SOS International

Har du styr på turistreglerne forud for sommerferien? Hvis ikke kan det koste dig op til 22.000 kr. i bøde

Del

Sommeren er lige om hjørnet og for at sikre at turisterne opfører sig ordentligt, har flere lande indført regler for besøgende. Assistanceorganisationen SOS International guider her til, hvad du skal være opmærksom på som turist.

En familie leger på stranden ved havet.
Skal du på strandferie, kan der være særlige regler, det er vigtigt at være opmærksom på som turist

Sandalerne er pakket, solbrillerne pudset, og shortsene fundet frem. Det kan godt være, at du har alle remedierne klar til sommerferien, men har du også sat dig ind i de specielle regler for turister?

- For at sikre ro og orden er en del lande begyndt at indføre specielle skatter eller regler for turister, der besøger visse områder. Og der kan vanke store bøder, hvis man ikke overholder dem, fortæller Karin Tranberg, der er vicedirektør hos SOS International, som hjælper danskere, der kommer til skade i udlandet.

Flere lande har i noget tid forsøgt sig med regler rettet mod resorts og andre steder, turister færdes. Det gælder for eksempel på de baleariske øer, der blandt andet tæller Mallorca og Ibiza, hvor det visse steder ikke er tilladt for all inclusive-hoteller at servere mere end seks genstande pr. gæst om dagen. Ligesom der vanker bøder til gæster, som forstyrrer den offentlige orden, fordi de er for fulde.

Flere lande begynder i stigende grad at indføre regler rettet direkte mod turister.

Støvlelandet strammer snøren

Venedig i Italien er et yndet udflugtsmål for turister, som ønsker at se den historiske by og dens kendte kanaler. Men i år har bystyret indført adgangsbidrag på en række udvalgte dage. Bliver en turist taget i at gå rundt uden at kunne fremvise gyldig kvittering for betaling, vanker der en bøde på 300 euro, svarende til over 2.000 kr.

Længere sydpå, på den italienske ø Sardinien forsøger man at bekæmpe, at turister tager sand fra de hvide strande med hjem som souvenir. Her kan straffen for at bortskaffe sand komme helt op at ramme 3.000 euro, svarende til over 22.000 kr.

I øvrigt skal du også huske, at badetøjet hører til på stranden. I hvert fald hvis du besøger Barcelona eller nogle steder i Italien, hvor det ikke er tilladt at færdes i badetøj andre offentlige steder i byerne.

- Selvom det nok er i særtilfælde, at turister vil blive ramt af den maksimale bødestraf, så er det vigtigt at være opmærksom på at følge regler og skikke i de lande, man rejser i. Én ting er at få en bøde, noget andet er, at man risikerer at blive sendt væk, hvilket selvsagt kan ødelægge den skønne ferie, man havde planlagt, fortsætter Karin Tranberg.

I Spanien har myndighederne indført bøder for turister, som bliver taget i at købe produkter fra gadesælgere uden licens, ligesom der på visse strande er indført skærpede regler. Eksempelvis er det ikke tilladt at ryge på stranden i Benidorm, ligesom det er forbudt at opholde sig på sandet mellem midnat og klokken syv om morgenen. Her kan bøderne komme op at ramme 2.000 euro, svarende til 15.000 kr.

For turister, der tager bilen, er det vigtigt at sætte sig ind i de regler, som gælder for vejafgifter samt eventuelle miljøkrav. Nogle steder skal man som bilist have betalt en afgift på forhånd, hvilket dokumenteres ved at sætte et klistermærke, også kaldet en vignette, i foruden. Du kan læse mere om reglerne for vignetter her

Det kan være svært at finde rundt i alle reglerne

Reglerne, som er gennemgået her, er kun et fåtal af de ting, man skal være opmærksom på som turist. Men hvordan sikrer man sig ikke at komme galt afsted og ende med en stor regning?

- Vi råder altid til, at man nærlæser den information om destinationen, som ens rejsebureau sender ud. Derudover kan man holde sig opdateret gennem lokale nyhedsmedier, hvoraf der i en del lande findes engelsksprogede medier, som henvender sig til udlændinge. Sidst skal man orientere sig ved at være opmærksom på skiltning på det sted, man opholder sig, afslutter Karin Tranberg fra SOS International.

Derudover anbefaler SOS International, at man altid orienterer sig i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og sørger for at være tilmeldt Danskerlisten, som er ministeriets oversigt over danskere i udlandet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

En familie leger på stranden ved havet.
Skal du på strandferie, kan der være særlige regler, det er vigtigt at være opmærksom på som turist
Download
Karin Tranberg, Vicedirektør for Travelcare, SOS International
Karin Tranberg, Vicedirektør for Travelcare, SOS International
Download

Links

Om SOS International

SOS International: En global virksomhed stærke med nordiske rødder

SOS International blev grundlagt i 1961 af Den Kongelige Danske Automobilklub samt Zoneredningskorpset og har en global tilstedeværelse med stærke nordiske rødder.

Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International assistance 24/7/365 inden for de tre driftsgrene: Mobility, Travelcare og Healthcare.

SOS International består af 1.200 kolleger, der til sammen taler 30 forskellige sprog. Derudover har SOS International et omfattende verdensomspændende netværk af mere end 16.500 kvalificerede leverandører, udbydere og partnere, der gør det muligt at hjælpe mennesker over hele kloden inden for områderne rejseassistance, vejhjælp og sundhedsydelser.

SOS International er ejet af nogle af Nordens største forsikringsselskaber, og kunderne er blandt andre forsikringsselskaber og bilproducenter.

Hver dag hjælper SOS International 3.335 mennesker, og har i alt ydet assistance i 189 lande.

SOS International er alarmcentral for en lang række danske forsikringsselskaber

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye