DAVA Foods Denmark A/S

DAVA Foods præsterer flot overskud i 2023 – og er klar til fremtiden

Del

Fødevarevirksomheden DAVA Foods Denmark A/S, som producerer og sælger friske æg og pasteuriserede ægprodukter til detail og foodservice, kommer ud af 2023 med et solidt resultat på 24,6 mio. kr. mod 16,0 mio. kr. i 2022.

Adm. direktør Ivan Noes er stolt af resultatet i 2023 og ser frem til et spændende 2024
Adm. direktør Ivan Noes er stolt af resultatet i 2023 og ser frem til et spændende 2024

Selskabets solide resultat skyldtes blandt andet høje spotmarkedspriser på verdensmarkedet i 2023 grundet en underforsyning af æg, som var forårsaget af massive udbrud af fugleinfluenza i Europa og USA. Underforsyningen påvirkede den internationale prissætning, hvilket både selskabet og den danske ægbranche nød godt af.

Udover konjunkturerne, der påvirkede den danske ægbranche positivt, blev der oplevet en øget markedsvækst, som forventes at følge med ind i 2024. Derfor investerede selskabet i flere robotter til automatisering og effektivisering til virksomhedens produktionsfaciliteter for at kunne øge selskabets kapacitet og være klar til fremtiden.

Adm. direktør Ivan Noes forklarer: ”Vi har øget vores kapacitet på vores pakkeanlæg, så vi følger den markedsvækst, der er i markedet. Derfor har vi nu en kapacitet på vores ægpakkeri, palletering og robotanlæg, der faktisk er langt større, end det vi i dag omsætter – for at være fremtidssikrede.”

Ligeledes investerer selskabet aktivt i udvikling af æggehvidebaserede sportsernæringsprodukter under brandet DAVA® whitePRO. Serien består af proteindrikke og -omeletter, og der arbejdes løbende på at udvikle flere produkter.

Det er derfor heller ikke forventningen i selskabet, at der i 2024 bliver solgt færre æg eller proteinprodukter, eller at udbuddet på verdensmarkedet udfyldes – tværtimod.

Adm. direktør Ivan Noes har store forventninger til fremtiden og forventer endnu et godt år i 2024: ”Vi forventer, at flere kommer til at bruge flere æg i den daglige kost, da det er en fødevare med en ernæringsmæssigt god profil og et lavt klimaaftryk. Alt afhængig af hvilken klimaundersøgelsesmetode vi bruger, så ligger vi mellem 1,4 og 1,8 CO2-ækvivalenter per kilo æg. Det er vi stolte af. Med den øgede kapacitet i vores produktion er vi klar til fremtiden – hvad end efterspørgslen måtte være.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Adm. direktør Ivan Noes er stolt af resultatet i 2023 og ser frem til et spændende 2024
Adm. direktør Ivan Noes er stolt af resultatet i 2023 og ser frem til et spændende 2024
Download

Om Dava Foods:

DAVA Foods er en innovativ, nordisk fødevarevirksomhed, som forarbejder, pakker og distribuerer æg, pasteuriserede æg og plantebaserede fødevarer. Du kender os med stor sandsynlighed under vores brandnavn ’DAVA’ og det gule logo, som du finder på vores fødevarer i supermarkedet og foodservice.

Følg pressemeddelelser fra DAVA Foods Denmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DAVA Foods Denmark A/S

DAVA Foods skaber ny virksomhed med plantebaserede fødevarer3.10.2022 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danskerne har øget efterspørgslen efter plantebaserede fødevarer, og kødfrie dage vinder indpas i deres husholdninger. Den udvikling vil fødevarekoncernen DAVA Foods være en del af, og specifikt arbejdes der på at få flere danske og økologiske bælgfrugter, frø og kerner ud på hylderne. Derfor investerer DAVA Foods i plantebaserede fødevarer og skaber et nyt selskab til dette formål: DAVA Foods Ingredients A/S.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye