Topdanmark A/S

Topdanmark og Norlys vil styrke virksomheders forsvar mod cyberangreb

Del

Et cyberangreb kan få store konsekvenser for virksomheder, lyder det fra Topdanmark, der gennem et partnerskab med Norlys tager et nyt skridt for at beskytte virksomheder mod den stigende trussel.

Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark, håber, at det bliver lige så almindeligt at købe en cyberforsikring, som det er at købe en løsøreforsikring.
Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark, håber, at det bliver lige så almindeligt at købe en cyberforsikring, som det er at købe en løsøreforsikring.

Mange små og mellemstore virksomheder har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau, men det vil Topdanmark og Norlys lave om på.

Erhvervskunder, der køber en internetpakke hos Norlys, får nu også en cyberforsikring fra Topdanmark.

”Truslen mod danske virksomheder er stigende, hvilket vi ser flere og flere eksempler på i hverdagen. Det er bekymrende, og derfor er det vigtigt, at vi kan nå ud til endnu flere virksomheder gennem vores samarbejde med Norlys og sikre, at virksomheder bliver bedre rustet mod truslen fra cyberangreb,” siger Monica Diaz, koncerndirektør for Landbrug & Erhverv i Topdanmark.

Topdanmark og Norlys lancerede i efteråret 2023 et vigtigt tiltag på cyberområdet for privatkunder, og nu udvides partnerskabet til også at omfatte visse erhvervskunder.

”Det aktuelle trusselsbillede kalder på, at virksomhederne rykker på sikkerhedsniveauet. Vi vil gerne gøre det så let som muligt for de mindste virksomheder at klæde sig på til at agere i den virkelighed, og derfor har vi lagt en cyberforsikring ind i vores Sikker Plus- og Sikker Ekstra-løsninger,” siger Sune Nabe Frederiksen, direktør for Norlys’ digitale forretning.

Cyberangreb kan blive en dyr omgang
Antallet af cyberangreb på danske virksomheder er steget markant de seneste år, og Center for Cybersikkerhed hævede i starten af juni trusselniveauet for destruktive cyberangreb mod Danmark fra lav til middel.

En analyse fra Digitaliseringsstyrelsen fra oktober 2023 viste samtidig, at godt hver tredje små og mellemstore virksomhed har et for lavt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.  

”Et cyberangreb kan få store konsekvenser for virksomheden i form af tabt omsætning, ekstra udgifter og mistet data, som kan være dyrebar valuta for en virksomhed. I værste tilfælde kan forretningen ikke køre videre. Derfor er det godt, at vores samarbejde med Norlys giver flere adgang til en cyberforsikring, og vores forhåbning er, at det bliver lige så almindeligt at købe en cyberforsikring, som det er at købe en løsøreforsikring,” siger Monica Diaz fra Topdanmark.

”Netop de små og mindre virksomheder er et attraktivt segment, da vi har ambitionen om at vokse inden for denne målgruppe. Med partnerskabet får vi en oplagt mulighed for at etablere og styrke relationen til kunderne gennem Norlys,” siger hun.

Risikerer stilstand
Topdanmarks cyberforsikring dækker blandt andet omkostninger til at genoprette virksomhedens IT-system efter virus- og hackerangreb. Den giver også adgang til ekspertrådgivning døgnet rundt ved angreb på virksomhedens IT-systemer og cloud-løsninger.

Virksomhederne kan også vælge at få dækket driftstab. Det betyder, at virksomheden vil få dækket sit tab, hvis den bliver ramt af hackerangreb og for eksempel ikke kan sælge sine produkter.

For at forsikringen dækker, er man forpligtet til at leve op til en række sikkerhedskrav. Virksomheden skal blandt andet bruge multifaktor-identifikation eller et stærkt password, når medarbejderne skal have adgang til virksomhedens netværk eller computere. Virksomhedens har også pligt til at sikre, at der bliver brugt firewall i virksomhedens netværk. 

Nøgleord

Kontakter

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber.

Vi er omkring 2.000 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark advarer: Forbered dig på dårlig vejrcocktail i weekenden5.7.2024 13:11:27 CEST | Pressemeddelelse

Skybrud, hagl, torden og kraftige vindstød. Det er den dårlige vejrcocktail, som har kurs mod Danmark i weekenden. Derfor sender Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, en opfordring til sine kunder om at forberede sig, inden det voldsomme vejr forventes at ramme dele af landet. “Som forsikringsselskab vil vi gerne hjælpe vores kunder med at forebygge skader. Derfor sender vi nu en opfordring til boligejere om, at de bør huske at tage deres forholdsregler, før der kommer skybrud. Vi følger naturligvis situationen tæt,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark. Udsendt varsel “Det er en god idé at få et familiemedlem eller en nabo til at se til huset, hvis man ikke er hjemme i weekenden for at minimere eventuelle skader. Og hvis jeg selv var på Roskilde Festival eller camping lige nu, ville jeg kraftigt overveje, om ikke det var en god idé at fastspænde teltet eller pavillonen ekstra for at være på den sikre side,” siger Helene Ibsen. DMI har fredag udsendt varsel for

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye