Sådan transporterer du hesten i varmen
Planlægger du at køre afsted med din hest i trailer i løbet af sommeren? For at minimere risikoen for sygdom og skader og give din hest så god en tur som muligt giver Agria Dyreforsikring dig her et par tommelfingerregler:

I løbet af sommeren tager mange ryttere til træning, konkurrencer eller flytter deres heste på sommergræs. Det kan betyde lang transport, og særligt på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt. Derfor får du her fire helt konkrete råd til transport af heste, når det er varmt:
- Kontrollér temperaturen hos hesten undervejs
Hesten bør ikke have det for varmt under transporten, men desværre er ventilationen i traileren eller transporteren ikke altid optimal. Overvej, om du bør gøre nogle stop i løbet af køreturen, hvor du kan åbne, så der kommer frisk og kølig luft ind. Planlæg transporten, så du kører i de kølige timer, f.eks. tidlig morgen eller sen aften. - Sørg for, at hesten drikker rigeligt
Mange heste drikker mindre, når de transporteres. Det er derfor altid en god idé at lære hesten at drikke fra en spand, så det er lettere at sikre, den får vand nok på turen. - Tilsæt ekstra salte og mineraler
En hest producerer fem liter sved under normalt arbejde. Hvis det er varmt i vejret, og den skal arbejde hårdt, så kan den faktisk producere helt op til femten liter sved. Under gode forhold mister hesten to kilo væske i timen under transport, hvor det er fire kilo væske, hvis det er mindre gode forhold. Du kan derfor med fordel tilsætte elektrolytter på de dage, hvor hesten sveder meget, og I f.eks. skal køre til træning eller konkurrencer. - Lad din hest hvile ud efter turen, hvis rejsen er lang
At rejse tærer på hestens kræfter. Fire timers transport svarer til fire timers skridtarbejde. Når du har nået din destination efter en længere rejse, skal hesten have tid til at hvile og komme sig. Derfor er det vigtigt at planlægge din rejse, så der er taget hensyn til det. Hvis du skal til en konkurrence, skal du sørge for, at du kommer i så god tid, at hesten kan komme sig, inden den skal præstere. Og det samme gælder, når I kommer hjem. Her skal hesten også have et velfortjent hvil, inden træning eller anden aktivering sættes i gang.
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Trafikulykker tager halvdelen af danske huskattes liv11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser, at den mest almindelige dødsårsag blandt katte er påkørsel i trafikken. Faktisk er påkørsler skyld i, at halvdelen af forsikrede svenske huskatte kun lever i 4,4 år - en tendens, vi også ser i Danmark. Se listen over forskellige katteracers forventede levetid og de mest almindelige dødsårsager for katte - samt tip til, hvordan du bedst beskytter din kat.
Beskyt dig selv og dit kæledyr mod flåter9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flåter er små, men kan gøre stor skade ved at overføre alvorlige sygdomme. Her får du gode råd til hvordan du kan forebygge smitte, genkende symptomerne og undgå sygdomme hos din firbenede ven.
Når katten holder sommerferie7.7.2025 10:54:10 CEST | Pressemeddelelse
Sådan får du en sommerglad kat: Undgå de typiske feriefælder med den komplette sommerguide for dig med kat og få bl.a. råd til, hvordan du forbereder katten på ferie, varme dage, insektstik, transport og pasning.
Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne27.6.2025 12:00:31 CEST | Pressemeddelelse
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Ejere kan mindste risiko for hestens halthed20.6.2025 15:15:14 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, foretaget af Agria, viser, at halthed er den mest almindelige årsag til, at heste har brug for dyrlægebehandling: Hver fjerde danske hesteejer har tilkaldt dyrlægen grundet halthed, og oftest er ledbetændelse årsagen. ”Forkert træning og manglende restitution er roden til problemet”, ifølge Agrias hestedyrlæge Jon Vedding Nielsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum