Biodiversitetsrådet inviterer til konferencen "Finansiering af Danmarks biodiversitetsindsats" onsdag d. 12. juni kl. 13.00
Biodiversitetsrådet inviterer pressen til at deltage i konferencen "Finansiering af Danmarks biodiversitetsindsats", der fokuserer på hvordan vi sikrer, at der er penge nok til biodiversitetsindsatsen, og hvilken rolle den offentlige og private sektor spiller. Til konferencen offentliggører Biodiversitetsrådet en række anbefalinger til, hvordan den danske biodiversitetsindsats kan finansieres. økonomiske løsninger for at styrke biodiversiteten i Danmark.
Rapporten "Finansiering af Danmarks Biodiversitetsindsats" offentliggøres onsdag kl. 13, og bliver udsendt klausuleret til pressen tirsdag aften.
Danmarks natur og biodiversitet er under stort pres. Hvis tilbagegangen skal vendes til fremgang, er der behov for en omfattende indsats, der sikrer genopretning og beskyttelse af naturen og en reduktion af presset på økosystemerne.
Men hvordan sikrer vi, at der er penge nok til biodiversitetsindsatsen, og hvilken rolle spiller den offentlige og private sektor? Til Biodiversitetsrådets konferencen d. 12. juni om finansiering af Danmarks biodiversitetsindsats vil vi forsøge at finde svar og løsninger.
Til konferencen offentliggører Biodiversitetsrådet en række anbefalinger til finansiering af den danske biodiversitetsindsats.
Tid: Onsdag d. 12. juni 2024, kl. 13:00-17:30
Sted: Eigtved Pakhus, Sal II, Strandgade 25D, København
Program:
13:00 Velkomst
13:10 Biodiversitetsrådets anbefalinger til finansiering af Danmarks biodiversitetsindsats
- Signe Normand, forperson, professor ved Aarhus Universitet
- Niels Strange, rådsmedlem, professor ved Københavns Universitet
13:25 Conservation finance in the private sector
- Joseph Bull, Associate Professor ved University of Oxford og medstifter af Wild Business
13:45 Prioritering og finansiering af Danmarks arealer
- Peter Birch Sørensen, økonom og professor ved Københavns Universitet
- Peter Møllgaard, forperson i Klimarådet og professor i økonomi, rektor CBS
- Signe Normand, forperson i Biodiversitetsrådet og professor ved Aarhus Universitet
14:20 PAUSE
14:50 Barrierer og udfordringer ved finansiering af biodiversitet
Oplæg fra virksomheder og organisationer:
- Margit Bloch Avlund, Head of CSR and ESG hos Gubra
- Bengt Holst, Formand for Den Danske Naturfond
- Ejnar Schultz, Vice President, Arla
- Brian Christiansen, partner, Chief Sustainability Operating Officer, PwC Denmark
- Mads Steinmüller, Head of Climate & Nature – Responsible Investment Team, Danske Bank
15:35 Hvordan finansierer vi biodiversiteten i Danmark?
Paneldebat med politikere og repræsentanter fra interesseorganisationer
- Marianne Bigum (SF), folketingsmedlem, natur- og havmiljøordfører
- Trine Pertou Mach, (EL), folketingsmedlem, finansordfører
- Karin Klitgaard, underdirektør miljøpolitik og cirkulær økonomi, DI - Dansk Industri
- Kenneth Muhs (V), næstformand i KL’s Klima- og Miljøudvalg, borgmester i Nyborg
16:20 Afsluttende kommentarer
16:30 - 17:30 Netværk, snacks og drinks
Ordstyrer: Mai Zeilund
Kontakter
Tina Fruelund
Tlf:29219632Tlf:29219632tf@biodiversitetsraadet.dkBiodiversitetsrådet
Biodiversitetsrådet er et uafhængigt forskningsbaseret ekspertorgan, der har som opgave at rådgive regeringen og Folketinget om indsatser, der kan vende tabet af biodiversitet til fremgang. Rådet består af ni medlemmer og beskæftiger sig med en række problemstillinger indenfor natur og biodiversitet – både i vand og på land, herunder samspillet med lovgivning, økonomi og adfærd.
Følg pressemeddelelser fra Biodiversitetsrådet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Biodiversitetsrådet
Biodiversitetsrådet inviterer til live-streaming af konferencen "Beskyttelse og genopretning af biodiversiteten frem mod 2030" fredag d. 20. november14.11.2024 11:58:09 CET | Presseinvitation
Biodiversitetsrådet inviterer pressen til at deltage i konferencen "Beskyttelse og genopretning af biodiversiteten frem mod 2030" via live-streaming på dette link: https://getvisualtv.net/stream/?biodiversitetsraadet-3rh7xrcu4. Konferencen åbnes af minister for Grøn Trepart, Jeppe Bruus, og vil inkludere internationale perspektiver på den danske biodiversitetsindsats og drøfte, hvordan vi kan sikre finansiering og implementering af biodiversitet, så vi kan opnå de internationale mål, som Danmark har forpligtet sig til.
Biodiversitetsrådet anbefaler stop for fiskeri med bundslæbende redskaber i beskyttede havområder23.10.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Biodiversitetsrådet udgiver notatet "Anvendelse af bundslæbende fiskeredskaber i beskyttede havområder - effekten på den marine biodiversitet." Notatet peger på, at fiskeri med bundslæbende redskaber har en negativ effekt på havmiljø og havbundens biodiversitet, og Biodiversitetsrådet anbefaler, at fiskeri med bundslæbende redskaber ikke bør finde sted i beskyttede havområder.
Biodiversitetsrådet udgiver notat om fiskeri med bundslæbende redskaber i beskyttede områder den 23. oktober 202422.10.2024 15:54:48 CEST | Pressemeddelelse
Onsdag den 23. oktober kl. 06.00 udgiver Biodiversitetsrådet et notat, der opsummerer, hvordan fiskeri med bundslæbende redskaber påvirker den marine biodiversitet i beskyttede havområder i Danmark.
Biodiversitetsrådets vurdering: Her skal indsatsen for mere og bedre natur i Danmark målrettes10.10.2024 06:07:35 CEST | Pressemeddelelse
Biodiversitetsrådet offentliggør et nyt notat med et kort over de landområder i Danmark, der kan danne udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder, og beskytte biodiversiteten, både på land og i de ferske vande.
Nyt notat fra Biodiversitetsrådet offentliggøres 10. oktober 20248.10.2024 13:21:29 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 10. oktober kl. 08.00 udgiver Biodiversitetsrådet notatet “Samlet udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder i Danmark”, der peger på de landområder i Danmark, der kan danne udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder og beskytte biodiversiteten både på land og i de ferske vande.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum