Folkemødet: På Ungdommens Plads har unge taget styringen! Her er der ingen kedelige debatter eller tom politikersnak

Del

Når Folkemødet løber af stablen d. 13.-15. juni vil Bornholm – traditionen tro – befolkes af hele toppen af Danmark indenfor politik, medier, organisationer og foreninger, der mødes til demokratiske debatter om samfundet. Historisk set har unge ikke fyldt meget i debatteltene rundt omkring på pladsen i Allinge. Mange unge har nemlig i stigende grad valgt Folkemødet fra som konsekvens af, at aktiviteter og faciliteter ikke har været inkluderende for unge. Men det har en masse unge, ungdomsskoler og ungeorganisationer tænkt sig at lave om på med Ungdommens Plads – en plads udviklet af og til unge, hvor de kan mødes, føle sig hørt, forstået og taget seriøst på Folkemødet.  

Unge på Ungdommens Plads
Unge på Ungdommens Plads

Unge ønsker en stærkere stemme og inddragelse på Folkemødet
Sebastian Scott Engen er en af de unge, der tidligere har deltaget i Folkemødet, men som ofte har manglet events og aktiviteter for hans aldersgruppe:

                           ”Jeg elsker idéen om Folkemødet og at borgere, politikere og organisationer kan mødes på tværs og snakke om de ting, som er vigtige for os alle og vores samfund. Men jeg har ofte haft følelsen af, at de mange events på Folkemødet ikke appellerede til eller inddragede unge. Det er virkelig ærgerligt, for det er vigtig at få unges perspektiver i spil og få skabt et trygt rum til os i den politiske arena.”

Sebastian Scott Engen glæder sig derfor til at være en del af Ungdommens Plads på Folkemødet i år, hvor han allerede har udset sig flere events, han vil deltage i:

                           ”Jeg skal være på Ungdommens Plads alle tre dage og jeg glæder mig! Jeg synes, at der er lavet et fedt program, der virkelig bærer præg af at være lavet af og til unge. Jeg skal helt sikkert være med i Demokrativærkstedet, UngJeopardy og så er der en talk om sammenhængen mellem søvn og unges trivsel, som også lyder rigtig spændende. Og så skal jeg selvfølgelig forbi Ungdomsfesten om fredagen og måske også se Danmarks første bæredygtige svendeprøve blive bygget live.”

Sokkemesterskab og escape room trumfer debatter og politikertaler
Programmet på Ungdommens Plads tæller blandt andet upcycling-eventet Sokkemesterskabet 2024, en dialogbro mellem generationer, poesi-banko, et rullende escape room og et folkekøkken for unge. De flere tusinde gæster, der forventes at lægge vejen forbi Ungdommens Plads under Folkemødet skal dog ikke regne med at kunne opleve traditionelle debatter og politikertaler, som man kender det fra andre events på Folkemødet. Ifølge programleder på Ungdommens Plads, Jimmi Mørup Nielsen, er dette et helt bevidst valg:

                           ”Vi ønsker at skabe en plads, hvor unge har lyst til at deltage og være en aktiv del af Folkemødet og det rimer bare ikke særlig godt på paneldebatter, som de er flest på Folkemødet. Derfor er vi også rigtig glade for, at Folkemødet oveni sit eget fokus på større ungeinddragelse giver plads til at lade unge være drivkraften og sætte dagsordenen. Vi skal have unge på banen, så de kan få opbygget deres demokratiske selvtillid og blive aktive deltagere i den demokratiske samtale.”   

Om Ungdommens Plads
Ungdommens Plads er en del af projektet Folkemøde for Fremtiden, som er et 3-årigt udviklingsprojekt ejet og ledet af Ungdomsskoleforeningen og støttet af Nordea-fonden med 4.923.493,00 kr. Projektet har til formål at give flere unge en stærkere stemme på Folkemødet og generelt i det daglige, så de kan blive en tydeligere del af de demokratiske processer, som vedrører deres fremtid. Projektet startede i 2023 som et pilotprojekt i samarbejde mellem Ungdomsskoleforeningen, Foreningen Folkemødet, Ung Agenda og Nordea-fonden.

Kontakter

Billeder

Links

Ungdomsskoleforeningen

Ungdomsskoleforeningen er en landsdækkende medlemsorganisation, som arbejder for og støtter udviklingen af de kommunale ungdomsskoler.

Følg pressemeddelelser fra Ungdomsskoleforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdomsskoleforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye