Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland om første bæredygtighedsrapport: “Nu tager vi vores egen medicin og forpligter os én gang for alle”

Del

Målrettede indsatser og større integrering af bæredygtighed i kerneforretningen. Det er grundstenene for Erhvervshus Sjællands første bæredygtighedsrapport, der netop er offentliggjort.

Billede af Line Fossing Riel, som er direktør i Erhvervshus Sjælland
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland

Hvert år vejleder Erhvervshus Sjælland omkring 2.000 små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland. Her er bæredygtighed et emne, som ofte er på dagsordenen. Og nu er det også sat som fast punkt på den strategiske dagsorden i Erhvervshus Sjælland med virksomhedens første bæredygtighedsrapport. 

“Vi vil jo gerne være en god rollemodel og den bærende kraft for bæredygtig udvikling i det sjællandske erhvervsliv; fra mere klimavenlige tiltag til større fokus på at sikre attraktive arbejdspladser. Derfor synes vi også, det var på tide, at vi, så at sige, tager vores egen medicin med at få udarbejdet en bæredygtighedsrapport, ligesom vi vejleder virksomhederne i. Vi vil gerne vise, at vi tager vores rolle og ansvar i samfundet seriøst ved at forpligte os til at arbejde endnu mere fokuseret med bl.a. vores klimaaftryk og sociale ansvar,” siger Line Fossing Riel, direktør i Erhvervshus Sjælland. 

Bæredygtighedsrapporten lægger ikke kun brostenene for de kommende år, men har også været en øjenåbner for, hvor Erhvervshus Sjælland allerede bidrager positivt i dag, fortæller Line Fossing Riel: 

“Det er jo ikke fordi, vi ikke har arbejdet med bæredygtighed før nu. Vi har de seneste år implementeret forskellige tiltag såsom affaldssortering i stedet for papirkurve og tilsluttet os UN Global Compact. Men nu kan vi bedre holde hank i vores arbejde med bæredygtighed og dermed sikre vores løbende udvikling.” 

Og netop udviklingen er i fuld fremdrift. Ikke kun i Erhvervshus Sjælland, fortæller bestyrelsesformand Mette Jorsø. 

“Vi lever i en verden, hvor bæredygtighed og ESG fylder mere og mere i samfundet. Der kommer flere komplekse krav og standarder, som virksomhederne skal forholde sig til og relativt hurtigt handle på, hvis de vil opretholde deres konkurrencedygtighed og overleve på den lange bane. Dét er den virkelighed, virksomhederne står over for, og som Erhvervshus Sjælland skal hjælpe dem med at navigere i,” siger Mette Jorsø. 

Kompleksiteten har også været at mærke i Erhvervshus Sjælland, slutter Line Fossing Riel: 

“Det har været en spændende og ikke mindst lærerig proces; særligt fordi det er første gang, vi gør det her. Så at få lagt den langsigtede retning for, hvordan vi vil gøre det her både i år, men også de næste mange år frem, dét har nok været det sværeste. Men jeg er meget tilfreds med resultatet og glæder mig til at se, hvordan vi kan rykke på udviklingen.” 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Billede af Line Fossing Riel, som er direktør i Erhvervshus Sjælland
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland
Download
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland. PR-foto
Line Fossing Riel, Direktør, Erhvervshus Sjælland. PR-foto
Download

Links

Om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse

Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye