Røde Kors

Årsregnskab 2023: Røde Kors har aldrig før hjulpet så mange danskere i nød

Del

Sidste år var der mere end 100 aktive krige og konflikter i verden. Samtidig betød tørke, oversvømmelser og efterdønninger af coronakrisen, at mange mennesker havde brug for humanitær hjælp. I Danmark var det særligt borgere i ensomhed og mistrivsel, som fik hjælp af Røde Kors

Krig i Ukraine, Gaza og Sudan. Jordskælv i Tyrkiet, Syrien og Afghanistan. Klimaforandringer, tørke og stormflod – også herhjemme. Sidste år nåede Røde Kors i Danmark ud med hjælp til næsten 4,3 mio. mennesker, heraf 907.046 i Danmark, hvilket er 200.000 mere end året før. Mens indsatserne internationalt særligt fokuserede på sundhed i kriser, herunder drift af sundhedsklinikker, katastrofeforebyggelse samt vand, sanitet og hygiejne, var det i Danmark særligt hjælp centreret omkring ensomhed og mistrivsel, der nåede borgerne.

”Mange mennesker føler sig socialt isolerede, og det går i høj grad ud over deres trivsel. Heldigvis er der de senere år kommet fokus på problemet og med det også flere indsatser, der rækker en hånd ud og tilbyder et fællesskab,” fortæller præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel, og uddyber:

”Med de udfordringer, bl.a. på det sociale område, som Danmark står over for, er der brug for det, som Røde Kors kan som frivilligorganisation. Derfor vil vi i årene fremover tage et endnu større ansvar i velfærdssamfundet.”

Stigende behov for hjælp
Samlet har Røde Kors i Danmark bidraget med hjælpearbejde i verden og i Danmark for over to milliarder kroner i 2023.

Røde Kors-bevægelsens principper om uafhængig og neutral medmenneskelig handling bliver udfordret i en polariseret verden, og det er en svær balancegang at hjælpe på begge sider af en konflikt.

”Men fokus er altid på, hvordan vi bedst hjælper dem, der har størst behov uanset hvor i verden, de befinder sig. Og desværre er vi i en tid med stigende konfliktniveau, og hvor konflikterne bliver mere og mere komplekse. Det betyder, at vi i Røde Kors ser ind i at skulle hjælpe endnu flere og derfor også får brug for alle de frivillige hænder i vores indsatser, som vi overhovedet kan samle,” siger Jette Runchel.

Stor opbakning
Røde Kors i Danmark har i dag omkring 40.000 frivillige, samtidig med at der sidste år var mere end 403.000 personer, som donerede penge til Røde Kors’ arbejde. Hertil kommer de mange tusinde danskere, der bidrog til Røde Kors indsamlingen eller donerede tøj i Røde Kors’ containere.

”Den store opbakning er uundværlig og betyder, at vi har kunnet hjælpe flere, end vi nogensinde før har gjort. Det er vi meget taknemmelige for,” siger Jette Runchel.

Administrationsprocenten i Røde Kors i Danmark er fortsat lav og udgjorde sidste år fem procent.

Find årsrapporten 2023 her

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:55:01 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Strandvejen i Frederiksværk. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Frederiksværk. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:51:59 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Slotsgade i Hillerød. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Hillerød. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:26:49 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Østergade i Rødekors. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Rødekro. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:11:28 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet ved Store Torv i Farsø. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Farsø. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye