Bryggeriforeningen

Mikrobryggerier jubler over fortsat rabat på øl-afgift

Del

Regeringen har netop fremlagt en erhvervspakke, der bevarer den rabat på øl-afgiften, som små bryggerier tildeles for at klare sig i konkurrencen.

Der er stor glæde blandt de danske mikrobryggerier over, at de ser ud til også fremover at skulle betale halv øl-afgift.

Det såkaldte Frigast-udvalg foreslog i februar at droppe støtten til mikrobryggerierne, men regeringen foreslår i dagens erhvervspakke at skære i andre erhvervsstøtteordninger.

”Det er altafgørende for de små danske bryggerier, at de fortsat får rabat på ølafgiften. Uden den opbakning havde rigtigt mange af mine kolleger desværre måttet lukke deres bryggeri. Så i dag er der grund til at skåle for, at mangfoldigheden i den danske øl-verden får lov til at blomstre”, siger direktør for Skanderborg Bryghus Kristian Olesen, der er en af to repræsentanter for de små og mellemstore bryggerier i Bryggeriforeningens øverste organ, Executive Commitee.

Han pointerer, hvor vigtig en rolle de mindre bryggerier spiller for lokalsamfundene.

”De små bryghuse skaber lokale arbejdspladser, støtter stedlige leverandører, og de trækker turister til mindre bysamfund og øer. Også derfor er det vigtigt for sammenhængskraften i Danmark, at bryghusene stadig får denne håndsrækning ”, siger Kristian Olesen.

Antallet af bryggerier i Danmark faldt sidste år for første gang i dette årtusinde, og en nylig rundspørge til Bryggeriforeningens medlemmer viser, at frygten for flere lukninger er høj.

”Især de små bryggerier er i forvejen økonomisk ude af balance som følge af høje priser på råvarer, emballage og energi. Med en bevaret afgift-rabat har de nu større chance for at komme i økonomisk ligevægt”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen.

Danske bryggerier, der brygger op til 3700 hektoliter om året, får 50% rabat på ølafgiften, der typisk er 1,50 kr. pr. liter øl. Herefter falder rabatten, jo større bryggeriet er. Et typisk lidt større mikrobryggeri sparer dermed omkring et par hundrede tusind kroner, hvilket oftest er forskellen på underskud og overskud.

Rabatordningen findes i en række EU-lande. Den er indført for at øge mikrobryggeriernes konkurrenceevne over for større bryggerier med lavere produktions- og distributionsomkostninger.

Nøgleord

Om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye