Solid og bæredygtig økonomi med fuld gang i byggeprojekter i Gladsaxe

Del

Der har igen i 2023 været ekstra udgifter til børn og voksne med støttekrævende behov samt højere anlægsudgifter til byggeprojekter end budgetteret. Alligevel er økonomien fortsat solid og bæredygtig. Det fremgår af årsrapporten for Gladsaxe Kommune 2023.

Børnehuset Egedammen i Gladsaxe er én af Danmarks første svanemærkede og CO2-neutrale institutioner. I 2023 vandt projektet Årets Arne  - en pris der tildeles projekter af høj landskabelig og arkitektonisk kvalitet.
Børnehuset Egedammen i Gladsaxe er én af Danmarks første svanemærkede og CO2-neutrale institutioner. I 2023 vandt projektet Årets Arne - en pris der tildeles projekter af høj landskabelig og arkitektonisk kvalitet.

Årsrapporten for Gladsaxe Kommune 2023 er netop blevet behandlet af revisionen og blev godkendt af byrådet onsdag aften. Årsrapporten beskriver i ord, tal og billeder resultater og regnskab for Gladsaxe Kommune i 2023.

Det økonomiske resultat for 2023 viser et underskud på 247 mio. kr. Det er 52 mio. kr. større end det forventede underskud på 195 mio. kr. Forskellen dækker primært over, at der har været højere anlægsudgifter end det vedtagne budget på det skattefinansierede område.

- Jeg er igen meget stolt af årets resultat. Resultatet vidner om, at 2023 har været et travlt år, hvor der blandt andet har været stort fremdrift i Gladsaxes mange planlagte byggeprojekter. Gladsaxe har igennem mange år sparet op for at sikre bedre fysiske rammer til børn, unge og ældre, og det er naturligt, at den opsparing nu begynder at falde i takt med af forbedringerne realiseres. I 2023 har vi også investeret i konkrete tiltag og aktiviteter på velfærdsområderne. Vi har dog også et skarpt blik på at effektivisere driften og automatisere arbejdsgange, hvor det giver mening. Samtidig er det dejligt at se, hvordan de bæredygtige valg i stigende grad er en del af driften, siger borgmester Trine Græse.

Investeringer i byggeri, velfærd og grøn omstilling
Nogle af de store byggeprojekter, der er kommet i gang i 2023, er for eksempel byggeriet af det nye Beskæftigelses- og Sundhedshus på Fremtidsvej og den nye skøjtehal på Isbanevej, som snart står færdig. Der bliver også fortsat bygget nye, svanemærkede børnehuse, udvidelsen af genbrugsstationen er i fuld gang og Søborg Hovedgade er blevet forskønnet.

På velfærdsområderne er der i 2023 for eksempel investeret i indsatsen Deltagelsesmuligheder for alle i Gladsaxes folkeskoler med tværprofessionelle teams på skolerne, som hjælper og rådgiver børn og familier, inden problemerne vokser sig for store. Der er også ansat medarbejdere med socialpædagogiske kompetencer på Kildegården og tilbudt flere rehabiliteringsforløb til borgere med senfølger efter hjernerystelse. Desuden er en række legepladser og udearealer ved skolerne blevet renoveret.

Der er i 2023 også sket en række grønne forbedringer. Hastigheden er sat ned på Ring 4 Bagsværdvej og på Høje Gladsaxe Vej samt på en del af Søborg Hovedgade. Det sker blandt andet for at fremme tryghed og sikkerhed på veje uden cykelstier, så flere får lyst til at cykle. Sammen med Herlev Kommune er et nyt bynært græsningsprojekt indviet i Smør- og Fedtmosen. Det giver både mulighed for gode naturoplevelser for borgerne og gavner biodiversiteten. Der er også sat gang i udbygningen af fjernvarmen i den sydlige del af Gladsaxe. Netop udbygningen af fjernvarmen er et vigtigt led i den grønne omstilling.

Se flere eksempler i Årsrapporten for 2023 på gladsaxe.dk

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye