Hjemrejse til 200.000 kroner: Uforsikrede danskere kan komme i problemer i Europa
Hvert år må danskere transporteres hjem fra ferier i Europa på bårer eller i ambulancefly, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man kun har udstyret sig med det blå sygesikringskort, lyder advarslen fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring.

For mange danskere byder sommerferien på rejser til Sydeuropæiske destinationer, hvor sol og strand er i højsædet. Heldigvis har 4,6 millioner danskere ifølge Udbetaling Danmark et blåt sygesikringskort, der gør, at man har ret til behandling på sygehuse under samme vilkår som de lokale borgere i det EU/EØS-land, man befinder sig i.
Men der er desværre også noget, som ikke er dækket af det blå sygesikringskort, nemlig hjemtransport ved sygdom.
Og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis man tager på ferie uden en separat rejseforsikring, også selvom man stadig befinder sig inden for Europas grænser. Det fortæller Louise Hertzum Andersen, der er fagchef hos Gouda Rejseforsikring, som er en del af Gjensidige.
“Hvert år ser vi i omegnen af 50 personer, der er nødsaget til at blive fragtet hjem af et ambulancefly fra Europæiske destinationer. Og selvom det kan være en kort flyvetur sammenlignet med USA eller Thailand, så koster det over 200.000 kroner i gennemsnit. Og derfor er det så vigtigt at sørge for, at man er forsikret korrekt, så man ikke selv ender med at skulle dække udgifter til egenbetaling og hjemtransport.”
Selv hvis man er udsat for ting, der ikke kræver hjemtransport i et ambulancefly, kan det blive dyrt at komme hjem fra sin ferie. Skal man eksempelvis fragtes hjem på en båre, så kræver det ni sæder i et fly at kunne installere båren.
“En båretransport bliver brugt ved sygdom eller skader, der er mindre alvorlige end ved et ambulancefly, men det er stadig skader, der gør, at man har brug for en medicinsk ledsager. Disse sager kan hurtigt løbe op i over 75.000 kroner, hvis man ikke er forsikret,” siger Louise Hertzum Andersen.
Har man et blåt sygesikringskort, bør man, inden man rejser på ferie i Europa, undersøge, om kortet stadig er gyldigt, og, hvis dette ikke er tilfældet, bestille et nyt. Og har man ikke et blåt sygesikringskort, er det naturligvis lige så vigtigt at få det bestilt.
Nøgleord
Kontakter
Trine JakobsenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:53 88 80 81trine.jakobsen@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Hedebølge resulterer i dehydrering for danske feriegæster3.7.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens der opleves rekordhøje temperaturer og hedebølge i Europa, er det alfa omega at danskerne husker at drikke rigeligt med væske og sørge for saltbalancen, når de er på ferie. Sådan lyder opfordringen.
Boligkøbere drømmer om et godt energimærke: Men mange boliger lever ikke op til ønskerne2.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun 12 procent af landets boligejere ville vælge et hus med et lavt energimærke, hvis de skulle købe i dag. Men over halvdelen af de danske boliger har energimærke D eller lavere. Det viser en ny undersøgelse.
På ferie med sygdom: Det skal man være opmærksom på1.7.2025 07:31:00 CEST | Pressemeddelelse
Sol, varme og saltvand kan lyde tillokkende i sygdomstider. Danskere med kendt sygdom bør dog gøre sig overvejelser inden turen går sydpå på ferie, og især være opmærksomme på deres rejseforsikring, lyder opfordringen.
Her er de ting, der irriterer danskere mest i lufthavnen28.6.2025 09:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerferien står for døren, og for rigtig mange kan opholdet i lufthavne være en stressende oplevelse. Og i en ny undersøgelse afslører danskerne, hvad der særligt irriterer dem ved andre rejsende, når de er i lufthavnen.
Over 485 timer med negative elpriser: Første halvår slår tidligere rekorder24.6.2025 08:30:28 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har i årets første seks måneder oplevet et historisk højt antal timer med negative elpriser. Det skyldes især de mange solskinstimer i løbet af foråret.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum