Rævehvalpe faldt i kloakken: Så trådte handlekraftige naboer til
Dyrekald fra det, der skulle vise sig at være rævehvalpe, fangede et ægtepars opmærksomhed. I samarbejde med deres nabo fik de reddet de nødstedte dyr op af et udækket kloakhul.
OBS til medier: Link til video til redaktionel benyttelse nederst.
I en kolonihave lidt nord for Aarhus gik Sevim og Fuat rundt og nød maj-vejret, da de pludselig kunne høre en lyd. Det lød som et dyr, der peb, og de syntes, det lød som om, dyret havde brug for hjælp. Men hvor det kom fra og hvilket dyr, der var tale om, var ikke lige til at se.
Efter at have haft fulgt lyden, kom ægteparret til et kloakhul, der stod udækket på en nærliggende grund, hvor der ikke længere bor nogen. Her fik de svar på, hvad lyden skyldtes. I bunden lå to rævehvalpe og kiggede op.
Straks tog de fat i deres nabo Jonas. Han havde heldigvis en lang gribetang, og i samarbejde med Sevim og Fuat lykkedes det at få rævehvalpene fanget med tangen og hejst op af den dybe kloak.
Spørgsmålet var så, hvad der nu skulle ske med hvalpene? De var kolde, sultne og møgbeskidte, så Jonas, Sevim og Fuat kontaktede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Kort efter var Michelle Braganza nået frem til stedet, så hun kunne assistere med at få de små rævehvalpe tilbage i naturen.
- Rævehvalpene var smurt ind i skidt og møg, og de var trætte. De har muligvis ligget dernede i et par dage og kæmpet for at komme op. Vi fik vasket dem rene, for de havde svært ved at holde varmen, når de var dækket til af mudder. Og så tørrede vi dem med håndklæder, siger Michelle Braganza, der er kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.
I området var der observeret en ræv, der kunne være hvalpenes mor. Hun ville dog næppe hente dem, hvis der var mennesker i nærheden. Derfor fandt dyreredderne på en plan.
- I Jonas’ have kunne vi placere et bur med lågen åben, hvor vi lagde hvalpene sammen med nogle håndklæder, mad og vand, så de kunne sunde sig og få noget at spise. Og samtidig kunne ræven komme og hente dem, hvis den var i området, siger Michelle Braganza.
Hun var efterfølgende i kontakt med Jonas, der på afstand observerede buret. Hen på aftenen begyndte ungerne at kalde, men ræven dukkede ikke op inden mørkets frembrud. Til gengæld var hvalpene ikke i buret næste morgen, og derfor er troen og håbet, at moderen har hentet sine hvalpe i løbet af natten.
- Ræve starter allerede brunsten i januar og føder i marts. Så et par hvalpe fundet i maj repræsenterer derfor en betragtelig investering for rævetæven. Hun er desuden territoriel, hvilket betyder, at hun holder andre ræve væk fra sit territorium, hvor hun anbringer hvalpene. Sandsynligheden taler for, at det er hvalpenes mor, der har hentet dem, siger Michael Carlsen, der er biolog hos Dyrenes Beskyttelse.
Kloakhullet blev desuden dækket til, så andre dyr ikke skal lide samme skæbne.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Links
Om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Rekordmange danskere huser nødstedte dyr27.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Interessen for at blive plejefamilie for svigtede dyr har aldrig været større. Dyrenes Beskyttelses internater fik hjælp fra knap 2000 familier i år. Særlig en dyreart kom i pleje.
Hjorte ramt af fly og en odder i stuen: 2024 blev opsigtsvækkende for dyreredderne20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De frivillige reddere hos Dyrenes Beskyttelse oplevede lidt af hvert i 2024, da de rykkede ud til knap 40.000 sager om dyr i nød.
Dyr dumpes stadig i stor stil16.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Over tusinde dyr er igen i år blevet dumpet, viser tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral. Det betyder, at der i 2024 i gennemsnit blev dumpet næsten 4 kæledyr om dagen. Organisationen håber, at 2025 bliver året, hvor dumping af dyr droppes.
Husk det nu: Affyringsperioden for fyrværkeri er ændret15.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
15. december starter salgsperioden for fyrværkeri til nytår, men som noget nyt må der i år først lovligt fyres af fra 31. december til 1. januar. Dyrenes Beskyttelse håber, at danskerne er bevidste om ændringen og på den måde tager mere hensyn til både dyr og mennesker.
Organisationer bekymrede for kæledyr: Stop salget af nikotinposer29.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at de små hvide snusposer bliver mere populære, ender flere og flere af dem på gaden og i naturen. Her kan de i værste tilfælde tage livet af hunde og andre dyr, der spiser dem. Det får nu en række organisationer til at råbe politikerne op. Og idéen om et politisk indgreb har tilsyneladende folkelig opbakning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum