Turbine Forlaget A/S

Ny oversættelse af Balzacs klassiker "Eugénie Grandet"

Del

Det var, mens Honoré de Balzac skrev romanen Eugénie Grandet, at han fik idéen til det, der skulle blive hans livsværk; La Comédie humaine, Den menneskelige komedie.
Nu kommer romanen for første gang i over 100 år i en ny dansk oversættelse ved Mette Olesen.

Romanens forside er designet af Heidi Schmidt Jensen
Romanens forside er designet af Heidi Schmidt Jensen

Félix Grandet har giftet sig med en rig tømmerhandlers datter og gennem opkøb af den jord, der er blevet konfiskeret af republikken fra den franske kirke, bliver han snart hovedrig og tillige borgmester i byen. Da Félix arver sin svigermors gods, stiger hans rigdom til et nyt astronomisk niveau, men Félix er nærig som få, og han graver sine penge ned i haven, tæller brødskiverne om morgenen, så der ikke bliver spist for mange, og så er han meget optaget af, hvordan han får sin rigdom til at leve videre gennem et godt giftermål til sin unge datter Eugénie.

Bankmanden Grassins nevø og notaren Cruchotins søn kæmper om Eugénies gunst og de mange penge, men da hendes hidtil ukendte fætter Charles kommer på besøg, bliver hun i stedet forelsket i ham. Hvad er prisen for at forblive tro mod sine følelser og bevare sin værdighed i en verden, der er drevet af pengebegær og kynisk beregning?

”Livet er en forretning,” siger Félix Grandet i romanen. En sætning, der rummer hele bogens sjæl i sig.

Honoré de Balzac (1799-1850) blev født i Tours, Frankrig, og står stadig i dag som det måske største litterære navn i den generation af franske forfattere, som også tæller George Sand, Stendhal, Alexandre Dumas og Victor Hugo. Hans romaner er hovedværker i realismen og læses stadig i hele verden over 150 år efter hans død.

Livsværket Den menneskelige komedie består af et sted mellem 90 og 130 prosaværker om livet i Frankrig under først Bourbon-restaurationen og siden Juii-monarkiet fra 1815 til 1848. Det kolossale romanværk udspringer af historien om den beskedne Eugénie Grandet, hendes kærlige mor og ekstremt gerrige og misantropiske far.

I Turbines serie af nyoversatte klassikere er tidligere udkommet Gamle Goriot af Balzac.

Fakta om bogen:

Titel: Eugénie Grandet
Forfatter: Honoré de Balzac
Oversætter: Mette Olesen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740691979
Sidetal: 241
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 7. juni 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Romanens forside er designet af Heidi Schmidt Jensen
Romanens forside er designet af Heidi Schmidt Jensen
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye