Sund & Bælt

INVITATION TIL RUNDTUR PÅ SPROGØ

Del

Denne sommer fylder Storebæltsforbindelsen 26 år. Samtidig er det et år siden eksperter inden for natur og miljø dystede om at udvikle de bedste forslag til at styrke biodiversiteten på og omkring Sprogø. Tilmeld jer og kom med til en eksklusiv dag på Sprogø onsdag 12. juni kl. 10 til 12, hvor naturansvarlige Ditte Marie Hjort giver en rundvisning og fortæller om de projekter, som er sat i gang. 

På workshoppen ’Naturens Døgn’ sidste år mødtes eksperter indenfor natur og miljø – på broens 25 års fødselsdag - for at debattere og udvikle tiltag ved en ambitiøs workshop på Sprogø.

Siden da er flere af tiltagene blevet godkendt af Kystdirektoratet, og er nu klar til at blive søsat. Derfor inviteres I – præcis 1 år senere - til en eksklusiv rundvisning onsdag 12. juni kl. 10 til 12.

Det kan du se og høre om
Turen går bl.a. til den nye del af Sprogø med et stop ved Fladsø, hvor de kommende naturtiltag på Ny Sprogø skal implementeres. Et af tiltagene er etableringen af en ny ø på tippen af Sprogø, der skal skabe flere ynglesteder for beskyttede fuglearter som fjord-, hav- og dværgternen.

Udover øen etableres der også to faunapassager, som skal sikre særligt edderfugleungers passage fra reden på land hen over kystsikringen og ud i havet. Og så skal en ny sø give den sjældne, grønbrogede tudse bedre betingelser til at formere sig.

Under rundvisningen er der mulighed for optagelser af den ikoniske natur med broen som kulisse og interview med Ditte Marie Hjort.

Sådan tilmelder du dig
Tilmelding sker hos Katrine Bager Olesen, på kbo@sbf.dk, mobil +45 20 13 06 86. Når du er tilmeldt modtager du praktisk informationer om adgang om til øen.

Find baggrundsmateriale inkl. fotos i presserummet

Baggrund
14. juni 2024 er det 26 år siden, de første biler kørte over Storebælt og dermed krydsede Sprogø. Øen var blevet fire gange større under anlægsarbejdet, og ved indvielsen af broen i 1998 fremstod de nye områder golde. Derfra startede en proces med naturgenopretning og landskabspleje, som har betydet, at Sprogø i dag fremstår som et frodigt naturområde med en stor variation af dyr og planter.

Men Sund & Bælt vil gøre mere for naturen – både på Sprogø, i havet omkring samt på områderne ved Nyborg og Korsør, hvor broen rammer land.  

Sidste år mødtes eksperter indenfor natur og miljø på workshoppen ’Naturens Døgn’ for at debattere og udvikle tiltag på Sprogø.

Her blev en vinder kåret, præmieret af Transportministeren, og nu har Sund & Bælt har afsat 10 millioner kroner til en række naturprojekter, der skal styrke biodiversiteten omkring Storebæltsbroen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sund & Bælt

Stigende trafik på begge broer og vigtige milepæle på Femerntunnel28.11.2024 13:36:22 CET | Pressemeddelelse

I årets tredje kvartal var der fremgang i trafikken på både Storebæltsbroen og Øresundsbron. Trafikken bidrager sammen med et fald i renteudgifter til resultatet for tredje kvartal og en opjustering af resultat for året. På Storebæltsbroen faldt den samlede vejtrafik med 0,6 pct. i forhold til samme periode sidste år. Lastbiltrafikken steg med 2,8 pct., mens personbiltrafikken faldt med 1,0 pct. Indtægterne fra vejtrafikken var på 2.466 mio. kr., hvilket er en stigning på 2,2 pct. i forhold til de første ni måneder af 2023. Omsætning fra jernbanen steg med 18 mio. kr. Stigningen skyldes stadig primært, at sporarbejder i 2023 reducerede antallet af togpassager over Storebæltsforbindelsen. Jernbanevederlaget er baseret på den faktiske trafik. På Øresundsbron steg trafikken med 2,6 pct. i forhold til samme periode i 2023. Personbiltrafikken steg med 2,7 pct., og lastbiltrafikken steg med 0,9 pct. Vejindtægterne steg med 45 mio. kr. til 1.395 mio. kr. i perioden, sammenlignet med samme per

Eksperter peger på initiativer til bæredygtig infrastruktur13.11.2024 10:00:04 CET | Pressemeddelelse

Som led i miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej har Sund & Bælt nedsat ekspertgrupper, der har udpeget initiativer, som kan forbedre bæredygtigheden ved ny infrastruktur. Sund & Bælt vil have alle gode idéer og den bedste ekspertise i spil, når der skal indtænkes bæredygtighed i ny infrastruktur. Det gælder også det aktuelle arbejde med miljøkonsekvensvurdering af en mulig Østlig Ringvej, der via en sænketunnel langs Amagers østkyst skal lede den tunge trafik uden om København. Derfor har Sund & Bælt allieret sig med en gruppe af eksperter fra blandt andet miljøorganisationer, uddannelsesinstitutioner og rådgivende ingeniører for at få input til nye initiativer, der kan styrke bæredygtigheden af store infrastrukturprojekter. Eksperter i de tre innovationsgrupper inden for miljø, klima og energi har analyseret mulighederne for en række initiativer, der fremmer miljø og biodiversitet samt reducerer CO₂-udledninger. En af deltagerne i innovationsgrupperne var Danmarks Naturfredning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye