Kurt har brugt 20 år på at bygge en F-16-flysimulator
Kurt har bygget sin egen F-16-flysimulator, som han i fritiden spiller på. Den kan ikke blive realistisk nok, men det har også krævet både meget tid og mange penge at nå dertil, hvor Kurts simulator er i dag.

Drømmer du om at sidde i et F-16-fly, som du selv får lov til at styre? Og gad du godt prøve kræfter med at sende bomber og missiler afsted mod fjendtlige fly? Så skal du helt sikkert i gang med at bygge din egen flysimulator derhjemme. Det skriver DBA Guide.
53-årige Kurt Andersen fra Aabybro har bygget sin egen F-16-flysimulator, som han vurderer til at være en af verdens fedeste. Han har bygget den helt fra bunden med både instrumentbræt med flere hundrede knapper, radarskærme og tre kæmpe HD-skærme, der sikrer det bedste udsyn fra cockpittet. Faktisk har Kurt gået og skruet på simulatoren i 20 år, og den er næsten, som han gerne vil have den.
Alt det simulatoren kan
Når flyet letter, kan Kurt sidde i den bløde pilotstol og trykke løs på de flere hundrede knapper i cockpittet. De mange knapper lyser om kap med de mange skærme, som i et grønt skær viser radarer og tal.
Foran sig bliver den lange landingsbane mindre og mindre i takt med, at flyet vender sig op mod himlen. Lidt efter er landingsbanen erstattet af udsigten over landskab og hav.
Simulatorens virkelighedsfornemmelse kommer fra de tre fuld-HD-projektorer, der er placeret foran sædet. På skærmene får man fornemmelsen af at sidde i et rigtigt fly med den fulde udsigt over landskabet i den rigtige højde.
Kurt nyder at sætte sig i sædet, men han ved dog, at lige rundt om hjørnet venter fjenderne. Simulatoren er ikke bare til nydelse, Kurt kan spille på den og udføre missioner, ligesom rigtige F-16-piloter.

Kurt har taget mål fra rigtige fly for at kunne gøre flysimulatoren så realistisk som mulig. Foto - DBA Guide
Dette driver Kurt til at bygge videre på simulatoren
Flysimulatoren bruger Kurt til at spille med folk i hele verden. Her handler det om at ramme de fjendtlige fly og sende 'laser guidede' bomber mod et bestemt 'target' i spillet. Med hjelm og iltmaske på hovedet, og fingrene klar på knapperne, suser Kurt gennem luften i sit F-16-fly. Sammen med mennesker fra hele verden udfører han missioner. Kurt er helt klar over, at hans hobby er en dyr affære, men alligevel bliver han ved.
- Det har selvfølgelig kostet rigtig, rigtig mange penge. Jeg tør slet ikke sætte tal på det. Men når jeg skal sprede det ud over 20 år, og den fornøjelse jeg har haft, de venskaber jeg har fået i hele verden, har det været det hele værd, fortæller Kurt til DBA Guide.
For Kurt er det spændingen og den action, der er i spillet, der driver ham til at være med. Samtidig synes han, det er skræmmende at tænke på, at nogle piloters job er at flyve i sådan et fly og udføre farlige missioner.

Denne simulator var en af de første Kurt byggede for 15 år siden. Foto - DBA Guide
Så realistisk er Kurts F-16-flysimulator
Målet for simulatoren er helt klart for Kurt:
- Min drøm har altid været at prøve at bygge så realistisk som muligt og gøre alting på den rigtige måde, fortæller Kurt til DBA Guide.
Han er ikke bleg for at sammenligne sin F-16-flysimulator med den ægte vare. Den skal ligne, lyde og føles så meget som muligt som et rigtigt F-16-fly, før Kurt er tilfreds, og den er allerede godt på vej. Simulatoren kan de samme ting og ligner også cockpittet i et rigtigt F-16-fly. Faktisk mener Kurt selv, simulatoren ligger på otte-ni point på en 10-points skala for, hvor realistisk den er.

53-årige Kurt Andersen fra Aabybro. Foto - DBA Guide
Sådan begyndte den årelange passion
Simulatoren er ikke bygget natten over. For Kurt begyndte det hele med et joystick, et headset og en skærm. Senere byggede han et mindre instrumentbræt på skrivebordet. Og i dag kan han sætte sig i et halvliggende sæde og nyde turen.
- Det her har taget mig 20 år og adskillige opgraderinger, fortæller Kurt til DBA Guide.
Det er ikke helt billigt at bygge sådan en simulator. Skroget i metal er laserskåret i Tyskland, og det er også derfra, Kurt har importeret alle konsollerne i simulatoren.
På et tidspunkt begyndte renoveringerne og passionen for simulatoren at tage så meget tid fra Kurt, at han måtte tage et valg:
- En dag kom skillevejen; skulle jeg bygge noget større, eller skulle jeg nøjes med det, jeg havde. Der valgte jeg at gå fuldt ind, fortæller Kurt til DBA Guide.
Sådan kommer du i gang med at bygge en flysimulator
Kurt giver her nogle tips til, hvordan drenge- og pigerøve, der også drømmer om en sådan maskine, kommer godt i gang:
Softwaren, som er en Falcon BMS, kan købes billigt på nettet, og så er man hurtigt i gang.
Derudover er det fint at starte med et helt almindeligt joystick. Sådan et kan købes for omkring 600 kr. fra nyt. På DBA kan du finde det til 50-200 kr. Du sparer altså mellem 400 og 550 kr. på at købe brugt.
For at komme det sidste stykke er et godt headset en god ide. Du kan købe et nyt headset til gaming fra JBL til omkring 700-900 kr. På DBA findes de til 100-500 kr. Dermed kan du spare 200-800 kr.
Kurt har også et ekstra tip til dig, der går med drømmen om selv at bygge en flysimulator: Tag mål på de rigtige fly og byg efter dem. Husk at tage en masse billeder af det fly, du gerne vil bygge, når du er til fly-shows og på udstillinger med fly. Sådan er han selv endt op med så realistisk en simulator.
Video:
I må hellere end gerne bringe videoen med Kurt og F-16-flysimulatoren, så længe I embedder den fra vores Youtube.
Her er embedkoded:
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/B2FFWGip3iY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Kontakt:
For yderligere information kontakt mig (Julie Schoen, redaktør på DBA Guide) på:
Tlf: 2877 7506
Mail: Jschoen@ebay.com
Kontakter
Julie SchoenPresseansvarlig
Tlf:+45 28 77 75 06julie.schoen@schibsted.comOm DBA:
DBA er Danmarks største handelsplads med nye og brugte varer, der spænder lige fra festkjoler til firehjulstrækkere. Vi har eksisteret siden 1981.
Med 370.000 aktive brugere hver måned, har vi for alvor fat i de købs- og salgsmotiverede danskere. På vores app og platform finder du i skrivende stund mere end 3 millioner aktive annoncer, og danskerne har et gennemsnitligt tidsforbrug hos os på mere end otte timer om måneden.
Følg pressemeddelelser fra DBA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DBA
DBA fornyer sig – vil være det bedste sted at handle brugt4.2.2025 08:47:04 CET | Pressemeddelelse
I dag vågner alle DBA-brugere op til en helt ny version af den populære platform og app. DBA introducerer en række nye funktioner og højner brugervenligheden, så det bliver endnu nemmere og mere trygt at handle brugt. Et af højdepunkterne er fragt- og betalingsløsningen Fiks færdig, der gør det nemt at handle genbrug i hele landet. Lanceringen understreger DBAs mål om at være den bedste platform til genbrug i Danmark.
I parforholdet står kvinderne for genbrugssalget – men det er ofte mændene, der henter1.10.2024 13:25:48 CEST | Pressemeddelelse
Hvis du sælger dine brugte ting, er der størst sandsynlighed for, at det er en kvinde, som køber din vare. Men skal din ting hentes af køber, er der størst sandsynlighed for, at kvinden, du korresponderede med, sender sin mand afsted for at hente den købte vare. Det viser Genbrugsindekset 2024.
Når Apple lancerer ny iPhone går folk til tasterne på DBA10.9.2024 14:13:35 CEST | Pressemeddelelse
iPhone 16 er netop blevet lanceret, og den er tilgængelig på markedet om nogle få uger. Det får genbrugsinteressen for brugte iPhones til at stige, viser data fra DBA. iPhone er det næstmest anvendte søgeord på DBA, men 56 procent af danskerne har gamle mobiler liggende derhjemme uden at sætte dem til salg.
Ny rapport: Så meget CO2e har danskerne sparet ved at handle på DBA17.8.2024 08:54:46 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har potentielt sparet 58.000 tons CO2e på et år ved at handle på DBA, viser ny rapport. Det svarer til den CO2e-udledning, der kræves for at fremstille 400.000 nye cykler eller flyve 280.000 gange tur-retur mellem København og Stockholm. DBA vinder over sine nordiske naboer, når man måler på, hvor meget hver eneste brugthandel i gennemsnit har sparet af CO2e-udledning.
Louise og Jesper blev kærester gennem DBA25.7.2024 06:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Louise fra Silkeborg fandt kærligheden ved at lades som om, hun var en gammel brugt bil på Den Blå Avis. Ni henvendelser senere fandt hun kærligheden, og i dag er hun og manden stadig sammen – og gift.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum