Finans Danmark

Danskernes interesse for boligkøb stiger for fjerde måned i træk

Del

Flere har i maj 2024 fået et lånetilbud til boligkøb end året før. Det er typisk for det sene forår, at flere går med boligkøb i tankerne – det har de fortsat høje renter på boliglån ikke ændret på. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskerne har i maj måned indhentet 4.515 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse – det er godt 10 pct. flere end i samme måned sidste år. Dermed fortsætter den stigende interesse for lån til køb af ny bolig, som vi har set siden starten af året.

”Vi ser typisk, at interessen for boligkøb stiger, når sommeren nærmer sig. Det er også tilfældet i år. Og noget tyder på, at de fortsat højere renter på boliglån, sammenlignet med for få år siden, ikke har lagt en dæmper på danskernes drømme om nyt hjem eller sommerhus. Samtidig er der snart gået et halvt år, siden det nye boligskattesystem trådte i kraft, og dermed er der også kommet en bedre afklaring på, hvad det helt konkret koster at købe drømmeboligen. Det kan også have medvirket til den stigende aktivitet på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark og fortsætter:

”Interessen for boligkøb er dog stadig lavere end i de sidste måneder i 2023, hvor vi så en tendens til, at mange danskere afsøgte mulighederne for at købe ny bolig, før det nye boligskattesystem trådte i kraft. For med det nye boligskattesystem fulgte der en skatterabat med, hvis boligskatten steg, og hvis boligen blev overtaget, inden de nye regler trådte i kraft.”

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Danskere opretter aktiesparekonti i rekordantal efter forhøjelse af indskudsloft19.7.2024 07:23:11 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af 1. halvår af 2024 steg antallet af danskere med en aktiesparekonto med 71.000. Det er den største stigning på seks måneder siden ordningens etablering i 2019. Stigningen kommer i kølvandet på, at aktiesparekontoens indskudsloft blev hævet med knap 30.000 kr. ved årsskiftet til 2024. De mange indehavere af en aktiesparekonto kan se frem til, at indskudsloftet hæves igen i 2025.

Nu går den svære boligjagt i gang for de kommende studerende17.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når de kommende studerende i næste uge får at vide, om de er optaget på deres drømmestudie, bliver det for mange også startskuddet til jagten efter et nyt hjem. Og det kan være svært. Lejeboligmarkedet er præget af lange ventelister og høje lejepriser. Og selvom der er kommet flere mindre ejerlejligheder til salg i studiebyerne end sidste sommer, kan det være svært at få råd til at købe. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye