Copenhagen Capacity

40.000 nye job og 860 virksomheder senere - Copenhagen Capacity fejrer 30-års fødselsdag

Del

Siden begyndelsen i 1994 har målet været at tiltrække udenlandske virksomheder til hovedstadsområdet – og det har været en entydig succes lige siden.

Fotograf Ty Stange
Fotograf Ty Stange

Resultaterne er til at føle på, når Copenhagen Capacity den 24. juni fejrer rund fødselsdag ved et stort arrangement i København.

For siden de første spæde skridt for 30 år siden har organisationen formået at tiltrække 860 virksomheder til hovedstadsregionen. Virksomheder, der samlet har bidraget med over 40.000 arbejdspladser.

Det resultat er adm. direktør Asbjørn Overgaard da også stolt af.

”Vi har vist over årene, at vi kan få virksomheder fra hele verden her til byen. Og de er villige til at investere her. Det er et skulderklap til København og det har været med til at skabe en succes, ingen troede på for 30 år siden,” siger Asbjørn Overgaard.

Derfor sker fejringen også vel vidende, at de gode resultater står på skuldrene af visionære politikere og ildsjæle, der så potentialet i 90’erne.

”Vi skylder vores forgængere stor tak for det arbejde, de gjorde. Det er grundlaget for en udvikling, der er kommet hele regionen til gavn lige siden,” siger Asbjørn Overgaard.

Copenhagen Capacity er delvist finansieret af Københavns kommune, og på rådhuset bliver der også viftet med fødselsdagsflagene. Her er der glæde over, at Copenhagen Capacity har formået at fremhæve hovedstadens fortrin i hård konkurrence med andre storbyer.

”I København er vi imponeret over resultaterne fra Copenhagen Capacitys arbejde de sidste 30 år. Copenhagen Capacitys arbejde med at tiltrække internationale talenter, virksomheder og investeringer til Greater Copenhagen er med til at skabe vækst og velfærd – og dermed understøtte byens udvikling”, udtaler overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.

Fejringen finder sted i dag mandag kl. 15, hvor Copenhagen Capacity er vært for et arrangement i Banegården, hvor der er taler fra blandt andet overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, tidligere overborgmester og nuværende bestyrelsesformand for Copenhagen Goodwill Ambassadors Jens Kramer Mikkelsen samt Copenhagen Capacitys første direktør O. Rolf Larsen. 

Tilmelding kan ske på anp@copcap.com eller på tlf. 60915443

Kontakt:

Asbjørn Overgaard, adm. direktør Copenhagen Capacity, e-mail: aoc@copcap.com, telefon: +45 614 225 04

Julie Bender Thomsen, presserådgiver, overborgmesterens sekretariat telefon:  +45 2337 6077

Om Copenhagen Capacity

Copenhagen Capacity tiltrækker internationale virksomheder og investeringer til Østdanmark og talenter til dansk erhvervsliv. Vi udnytter Københavns stærke internationale brand, Østdanmarks særlige erhvervsstyrker og Danmarks attraktive erhvervsklima til at tiltrække viden og ressourcer fra hele verden. Målet er at skabe bæredygtige forandringer, der understøtter landet i at håndtere de største samfundsmæssige udfordringer. Copenhagen Capacity er en not-for-profit erhvervsdrivende fond, der er finansieret af såvel offentlige aktører som private fonde og virksomheder.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Capacity

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye