Rudersdal Kommune

Fælles idrætsdag sætter gang i legen

Del

Boldbanen ved Holte Skole var fuld af børnehavebørn i hopla, forhindringsbaner og højt humør, da der blev afholdt fælles idrætsdag for Holtes ældste børnehavebørn.

Bamseløb, stopdans og hoppedyst. Det var blot nogle af de aktiviteter, børnehavebørn fra Holtes syv institutioner dystede i, da de alle mødtes til fælles idrætsdag. Dette års tema var leg, og børnene legede sig til både bevægelse, røde kinder og nye fællesskaber.

Fællesskab er nøgleordet

Det er tredje gang, at Holtes syv institutioner afholder fælles idrætsdag for de ældste børnehavebørn. Brith Lygre, daglig leder i Karethen, fortæller om dagen:

-Idrætsdagens tema er i år leg. Alle syv børnehuse har hver lavet en station, hvor børnene skal lave forskellige legeøvelser. Børnene går i grupper rundt til de forskellige stationer, hvor de både skal dyste, samarbejde og selvfølgelig bevæge sig.

Og netop leg og bevægelse er afgørende for en sund livsstil. Men idrætsdagen handler ikke kun om sundhed. Dagen handler i lige så høj grad om at have det sjovt med andre børn og at opleve en fælles bevægelsesglæde. Katrine Linding Binau, daglig leder i Skovlyhuset, forklarer:

-Med idrætsdagen ønsker vi at give børnene en oplevelse af et andet fællesskab, end de er vant til i deres børnehus. Udover en sjov oplevelse får børnene følelsen af at bidrage til og være en del af et større fællesskab.

De voksne hopper også

Og det var ikke bare børnene, der legede sig igennem idrætsdagen. Pædagogerne guidede, legede og levede sig ind i bevægelserne. I år er leg nemlig et gennemgående tema for hele området, som personalet er blevet inspireret til på fælles personalemøder.

-Vi afholder fælles personalemøder for alle syv institutioner med udgangspunkt i vores fælles tema. Personalet har netop været til fællesmøde om tilknytning, selvregulering og samspil med legen som omdrejningspunkt. Til efteråret skal vi ses igen og vidensdele erfaringer om børn og leg. På den måde får vi en fælles viden, et fælles sprog og så er det bare sjovt at være sammen om noget, udtaler Kathrine Binau.

Fælles aktiviteter fortsætter

Idrætsdagen blev afsluttet med medaljeoverrækkelse til alle børn og medbragte madpakker. Og det er ikke sidste gang, de ældste børnehavebørn i Holtes syv børnehuse mødes. Brith Lygre afslutter:

-Til oktober mødes de ældste børnehavebørn igen til en fælles idrætsdag i skoven. Det giver rigtig god mening at afholde fælles arrangementer i området, hvor vi har et særligt fokus på den gode overgang til skole, nye relationer, samarbejde og fællesskab.

Fakta

  • Område Holte består af de syv institutioner: Dronninggård Børnehus, Elverhøj, Karethen, Mølleåen, Skovlyhuset, Søvej, og Vangebovej.

Nøgleord

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye