Vardemuseerne

En svævende pastil og en cirkel af ører: Over 1600 kunstværker sendt ind til historisk udstilling - nu kan de udvalgte opleves på vestjysk kunstmuseum

Del

Lørdag den 15. juni åbner den historiske Kunstnernes Sommerudstilling på JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup. Udstillingen rummer samlet set 119 forskelligartede og særligt udvalgte værker.

Vardemuseerne

Fra den 15. juni klokken 14.00 bliver der mulighed for at kigge nærmere på helt ny kunst, når Kunstnernes Sommerudstilling, KS 24, åbner i JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum på Lærkevej i Tistrup.

Gennem de seneste uger er 61 samtidskunstnere blevet udvalgt blandt hele 323 håbefulde af slagsen til at udstille på museet i anledning af den 52. udgave af Kunstnernes Sommerudstilling i den lille vestjyske by. I alt er 1680 værker blevet indsendt til bedømmelse.

Den eftertragtede sommerudstilling er en af de få censurerede udstillinger i Danmark, som er anerkendt og accepteret som pointgivende til BKF (Billedkunstnernes Forbund), og enhver - såvel gruppe som enkeltperson - kan indsende værker.  

De samlet set 119 værker, som i år er blevet udvalgt til udstilling, spænder bredt.

Der kan både opleves maleri, skulptur, installation, videokunst, grafik og endda en svævende cylinder, som under titlen "Tic Tac" forundrer og begejstrer. Værket er skabt af elektromagnetisme og 3D-print af billedhuggeren Jacob Alrø, og er et friskt og nytænkende bud på en skulptur.

Han og de øvrige udstillende kunstnere er kommet igennem et nåleøje, hvor fem censorer har skullet blive helt enige om værkernes kvalitet.

- For 52. gang kan vi åbne dørene til en KS i Tistrup. Udstillingen kan ses som en fejring af kreativitet og kunstnerisk mangfoldighed, siger kunstfaglig museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist og tilføjer:

- KS 24 bliver forrygende, forjættende og finurlig, og vi glæder os simpelthen så meget til at vise det hele frem.

Til åbningen af udstillingen vil der udover tale ved Josephine Nielsen-Bergqvist blive uddelt en pris til en kunstner, som har gjort sig særligt bemærket blandt censorerne; KS-Prisen 2024.

I år går prisen til et stjerneskud på den danske kunstscene, en eminent dygtig tegner, der kan få et fladt stykke papir til at fremstå tredimensionelt. Prismodtagerens navn afsløres til udstillingsåbningen fredag den 15. juni fra klokken 14.

Som supplement til udstillingen findes et lille katalog.

FAKTA:

Udstillingsperiode: 15. juni – 11. august 2024.

Åbningstider: Onsdag-søndag klokken 10-16 - fra den 25. juni og frem: tirsdag-søndag 10-16.

Fernisering: 15. juni kl. 14:00.

Artist talks med udstillende kunstnere: 30. juni kl. 14 og 28. juli kl.14.

Rundvisning ved museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist: 7. august kl. 17.

Billetreservation via Vardemuseerne.dk. Hold øje med hjemmesiden og sociale medier for opdateret arrangementsprogram.

Kontakter

Billeder

Links

Om Vardemuseerne:

Vardemuseerne er hele 10 forskellige udstillingssteder. Her finder du masser af oplevelser og aktiviteter imellem hav og hede. Fra rav til redningsstationer. Fra bunkers til flygtninge-historie. Fra Verdens første andelsmejeri til Danmarks første fantasy-kunstner.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye