Villum Fonden

Villum Fonden udnævner ny direktør

Del

Villum Fonden har udnævnt Lars Bo Nielsen som ny direktør pr. 1. august 2024.

Lars Bo Nielsen
Lars Bo Nielsen bliver ny direktør for Villum Fonden. Fotograf: Troels Heien Lægemiddelstyrelsen

Villum Fonden har udnævnt Lars Bo Nielsen som ny direktør pr. 1. august 2024.

Lars Bo Nielsen kommer fra en stilling som direktør for Lægemiddelstyrelsen. Han er speciallæge i klinisk biokemi, ph.d. og dr.med. og var fra 2017 til 2021 dekan og professor ved HEALTH på Aarhus Universitet. Tidligere har han bl.a. været professor og institutleder for Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og klinikchef ved Klinisk biokemisk afdeling på Rigshospitalet.

“Lars Bo Nielsen er en meget erfaren leder med en solid forskningsbaggrund, der har et indgående kendskab til forskningsverdenen og det naturvidenskabelige område kombineret med stor strategisk forståelse og politisk indsigt. Vi er meget glade for at kunne byde ham velkommen som ny direktør for Villum Fonden, hvor han kommer til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af fondens arbejde for at skabe en oplyst verden gennem forskning, uddannelse og kultur samt arbejdet med at bekæmpe klimaforandringer,” siger Jens Kann-Rasmussen, bestyrelsesformand i Villum Fonden.

“Som en af Danmarks største almennyttige fonde spiller Villum Fonden en vigtig samfundsmæssig rolle og bidrager gennem sit filantropiske virke til at løse nogle af de mange udfordringer, vi som samfund står overfor i dag. Jeg glæder mig til sammen med fondens medarbejdere at videreføre dette arbejde i tæt dialog med bevillingsmodtagere og samarbejdspartnere,” siger Lars Bo Nielsen.

Lars Bo Nielsen afløser afgående direktør for Villum Fonden, Lars Hansen.     

Om Villum Fonden

Villum Fonden er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2023 uddelte Villum Fonden 1,1 mia. kr.

Villum Fonden er stiftet i 1971 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

Læs mere på www.villumfonden.dk

Følg pressemeddelelser fra Villum Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Villum Fonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye