Esbjerg Kommune

Køretilladelser til sommerens trafikforsøg i Ribe

Del

Bilister, der ikke automatisk er berettigede til en køretilladelse til at krydse Domkirkepladsen, kan nu søge om tilladelse via Esbjerg Kommunes hjemmeside.

Fra den 1. juli til og med den 11. august vil den gennemkørende trafik blive ledt udenom Domkirkepladsen i Ribe. Bilister med godkendte ærinder inden for forsøgsområdet kan søge om tilladelse til at få adgang. Det betyder, at med en køretilladelse kan man passere vejbommene i Grydergade, Grønnegade og ved Von Støckens Plads.

Vejbommene er udstyret med nummerpladescannere, som læser nummerpladen på køretøjet. Er nummerpladen registreret, åbner vejbommen automatisk.

Tilladelsen skal søges digitalt via Esbjerg Kommunes hjemmeside https://www.esbjerg.dk/trafikribe. Her kan man også se, hvem der har mulighed for at få en køretilladelse, som kan søges med et MitID.

På forsiden vælges punktet ”Ansøg om ny licens eller billet”, og herefter vælges ”Licens til Trafikforsøg Ribe”.

”Vi kalder det en køretilladelse, men man får ikke et fysisk dokument, som skal være synligt i køretøjet. Tilladelsen er udelukkende en digital blåstempling af en given nummerplade, som vil få vejbommene til at gå op, når køretøjet nærmer sig”, siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Beboere indenfor det trafikregulerede område med en beboerlicens behøver ikke at søge, da deres køretøjer automatisk er forhåndsgodkendt til at kunne åbne bommene. Det samme gør sig gældende for håndværkere med en håndværkerlicens. De overnattende gæster vil have mulighed for at køre ind og læsse af og på under hele forsøget. Gæsterne henvises stadig til at parkere på de store p-pladser tæt på bymidten.

De midlertidige bomme vil være åbne i tidsrummet kl. 22.00–8.00, hvor kørsel kan foregå uden køretilladelse. Om søndagen vil bommene være åbne til kl. 10.00 af hensyn til kirkegængerne.

På vejbommene findes et telefonnummer, som man kan ringe til, hvis bommen ikke åbner som forventet. Vejbommene scanner kun nummerplader på køretøjer, der er på vej ind i området. Bommene åbner automatisk for alle, der vil forlade området.

For yderligere information og ansøgning om køretilladelse, besøg https://www.esbjerg.dk/trafikribe

 

Kontakter

Morten Andersson, formand for styregruppen og chef for Natur & Byrum, moand@esbjerg.dk , tlf. 76 16 15 00

Lars Finn Jensen, trafikplanlægger, laj9@esbjerg.dk , tlf. 76 16 15 12

Jeppe Haugaard, ingeniør, jepha@esbjerg.dk, tlf. 76 16 14 30

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye