Unge indtager havnen for at prøve kræfter med det maritime liv og skabe liv på havnen
Ungdomsskoleforeningens projekt ”UngHavn” har modtaget en bevilling på 8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond til, at flere unge kan prøve kræfter med det maritime liv i havne i otte kommuner forskellige steder i landet.
Ideen om ”UngHavn” opstod i Holbæk, hvor ungdomsskolen, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk gik sammen om at give unge mulighed for at prøve kræfter med det maritime liv. Erfaringerne fra Holbæk med både at tilbyde nye fællesskaber for unge og skabe liv i havnen er så positive, at de nu skal bredes ud til yderligere syv kommuner forskellige steder i landet.
”Vi er glade for den store donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond, og vi glæder os til, at flere unge og havne kan få gavn af ”UngHavn”. Alle kan være med – uanset om du trives i skolen eller om du har det svært. I Holbæk har vi set mange unge få øjnene op for nye personlige udviklingsmuligheder, for når du arbejder sammen om praktiske opgaver, så opstår der ofte en tillid, hvor det er let at tale sammen om andre ting. Og så er det jo bare rart at se flere mennesker på havnen.”, siger Jimmi Mørup Nielsen, som er programleder i Ungdomsskoleforeningen
I ”UngHavn” kan unge prøve kræfter med alt fra sejladser til maritimt håndværk. Ombord på skibene kommer de unge ud på ukendt territorium, hvor man bliver nødt til at samarbejde for at få skibet til at sejle. Når vinteren sætter ind, rykker ”UngHavn” indendørs på havnen, hvor de kan hygge sig med at bygge modeller af skibene med deres nye venner.
Nationalmuseets Maritime afdeling i Holbæk er også en del af projektet og direktør Rane Willerslev lægger vægt på, at det maritime miljø er et godt sted for unge at udvikle sig:
”For mig er det gode børne- og ungeliv det, hvor man har mod på livet. Det giver selvtillid og selvværd at opleve, at man nok skal klare livet, selv når der er modstand. Derfor er det oplagt, at vi er en del af et projekt som ”UngHavn”, hvor unge ikke skal stå til regnskab eller prøves i deres evner ligesom i skoletiden. De unge skal have lov til selv at finde på løsningerne og til at fejle. Derfor glæder jeg mig også meget til at følge ”UngHavn” i hele Danmark, for jeg tror, at det kan give rigtig meget til mange unge – særligt dem, der har problemer med at passe ind og finde en meningsfuld tilværelse.”
De otte kommuner som er med i ”UngHavn” er: Roskilde, Faaborg Midtfyn, Middelfart, Svendborg, Guldborgssund, Helsingør, Holbæk og Jammerbugt.
Alle unge mellem 12 og 25 år kan deltage i de maritime aktiviteter – også bogligt stærke, ensomme og angste. Op mod 3.650 unge forventes at deltage i ”UngHavns” aktiviteter.
Projektet går allerede i gang til sommer og kører frem til 2027. I denne periode støtter Den A.P. Møllerske Støttefond aktiviteterne over hele landet med 8 millioner kroner.
Kontakter
Jimmi Mørup Nielsen
Tlf:65472199jmn@usf.dkBilleder
Ungdomsskoleforeningen
Ungdomsskoleforeningen er en landsdækkende medlemsorganisation, som arbejder for og støtter udviklingen af de kommunale ungdomsskoler.
Følg pressemeddelelser fra Ungdomsskoleforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ungdomsskoleforeningen
Nyt magasin: fritidsjobindsats mindsker unges risiko for at ende uden for job og uddannelse10.12.2024 09:44:34 CET | Pressemeddelelse
Fra hovedpine, skolevægring og manglende tro på sig selv til fritidsjob, fremtidsdrømme og uddannelse. Et nyt magasin fra Ungdomsskoleforeningen sætter fokus på fritidsjobprojektet Coop Crew og hvordan indsatsen rykker sårbare unge i en positiv retning i livet.
Folkemødet: På Ungdommens Plads har unge taget styringen! Her er der ingen kedelige debatter eller tom politikersnak10.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når Folkemødet løber af stablen d. 13.-15. juni vil Bornholm – traditionen tro – befolkes af hele toppen af Danmark indenfor politik, medier, organisationer og foreninger, der mødes til demokratiske debatter om samfundet. Historisk set har unge ikke fyldt meget i debatteltene rundt omkring på pladsen i Allinge. Mange unge har nemlig i stigende grad valgt Folkemødet fra som konsekvens af, at aktiviteter og faciliteter ikke har været inkluderende for unge. Men det har en masse unge, ungdomsskoler og ungeorganisationer tænkt sig at lave om på med Ungdommens Plads – en plads udviklet af og til unge, hvor de kan mødes, føle sig hørt, forstået og taget seriøst på Folkemødet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum