Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Efter opfordring fra alle borgmestre i hovedstadens kommuner: Støtten til hovedstadens turisme fastholdes

Del

Regeringens beslutning om at fastholde statens støtte til hovedstadens turisme og talenttiltrækning bringer lettelse hos overborgmesteren i København og hovedstadens borgmestre.

Flere turister skaber mere byliv og flere arbejdspladser. Ikke bare for København og hovedstadsområdet, men for hele landets kulturliv, butikker, hoteller og restauranter. Derudover er efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft fortsat meget stor.

Tidligere i år anbefalede regeringens ekspertudvalg for fremtidens erhvervsstøtte helt at droppe støtten til Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. Som svar sendte hovedstadens 29 borgmestre en kraftig advarsel til regeringen med en opfordring om at fastholde støtten til hovedstadens erhvervsfremmeaktører.

Nu har regeringen besluttet, at Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity fastholder erhvervsstøtten. Det vækker glæde hos borgmestrene, der har kæmpet for at bevare den. 

”Jeg er glad for, at vores opråb er blevet hørt. København er motor, når det kommer til at sikre arbejdspladser og investeringer for hele landet. Det er helt afgørende for fastholdelsen af hovedstadens position i den internationale konkurrence, at vi igennem hovedstadens samlede turist- og investeringsfremme organisationer Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity fortsat kan skabe udvikling, jobs og velstand,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

“Det er meget positive signaler, der kommer fra regeringen i dag. Det tyder på, at de kan se vigtigheden i at have visioner for, hvordan vi bevarer og videreudvikler en stærk Hovedstad, og at der derfor fortsat bør investeres i gode forudsætninger for at skabe udvikling og fastholde positionen i den internationale konkurrence,” siger borgmester og formand for det tværkommunale samarbejde i Hovedstadsregionen KKR Hovedstaden Steen Christiansen (S). 

”Det var med stor lettelse, jeg modtog meldingen om at regeringen ønsker at fastholde støtten til vores erhvervsfremmeaktører og dermed anerkender, at en række vigtige erhvervs- og turismefremmeopgaver fortsat skal varetages for Hovedstadsregionen,” siger borgmester og KKR H næstformand Karsten Längerich (V).

Nyheden om at Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity beholder den statslige erhvervsstøtte blev offentliggjort tidligere i dag.

Fakta 

  • Hovedstaden står for knap 40 procent af den samlede turismeomsætning i Danmark.

  • Turismeorganisationen Wonderful Copenhagen og erhvervsorganisationen Copenhagen Capacity bidrager begge stort til turisme og talenttiltrækning på tværs af hovedstaden og Danmark. Begge organisationer stod for skud, da regeringens ekspertudvalg den 19. februar offentliggjorde deres anbefalinger om at sanere erhvervsstøtten til de to, men de beholder nu støtten.

  • Effekterne af turismen i Hovedstaden rækker langt uden for hovedstadsområdet og kommunale grænser. Hovedstadens turisme skabte således i 2019 en turismeomsætning på 52 mia. kr. med en afledt skatteeffekt på 19,5 mia. kr., hvoraf ca. 80 % (Ca. 16 mia. kr.) tilgår Staten.

  • I 2022 tiltrak Copenhagen Capacity 31 udenlandske investering, og over 22.000 har ansøgt om job via Copenhagen Capacity’s indsatser. Cirka 23.000 har ansøgt om job via forskellige kampagner og 73.000 har registreret sig i deres talentdatabase.

  • Hovedstaden er Danmarks stærkeste trækplaster, idet tre ud af fire internationale investeringer etablerer sig i hovedstadsområdet.

Kontakter

For yderligere oplysninger eller kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, kontakt pressemedarbejder Rikke Flamand Jensen på AG2Z@kk.dk eller 24879352.

For kontakt til borgmester for Albertslund og formand for KKR Hovedstaden Steen Christiansen, kontakt steen.christiansen@albertslund.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye