Cepos

CEPOS om regeringens nye udspil: Ros til regeringen for at gå i den rigtige retning med arveafgiften

Del

Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS, har følgende kommentarer til regeringens nye udspil om familieejede virksomheder:

Otto Brøns-Petersen
Otto Brøns-Petersen Fri afbenyttelse med kreditering: Jakob Melgaard

”Regeringen fortjener ros for at gå i den rigtige retning ift. familieejede virksomheder. Det er først og fremmest vigtigt, at regeringen står fast på at fjerne den store usikkerhed, der har hersket om værdiansættelsen ved generationsskifte i virksomhederne. Familierne har i høj grad været på Herrens Mark, fordi det ikke har været til at vide, hvor meget myndighederne mener, at virksomheden er værd, og hvad der derfor skal betales i skat. Det bør i loven forhindres, at myndighedernes praksis igen begynder at skride i en mere restriktiv og usikker retning,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Nedsættelsen arveafgiften for de familieejede virksomheder fra 15 pct. til 10 pct. er isoleret set en forbedring, men det er også udtryk for endnu et udsving i det politiske elastikspring med en sats, der har hoppet og ned med politiske stemningsskift. Det har skabt usikkerhed. Det er vanskeligt at begrunde en særlig sats for en bestemt type arv, og derfor burde arveafgiften sænkes for alle, og allerhelst fjernes helt ligesom i Norge og Sverige,” siger Otto Brøns-Petersen og fortsætter:

”Arveafgiften er grundlæggende udtryk for, at de samme indkomster beskattes flere gange, og den forvrider incitamentet at arbejde, til at spare op og til at stifte virksomheder med en lang tidshorisont. arveafgiften rammer altså ikke kun eksisterende virksomheder,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Det er slående, at Sverige med en væsentlig lavere beskatning af kapitalafkast har langt flere nye, succesfulde vækstvirksomheder. Sverige har ingen boafgift mod Danmarks 15 pct. og den løbende beskatning af aktieafkastet er 30 pct. mod 42 pct. i Danmark,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye