Vejdirektoratet

Presseinvitation: Indvielse af stort trafikknudepunkt og ladepark i Aalborg

Del

Torsdag den 20. juni markerer Vejdirektoratet indvielsen af en moderniseret rejseplads – også kaldet knudepunkt – i Aalborg. Knudepunkter som disse skal lette trafikken ind og ud af de større byer og skubbe til de grønne transportvaner. Få en rundtur og hør, hvad pendlerne selv mener om konceptet.

Ud over 175 gratis p-pladser byder det nye knudepunkt i Aalborg Ø på ladepark, overdækket perron med toiletter, venteareal og kys-og-kør zone til samkørsel, grønne områder samt cykelparkering.
Ud over 175 gratis p-pladser byder det nye knudepunkt i Aalborg Ø på ladepark, overdækket perron med toiletter, venteareal og kys-og-kør zone til samkørsel, grønne områder samt cykelparkering.

Vejdirektoratet har givet sig i kast med et nyt forsøg i kampen om at reducere trængslen i de større byer i Danmark og skubbe til de grønne transportvaner.

Forsøget finder sted i Aalborg Ø, hvor der er dukket et moderniseret knudepunkt op. Strategisk placeret tæt på motorvejen og med let adgang til den kollektive trafik og midtbyen. Knudepunktet er en opgradering er den tidligere samkørselsplads.

Her kan de nordjyske pendlere holde ind og parkere – helt gratis – og skifte bilen ud med bus eller cykel eller blive samlet op af deres samkørselsmakker på en del af rejsen. De slipper således for at køre rundt og lede efter en p-plads inde i Aalborg, hvor der i forvejen er trængt med biler.

Knudepunkter med lignende funktioner er udbredte i flere europæiske storbyer som Amsterdam, Berlin og Oslo. Nu står samme tilbud klar til pendlerne i Aalborg.

Ny ladepark med lynopladning

Det er også blevet lidt lettere at være elbilist i Nordjylland. En ny ladepark med otte ladepladser står klar på knudepunktet. To af ladepladserne er til lynopladning, hvor man kan oplade med op til 300 kW. Ladeparken drives af energiselskabet DCC Energi.

Mød parterne bag og hør mere om fremtidens knudepunkter

Torsdag den 20. juni kl. 7.00 samler Vejdirektoratet alle parterne bag projektet for at markere indvielsen af det nye og opgraderede knudepunkt.

Her vil der blive budt på kaffe og croissanter til de mange pendlere, mens talspersoner står til rådighed for interviews med pressen. Alle er velkomne.

Få en rundtur på pladsen og hør mere om de nye faciliteter, formålet med forsøget og de fremtidige planer. Vejdirektoratet vil på forhånd høre, om der er pendlere, som har lyst til at dele deres oplevelse fra det nye knudepunkt. 

Tid: Torsdag den 20. juni fra kl. 7.00 til 8.00
Sted:
Knudepunkt Aalborg Ø på hjørnet af E45 Nordjyske Motorvej og Universitetsboulevarden.
Tilmelding: Vejdirektoratet: tbh@vd.dk
Deltagere: Vejdirektoratet, Aalborg Kommune, Nordjyllands Trafikselskab, DCC Energi, Arkil A/S, NaboGo, Nilles Busser, Gigantium og de mange brugere af pladsen.

Knudepunkt Aalborg Ø

Det nye knudepunkt er samtænker flere transportformer og byder på:

  • Skiftezone for samkørsel, busser og cykler
  • 175 gratis parkeringspladser
  • Ladepark med otte ladepladser til elbiler, heraf to lynladepladser
  • Overdækket perron med toiletter og venteareal
  • Cykelparkering
  • Grønne områder med borde og bænke

Om forsøget

Vejdirektoratet undersøger om eksisterende samkørselspladser nær by og motorvej kan omdannes til knudepunkter med flere transportformer samlet ét sted. 

Målet er at reducere trængsel og manglen på p-pladser i de større byer samt reducere CO2 ved at gøre det nemmere for trafikanter at skifte bilen ud med bus, cykel eller samkørsel på en del af rejsen.

Læs mere om projektet Fra samkørselsplads til knudepunkt i Aalborg Ø | Vejdirektoratet

Kontakter

Billeder

Knudepunkt
Knudepunkt
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye