Danmarks Idrætsforbund

Tre kvindelige landevejsryttere udtaget til OL

Del

Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg og Solbjørk Minke Anderson er udtaget af Danmarks Olympiske Komité til at repræsentere Danmark i landevejscykling til OL i Paris.

Når kvindernes linjeløb til OL i Paris skal afvikles over 158 km, bliver det med Cecilie Uttrup Ludwig, Emma Norsgaard Bjerg og Solbjørk Minke Anderson i de røde og hvide trikoter. De tre ryttere er i dag officielt blevet udtaget af DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, på baggrund af en indstilling fra Danmarks Cykle Union. Cecilie Uttrup Ludwig og Emma Norsgaard Bjerg er samtidig udtaget til at køre enkeltstart.

”Det er en stor ære at blive udtaget. Som lille drømte jeg altid om at komme til OL, for det er det største at kunne repræsentere sit land til de olympiske lege. Det føles som om, at vi er en del af noget større, fordi vi er de bedste inden for hver vores sportsgren samlet på ét sted, og jeg glæder mig til at fyre den af på landevejen sammen med holdet og forhåbentlig køre med om medaljerne til Danmark,” siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, ser frem til at følge dansk cykling under legene i Paris, og han tror på, at vi får de kvindelige landevejsryttere at se med fremme.

”Vi stiller med et stort og stærkt dansk cykelhold til OL i Paris. Og de kvindelige landevejsryttere er ingen undtagelse. Cecilie Uttrup Ludwig vandt bronze ved VM sidste år, og den kuperede OL-rute passer umiddelbart godt til hende. Det bliver et uhyggeligt stærkt felt både i linjeløbet og i enkeltstarten, og kampen om medaljerne er hård, men hvis de rammer dagen, tror jeg godt, at vi kan få de danske ryttere at se med fremme,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

I DIF glæder man sig ligeledes til at følge de danske cykelryttere til OL og opfordrer danske OL-fans til at møde talstærkt op langs ruten og vise opbakning til rytterne. Linjeløbene i cykling er en af de få konkurrencer ved OL, hvor man kan følge med uden at skulle købe billetter.

”Tillykke til alle tre med udtagelsen. Jeg håber og tror, at de danske kvinder kan være med til at præge løbet. Det bliver en spændende konkurrence på en spektakulær rute, og jeg opfordrer alle danskere, der er i Paris til sommer, til at komme ud ved ruten og bakke rytterne op,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

Enkeltstarterne for både kvinder og mænd køres 27. juli og kvindernes linjeløb køres 4. august, mens mændenes køres 3. august.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk hvor man kan se det foreløbige danske hold og downloade billeder af atleterne. Følg også med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.

Fakta:

Cecilie Uttrup Ludwig

Født: 23. august 1995 (28 år)

Sportsgren: Landevejscykling (linjeløb og enkeltstart)

Hold: FDJ Suez

Bedste resultater: Bronze i linjeløbet VM 2023, vinder 3. etape Tour de France Femmes 2022

Tidligere OL-deltagelse: 2021


Emma Norsgaard Bjerg

Født: 26. juli 1999 (25 år)

Sportsgren: Landevejscykling (linjeløb og enkeltstart)

Hold: Movistar Team

Bedste resultater: Vinder 6. etape Tour de France Femmes 2023, 7. plads VM enkeltstart 2020

Tidligere OL-deltagelse: 2021


Solbjørk Minke Anderson

Født: 15. august 2004 (19 år)

Sportsgren: Landevejscykling (linjeløb)

Hold: Uno-X Mobility

OL-debutant

Nøgleord

Kontakter

Morten Bennekou, sportschef, Cykling Danmark: 40153023, morten.bennekou@cyklingdanmark.dk
Søren Simonsen, OL-Chef de Mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk
Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk
Lars Hestbech, kommunikationskonsulent, DIF: 23323784, lhe@dif.dk

Billeder

Solbjørk Anderson
Solbjørk Anderson
Download
Cecilie Uttrup Ludwig
Cecilie Uttrup Ludwig
Download
Emma Norsgaard Bjerg
Emma Norsgaard Bjerg
Download

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skadede krigsveteraner skyder DM-finale i gang19.6.2024 10:00:00 CEST | Presseinvitation

Før Danmarks bedste bueskytter går på banen foran rådhuset i Herning bymidte til DIF DM-ugen i næste weekend, kommer Danmarks modigste bueskytter til at afholde deres egen finale. En finale mellem soldaterveteraner fra Østdanmark og Vestdanmark. En finale, der for veteranerne ikke alene kræver præcision og koncentration som bueskytte men som også for mange af deltagerne kræver store menneskelige ressourcer, da mange af dem kæmper med ar på både krop og sjæl.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye