I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding graver på Frederikssundsvej for at udvide fjernvarmenettet

Del

Vestforbrænding udvider fjernvarmenettet mellem Ballerup, Egedal og Frederikssund. Gravearbejdet betyder, at der lukkes ét spor i den indadgående retning fra Stenløse ind til Måløv på Frederikssundvej - men uden for myldretiden - i perioden medio juni 2024 til forventeligt maj 2025.

Gravearbejdet er med til at sikre mere fjernvarme
Gravearbejdet er med til at sikre mere fjernvarme Vestforbrænding

For at sikre fjernvarme til flere af Vestforbrændings nordlige kommuner, skal der etableres en Hovedledning fra Ballerup til Frederikssund via Egedal Kommune. Hovedledningen etableres i to dele. Del 1 af ledningen dækker strækningen fra Måløv i Ballerup Kommune til Stenløse i Egedal Kommune, mens del 2 går fra Ølstykke i Egedal Kommune og frem til Frederikssund Kommune. Når begge dele af projektet er færdige, er fjernvarmenettet i Egedal Fjernvarmes forsyningsområde koblet sammen med Vestforbrændings fjernvarmenet i både Ballerup og Frederikssund Kommune. 

Gravearbejdet på Del 1 af ledningen, med opstart medio juni 2024, foregår primært på cykelstien på Frederikssundsvejens sydlige side i retningen Stenløse til Måløv. Der er ofte trængsel på strækningen i myldretiden, morgen og eftermiddag. Derfor sikres det, at alle fire spor holdes åbne i myldretiden og at anlægsarbejdet udføres i tidsintervallet kl. 9.00-18.00, således der er to farbare spor i myldretiden, hvorfor det sikres, at myldretidstrafikken ikke påvirkes af arbejdet.

Der vil være en generel hastighedsnedsættelse til 50 km/t (normalt 80 km/t) på den berørte strækning. Mellem kl. 9.00 og 18.00 vil ét spor blive spærret i den sydlige side. I retningen fra Måløv til Stenløse vil der ikke være ændringer af trafikken.

Per Wulff, der er områdechef for grøn varmeforsyning hos Vestforbrænding fortæller, at Vestforbrænding i dialog med Vejdirektoratet, der er vejmyndighed på Frederikssundsvejen, og Egedal Kommune har fundet en løsning, der tilgodeser trafikanterne i myldretiden for at mindske generne så meget som muligt: ”Vi forstår godt, at gravearbejdet medfører gener, men vi gør alt for at udføre arbejdet hurtigst muligt med så få gener som mulig”

S-toget kører hvert 10. minut hele dagen

Egedal Kommune har en god og velfungerende S-togs linje og Vestforbrænding opfordrer til, at man så vidt muligt benytter kollektiv trafik.

S-togets linje C kører hvert 10. minut fra Ølstykke, Egedal, Stenløse og Veksø st. alle hverdage fra 5:45 til 19:00 mod alle centrale S-togsstationer i København. Rejsetiden på hverdage fra Egedal st. til Malmparken er 16 minutter og til Nørreport tager det 42 minutter. Der er gode parkeringsmuligheder ved Egedal st. i parkeringshuset ved Føtex.

Fakta og læs mere

Vestforbrænding er bygherre på projektet. Læs mere på vestfor.dk/fjernvarme.

Vejdirektoratet er vejmyndighed.

Egedal Kommune deler løbende information om vejomlægninger og tidsplaner på kommunens hjemmeside - https://egedalkommune.dk/mit-liv/trafik-og-veje

Kontakter

Links

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding 2023 – et spændende og begivenhedsrigt år6.6.2024 16:38:40 CEST | Pressemeddelelse

Igen på vej mod nye mål har Vestforbrænding netop afholdt sin årlige generalforsamling, hvor bestyrelsesformand Ole Bondo Christensen i sin årsberetning konstaterede, at trods et 2023 med udfordringer og meget store projekter, står Vestforbrænding fortsat rigtig godt rustet til fremtiden. Det er en fremtid, som blandt andet byder på fortsat udvidelse af fjernvarmenettet, fortsat arbejde med et CO2-fangstanlæg, et goddag til nye it-systemer og øget fokus på højere grad af genanvendelse.

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye