Turbine Forlaget A/S

Den militære flyvning fuldender værket om Danmarks flyvehistorie

Del

Forfatter, fotograf og pilot Ole Steen Hansen afslutter sin storstilede trilogi om Danmarks flyvehistorie med værket om den militære flyvning, der fortæller hele historien fra den første militære flyvning i Danmark, der foregik med ballon, til den nye F-35 landede på Skrydstrup.

Forsiden viser et lille udsnit af de maskiner, der omtales i bogen
Forsiden viser et lille udsnit af de maskiner, der omtales i bogen

I bind 3 af Danmarks Flyvehistorie – Den militære flyvning graver Ole Steen Hansen dybt i historien og opruller fortællinger fra pionertiden, hvor Ulrich Birch var blandt hovedpersonerne.

Ole Steen Hansen har talt med Flyvevåbnets første kvindelige militære piloter og radiooperatører og beretter om nogle af de højdramatiske redningsaktioner, som militærets fly har spillet en afgørende rolle i. Bogen indledes med den voldsomme beretning om evakueringen af civile fra Kabul i 2021, hvor Flyvevåbnet var med til at evakuere i alt 1.062 civile ved hjælpe af de store Hercules-fly.

I løbet af Den Kolde Krig havarerede en tredjedel af Flyvevåbnets kampfly og gennem årene har der være store politiske slagsmål om, hvor store investeringer, der skulle gøres i den militære flyvning. I 1970’erne var ikke bare hele venstrefløjen men også halvdelen af den borgerlige vælgerskare imod købet af F-16.

Lige som de to første bind i serien er Danmarks Flyvehistorie – Den militære flyvning rigt illustreret med flotte fotos af fly, helikoptere og piloter.

Ole Steen Hansen (f. 1957) er forfatter, oversætter, fotograf, pilot og luftfartsjournalist. På baggrund af sit mangeårige virke blev han i 2019 tildelt Dansk Forfatterforenings faglitterære pris og i 2023 Ellehammerprisen. Ole Steen Hansen har i mange år arbejdet med at fremme kendskabet til dansk flyvning og dens historie, når han i ord og billeder har skabt levende fortællinger med mennesket i centrum.

Fakta om bogen:

Titel: Danmarks flyvehistorie – Den militære flyvning
Forfatter: Ole Steen Hansen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743601920
Sidetal: 432
Vejl. pris: 399,95 kr.
Udgivelsesdato: 10. juni 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Forsiden viser et lille udsnit af de maskiner, der omtales i bogen
Forsiden viser et lille udsnit af de maskiner, der omtales i bogen
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye