Gjensidige

Klassisk børnesygdom kan ende med dyr ferieforlængelse

Del

Flere end 120 ferier er de seneste to år blevet ufrivilligt forlænget grundet skoldkopper, viser tal fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring. Og har man ikke en rejseforsikring, så er både ny hjemrejse og ekstra overnatninger for egen regning. 

90 procent af befolkningen bliver ramt inden de fylder ti år, og det er de færreste, der aldrig gennem deres liv får dem. Skoldkopper. En helt almindelig sygdom, særligt udbredt blandt børn, men for ferierejsende giver den hvert år en ekstra hovedpine.  

Tal fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at flere end 120 rejsende de seneste to år har været udsat for skoldkopper på ferien, og for mange af dem har det betydet en udskudt hjemrejse. Får man skoldkopper lyder de internationale anbefalinger, at man skal isoleres seks dage fra de sidste skoldkopper er fremkommet, og hvis det falder sammen med sin hjemrejse, skal ferieopholdet forlænges.  

Men ifølge en ny undersøgelse som YouGov har lavet for Gjensidige viser nemlig, at hver tredje dansker ikke planlægger at have en rejseforsikring, næste gang de skal rejse. Det betyder, at man som rejsende selv står med udgifterne til et forlænget ophold og en ny flybillet. Sådan lyder det fra Fagchef i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.  

“Skoldkopper er en af de mest almindelige sygdomme i Danmark, og derfor også en sygdom som rammer folk på ferien. Men rejser man uden en rejseforsikring, så står man desværre også i en situation, hvor man selv skal dække alle udgifter til sine ekstra feriedage samt nye hjemrejsebilletter.”  

Selvom en forlænget ferie måske lyder som drømmen for nogen, så er det ikke en god oplevelse, hvis familiens mindste pludselig skal være isoleret grundet risikoen for smitte.  

“Bliver man ramt af skoldkopper skal man isoleres på sit hotelværelse eller ferielejlighed, så man ikke risikerer at smitte andre, der endnu ikke har været smittet. Så selvom det måske ikke lyder som den værste konsekvens, så bliver det hurtigt kedeligt for både familiens små og store, hvis de skal holde sig inden døre,” siger Louise Hertzum Andersen.  

Om undersøgelsen 

Undersøgelsen er foretaget af © YouGov for Gjensidige i april 2024 blandt 1.008 repræsentativt udvalgte danskere. 

Hvilke af følgende forventer du at medbringe, når du næste gang tager på ferie til udlandet? Du kan markere flere svar 

Det blå EU-sygesikringskort 

76% 

Rejseforsikring 

66% 

Det gule sundhedskort 

58% 

Personlig ansvarsforsikring (gennem indboforsikringen eller købt separat) 

29% 

Afbestillingsforsikring 

24% 

Ingen af disse 

1% 

Ikke relevant – forventer ikke at tage på ferie til udlandet 

8% 

Ved ikke 

4% 

Nøgleord

Kontakter

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye