligtende og nylancerede Bælgfrugtspartnerskab.

På tre måneder har 45 virksomheder fra jord til bord meldt sig som forandringsagenter – lige fra fødevaregiganter som Schulstad og INCO – men også Vejle, Kolding og Aarhus Kommune og Professionshøjskolen Absalon er om bord.
Høje ambitioner for Bælgfrugtspartnerskabet
Det er Tænketanken Frej, der har taget initiativ til partnerskabet sammen med detailkæden Lidl. Udover vidensindsamling og -deling er alle partnere forpligtede til at sætte konkrete mål for, hvordan de vil sælge eller servere flere linser, bønner og lupiner.
Udviklingsdirektør i Tænketanken Frej, Laura Have Hoffmann, uddyber: “Opbakningen til partnerskabet siger meget om ambitionsniveauet i fødevareDanmark. Bælgfrugterne er et nyt kapitel, der bare venter på at blive skrevet. Næste vigtige skridt er at koble ambitionerne sammen med mål. Regeringen ønskede ikke at sætte konkrete mål, da de sidste år lancerede deres plantehandlingsplan. Men her går de mange partnere forrest og tør gøre lige netop dét.”
Hvad er det næste skridt?
Hele partnerkredsen samles den 14. august til en workshop, hvor de høje ambitioner skal blive til konkrete målsætninger og handling i de forskellige virksomheder og institutioner – med fokus på løbende monitorering.
Om det udtaler Claus Krogh, Head of Corporate Affairs i Lidl: ”45 partnere er en vigtig milepæl! Bælgfrugtspartnerskabet har allerede stemplet ind i vores butikker – på bagsiden af vores mælkekartoner. Det er den retning, vi skal gå. Danskerne vælger ikke bare linserne til frivilligt. Der skal påvirkning til fra mange sider. Det er derfor glædeligt, at så mange partnere fra hele værdikæden allerede har rakt en hånd i vejret, klar til at sætte mål og skabe handling.”
Om Bælgfrugtspartnerskabet
Visionen med Bælgfrugtspartnerskabet er, at partnernes indsatser skal hjælpe danskerne med at ramme de anbefalede 100 g bælg om dagen. Det skal ske ved at fremme forbruget og produktionen af bælgfrugter i Danmark, til gavn for både sundhed og klima. I dag spiser danskerne i gennemsnit 2-5 g bælgfrugter om dagen.
Nøgleord
Kontakter
Bianca Ott AnthonyKommunikationschef
Tlf:42941305bianca@taenk-frej.dkLinks
Om Frej
I Tænketanken Frej arbejder vi for at skabe et mere bæredygtigt Fødevaredanmark ved at mobilisere erhvervet og samle aktører på kryds og tværs af meninger og holdninger for at nuancere debatten.
Vi bygger bro mellem land og by med udgangspunkt i at skabe fremdrift, fremskridt og forandring i den grønne omstilling og derigennem skabe en tværfaglig bevægelse, hvor løsninger og handling findes i fællesskab.
Fordi vi tror på, at vi sammen skaber en mere bæredygtig fødevareproduktion- og forbrug.
Følg pressemeddelelser fra Tænketanken Frej
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tænketanken Frej
Når regler spænder ben for naturen - 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren29.10.2025 07:40:00 CET | Pressemeddelelse
En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet.
Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter23.10.2025 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden.
Flere bælgfrugter på danskernes tallerkener23.9.2025 10:30:34 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har fået smag for linser, bønner og ærter. Faktisk spiser de mest flittige forbrugere i dag omkring 10 gram bælgfrugter om dagen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som DR har fået indblik i. Sidst de lavede samme undersøgelse for otte år siden spiste danskerne i gennemsnit 2-5 gram.
Direktør i Tænketanken Frej: “Regeringen vælger chokolade og champagne over dansk frugt og grønt”18.8.2025 06:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen kigger på at fjerne afgiften på kaffe, chokolade og mousserende vine som champagne og cava samt softice. Ifølge regeringen er det en håndsrækning til danskerne og virksomhederne i en tid med høje fødevarepriser.
Grøn Michelin-gastronomi og fremtidens marker mødes i Midtjylland16.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis vi skulle kåre en hverdagshelt i køkkenet, ville bælgfrugter være i finalen – men de bliver stadig overset alt for ofte. Derfor har Bælgfrugtpartnerskabet, Turbo Plant, Culinary Instutute by Vejle Erhverv og Bjerre Herred Landbrugsselskab inviteret til Bælgdagen, hvor kreative madhåndværkere og igangsættere deler ud af viden, erfaring og smagsprøver – alt sammen for at vise de mange muligheder for at bruge bælgfrugter på nye, spændende måder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
