Region Midtjylland sætter turbo på nedbringelse af ventelister

Del

Forretningsudvalget i Region Midtjylland vil bruge 75 mio. kroner på at nedbringe ventelisterne og på tilbud om fertilitetsbehandling til barn nummer to.

Patienterne i Region Midtjylland skal udredes og behandles hurtigere med nye penge fra økonomiaftalen med regeringen.
Patienterne i Region Midtjylland skal udredes og behandles hurtigere med nye penge fra økonomiaftalen med regeringen. Region Midtjylland.

Forretningsudvalget for Region Midtjylland vil bruge 75 mio. kroner på at nedbringe ventelister og på tilbud om fertilitetsbehandling til barn nummer to.

Politikerne i Region Midtjyllands forretningsudvalg vil bruge knap 75 mio. kroner på at nedbringe ventelister på udredning og behandling af patienter.  

- Jeg er glad for, at vi nu får mulighed for at hjælpe nogle af de patienter, som har ventet længe på udredning og behandling for sygdomme, som måske ikke er livstruende, men som i høj grad påvirker deres livskvalitet. Vi bokser fortsat med eftervirkningerne af Covid-19, som satte store dele af vores aktivitet på stand-by i en periode. Nu får vi mulighed for at normalisere situationen inden for mange behandlingsområder til gavn for vores borgere, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S).       

Øget aktivitet i det private

Størstedelen af pengene, 45 mio. kroner, skal bruges på at lade privathospitaler og privatpraktiserende læger udrede og behandle eksempelvis grå stær, åreknuder og forskellige neurologiske sygdomme. En mindre del af de 45 mio. kroner skal gå til fertilitetsbehandling til barn nummer to.

10 millioner er øremærket til behandling af søvnapnø, hvor der i dag er en ventetid på op til 52 uger. De 10 mio. kr. betyder, at ca. 1.000 ekstra patienter kan få behandling i 2024 og komme til at sove bedre.

Den sidste andel af pengene, 20 mio. kroner, kan regionens hospitaler selv disponere til initiativer, der bringer ventetiderne på udredning og behandling ned på de områder, hvor det batter og gavner mest.

Pengene kan derfor både bruges til at skrue op for aktiviteten på regionens egne hospitaler uden for normal arbejdstid eller til mere udredning og behandling på private hospitaler. Hospitalerne kan også bruge pengene på andre tiltag, der kan forbedre ventetiden til udredning og behandling.

Tilbage på niveau før covid-19

Målet med indsatsen er, at bringe ventelisterne ned på samme niveau som før covid-19-epidemien inden den 1. januar 2025.

Det ekstraordinære løft på 75 mio. kroner til nedbringelse af ventelister er blevet muligt på baggrund af økonomiaftalen mellem regionerne og regeringen, som sikrede et løft for Region Midtjylland på 130 mio. kroner allerede i 2024. De resterende 55 mio. kroner skal bruges til at dække øgede udgifter til tilskudsmedicin. 

Regionsrådet træffer endelig beslutning om brug af og fordeling af pengene til august.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Aarhus tiltrækker stor europæisk konference for velfærdsløsninger28.6.2024 14:55:30 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus bliver vært for den internationale konference The European Social Services Conference, som afholdes den 23.-25. juni 2025. Under titlen 'Where Care Meets Tech' sætter konferencen fokus på, hvordan vi udvikler velfærden ved at styrke menneskers handlekraft og implementere digitale løsninger. Det skal sikre mere velfærd for færre midler til gavn for ældre, socialt udsatte og mennesker med fysiske og psykiske handicap

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye