Vejret på Roskilde Festival gennem tiden
Kan du huske da regnen silede ned på Roskilde Festival, eller da varmen lå som en tung dyne over lejren? Vi har kigget i de våde, varme og tørre tal og opsummeret, hvad du kan forvente af vejr på Roskilde Festival.
Det er alt fra gummistøvler, den lune sovepose til masser af solcreme og shorts, der skal presses ned i tasken, hvis man skal være 100 % klar til Roskilde Festival.
Gennem tiden – siden 2001 har temperaturen varieret fra 4,4 °C, som laveste målte temperatur om natten til svedende 32,0 °C på den varmeste dag.
DMI’s klimatolog Thomas Gravgaard Askjær har kigget på vejret under Roskilde Festivalen fra 2001 til og med 2023, hvilket giver 168 festivaldage.
Her ses det, at på 14 % af dagene oversteg temperaturen 25,0 °C og hører dermed under definitionen for en sommerdag.
Hele 74 % af dagene var tørvejrsdage, og på 6 % af dagene faldt der mere end 10 mm regn.
Varmeste, koldeste og vådeste dage:
Varmeste dag: 32,0 °C (30. juni 2019)
Koldeste nat: 4,4 °C (27. juni 2004)
Vådeste dag: 44,6 mm (5. juli 2007)
Kontakter
DMI Kommunikation
Tlf:39157509presse@dmi.dkBilleder
Om Danmarks Meteorologiske Institut
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.
Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.
Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Europa leder efter nye superkræfter til at forudsige farligt vejr8.7.2025 13:19:58 CEST | Pressemeddelelse
Supercomputeren skal levere mere præcise vejrudsigter i Europa og Arktis, så vi bedre kan forberede os, når farligt vejr rammer. Bedre forudsigelser og varslinger kan mindske tab af milliarder af kroner.
IcyAlert: Nyt advarselssystem skal forudsige isfrie somre i Arktis27.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Isfrie arktiske have er ikke længere en fjern fremtid – det er en reel mulighed allerede i 2030’erne. Konsekvenserne vil række langt ud over Arktis-regionen, og kan bidrage til forstærkede hedebølger, stærkere storme og forstyrrelser i vejrmønstre, økosystemer og fiskeri på vores egne breddegrader.
DMI og vandselskaber går sammen om bedre håndtering af skybrud26.6.2025 12:01:51 CEST | Pressemeddelelse
Skræddersyede varslingsprodukter, der kombinerer hidtil ikke-offentliggjorte meteorologiske og hydrologiske data fra DMI med lokale data fra forsyningsselskaber, skal skabe en bedre håndtering af store mængder nedbør.
Alvorlig tørke på vej?7.5.2025 06:52:46 CEST | Pressemeddelelse
Mange husker nok den alvorligste tørke i nyere tid, der ramte Danmark i 2018. Tørkeindekset i år ligger allerede højt for årstiden, og tallet er stigende. Ser vi frem mod en sommer med udbredt tørke, og vil den kunne blive lige så alvorlig som i 2018? Få DMI’s bedste bud her!
Laveste vinter-havisudbredelse i Arktis nogensinde4.4.2025 05:01:00 CEST | Pressemeddelelse
En ’varm’ vinter i Arktis lakker mod enden og giver den laveste vinterudbredelse af havisen nogensinde målt. Omkring Antarktis kom havisudbredelsen ind som syvende laveste sommerudbredelse. Det er lavt, men trods alt knap så lavt som de foregående år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum